«ابولا» ۲۰۰۰ نفر را کشت
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که یک هزار و ۹۷۵ تن در کشورهای غرب آفریقا به ویروس مرگبار ابولا مبتلا شدند که یک هزار و ۶۹ تن آنها جان باختهاند.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که شمار جانباختگان بر اثر ابتلا به ویروس مرگبار ابولا در چهار کشور گینه، لیبریا، نیجریه و سیرالئون به یک هزار و شصت و نه تن رسیده است.
این سازمان افزود: در روزهای یکشنبه و دوشنبه گذشته یکصد و بیست و هشت مورد ابتلای جدید به این بیماری و پنجاه و شش مورد وفات ثبت شده است که بیشتر آنها مربوط به کشورهای لیبریا و سیرالئون است.
ریاست جمهوری نیجریه هم گفت: مردم نیجریه هرگز پاتریک ساویر دیپلمات لیبریایی را که ویروس ابولا را به کشورشان آورد نمیبخشند.
جودی ایماگوی معاون گودلاک جاناتان رئیس جمهور نیجریه در امور دانشجویان و جوانان در اظهاراتی خبری گفت:ساویر به خاطر انتقال ویروس ابولا به نیجریه یک تروریست است و سرنوشت آن جهنم است.
وی افزود: ساویر درد و رنجی را برای مردم نیجریه به بار آورده که آنها حتی نمی توانند در کلیسا با یکدیگر دست بدهند همه چیز در کشور تغییر کرده است.
ساویر که برای حضور در نشست گروه کشورهای غرب آفریقا معروف به اکواز در شهر لاگوس نیجریه وارد این کشور شده بود چند روز پس از ورودش در بیمارستان درگذشت و یکی از پرستارهایی که وی را معالجه کرده بود و همچنین یک دیپلمات دیگر اکواز که با ساویر دست داده بود بر اثر ابتلا به این ابولا جان باختند و ده ها مورد دیگر مشکوک به ابتلا به این ویروس در بیمارستان های نیجریه قرنطینه هستند.
مقامات بهداشت لاگوس جسد ساویر را برای ممانعت از گسترش ویروس ابولا سوزانده اند.
از سوی دیگر آلمان هم در پی شیوع ابولا در کشورهای غرب آفریقا از اتباع خود خود آنجا را ترک کنند.
کانال یورونیوز اعلام کرد که تصمیم آلمان از بیم انتقال ویروس ابولا به خاکش گرفته شده است.
در پی گسترش سریع ویروس ابولا برخی کشورهای همجوار لیبریا که بیش ترین تلفات و شیوع ویروس ابولا را شاهد بوده است مرزهای خود را بستند و ساحل عاج هم همه پروازهای خود را به کشورهای گینه، سیرالئون و لیبریا لغو کرد.
آلفا کنده رئیس جمهور گینه هم در بیانیه ای تلویزیونی اعلام کرد که برای مقابله با ویروس ابولا در سراسر کشورش حالت فوق العاده اعلام کرده است.
رئیس جمهور گینه گفت: سازمان بهداشت جهانی وضع فوق العاده علیه بیماری ابولا اعلام کرد و از آنجایی که گینه هم منشور سازمان بهداشت جهانی را امضا کرده است من در جمهوری گینه حالت فوق العاده علیه ویروس ابولا اعلام می کنم.
کمیساریای اتحادیه آفریقا هم قول داده که یک میلیون دلار از محل صندوق کمک های بشردوستانه وابسته به این کمیساریا برای کمک به تلاش های آفریقایی و بین المللی برای مقابله با شیوع بیماری ابولا در گینه، سیرالئو، لیبریا و نیجریه ارائه می دهد.
موج شیوع ویروس ابولا بزرگ ترین و پیچیده ترین بیماری است که جهان از زمان بروز اولین مورد ابتلای انسانی آن در سال ۱۹۷۶ به خود دیده است.
بیماری ابولا یا تب خونریزی دهنده ابولا از طریق ویروس ابولا به انسان منتقل میشود و یک بیماری خطرناک و کشنده است. پس از ابتلا، احتمال مرگ بیمار با این ویروس حدود ۹۰ درصد است.
این ویروس از طریق حیوانات وحشی به جمعیت انسانی منتقل میشود و پس از آن از طریق ارتباط انسانها به یکدیگر منتقل میشود. براساس یک گزارش گونهای از خفاشهای تیره میزبان اصلی این ویروس هستند.
این بیماری برای اولین بار در منطقهای به نام نزارا در سودان و روستای کوچکی به نام یامبوکو در شمال جمهوری کنگو مشاهده شد. سپس چند مورد از این بیماری در روستایی واقع در نزدیکی رودخانه ابولا Ebola مشاهده شد و نام این بیماری نیز از همین رودخانه نشات گرفته است.
ارسال نظر