برداشت «رُطَب» در دشتستان
تابستان فصل برداشتِ رطب نوبرانه از نخلستانهاست و در شهرستان دشتستان هم به عنوان قطب کشاورزی استان بوشهر و صاحب بیشترین اراضی کشاورزی هرساله این آیین با شور و حال خاصی همراه میشود. به خرمای تازه و نورس رطب میگویند که رنگ آن تیره نشده، در واقع محصول و بار نخل پیش از تبدیل به خرما، رطب نام دارد.
فارس: تابستان فصل برداشتِ رطب نوبرانه از نخلستانهاست و در شهرستان دشتستان هم به عنوان قطب کشاورزی استان بوشهر و صاحب بیشترین اراضی کشاورزی هرساله این آیین با شور و حال خاصی همراه میشود. به خرمای تازه و نورس رطب میگویند که رنگ آن تیره نشده، در واقع محصول و بار نخل پیش از تبدیل به خرما، رطب نام دارد.
رطب به عنوان یک میوه مقوی و ویژه همیشه مورد توجه بوده است تا آنجا که خداوند بارها در قرآن مجید از درخت نخل بخوبی یاد میکند، به گونهای که امروزه مسلمانان این میوه را در سه مرحله اول برداشت خارک، دوم رطب، سوم خرما استفاده میکنند و تاکیدات ائمه اطهار (ع) , قرآن کریم و همچنین خواص اعجاب انگیز آن جزو میوههای بهشتی میدانند.
ارسال نظر