حکم کار کردن در شهرهای گرم در ماه رمضان
آیتالله صافی گلپایگانی در پاسخ به پرسشهای مقلدان خود حکم غلط خواندن قرآن، کار در شهرهای بسیار گرم و تکلیف دختران تازه به بلوغ رسیده برای ماه رمضان را تبیین کرد.
متن استفتاء و پاسخ این مرجع تقلید به شرح ذیل است:
«سوال:
سن بلوغ زن ۹ سال در رساله ذکر شده و تکلیف بر او واجب است، در حالیکه دختر این قدر کوچک است که اگر روزه بگیرد مریض میشود بلکه نمیتواند روزه بگیرد و علامت بلوغ دیگر هم ندارد، تکلیف ایشان چیست؟
پاسخ:
سن تکلیف دختران ۹ سال کامل قمری است و در عین حال قدرت شرط تکلیف است، آنچه قدرت انجامش را دارد باید انجام دهد و آنچه قدرتش را ندارد تکلیف ساقط است، مثلاً اگر قدرت گرفتن روزه ندارد، نباید روزه بگیرد و هر وقت قدرت یافت قضای آن را بجا آورد، ولی نماز و حجاب و امثال اینها را که قدرت دارد باید انجام دهد.
والله العالم»
«سوال:
حکم شخصی که شغل او سخت و دشوار است و در شهر بسیار گرمی کار میکند و عملاً روزهگرفتن در تابستان برای وی تقریباً غیر ممکن است، چیست؟
پاسخ :
اگر میتوانند از ساعات کار کم کنند و روزهها را بگیرند و از برکات آن محروم نشوند؛ و اگر این کار میسر نیست، هر روز صبح به قدر مسافت شرعی مسافرت کنند و روزه خود را در آنجا افطار نمایند که فقط قضای آن روزها به عهده شخص میآید و کفاره ندارد.
والله العالم»
«سوال:
اگر در ماه مبارک رمضان، قرآن را به طرز غلطی بخوانیم، آیا ضرری متوجه روزه میشود؟(عدم تلفظ صحیح کلمات)
پاسخ:
اگر عمداً آیات را غلط نخوانید، اشکال ندارد.
والله العالم»
نظر کاربران
اين كه هر روز صبح مسافرت كند كه حكم دايم السفر را دارد
پاسخ ها
سفر کاری دائم السفر است
و این دائم السفر محسوب نمیشه
كسي كه هر روز حدود هشت فرسخ مسافرت كند و دوباره به وطن برگردد فكر نكنم ديگر بتواند سر كارش حاضر شود و كارش را هم از دست مي دهد و ديگر اينكه هزينه اين سفر هشت فرسخي را هم در نظر بگيريد كه برايش خيلي سخت مي شود
پاسخ ها
پس باید واسه هر روزی که عمدا روزه بخوره کفاره بده اطعام شصت فقیر بخاطر یک روز
جالبه هر روز صبح سفر کنه.انگار خونه خالست.اگه وقت داشت سفر کنه و بهش اجازه میدادن که از ساعت کارش کم میکرد.تازه اگه وسیله داشته باشه.