آیتاللهمکارم:آمارهای دولتقبل غیر واقعی بود
آیت الله مکارم شیرازی در توصیه به رئیس بانک مرکزی تاکید کرد: سعی کنید آمارهایی که ارائه میدهید واقعی باشد چرا که یکی از بلاهای دولت سابق ارایه آمارهای غیرواقعی بود که موجب سلب اعتماد مردم از آنان میشد.
آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی قبل از ظهر پنجشنبه در دیدار ولی الله سیف، رئیس بانک مرکزی در سخنانی اظهار داشت: وقتی دولت جدید سر کار آمد مردم به دو چیز امید بستند که یکی از آنها مسئله انرژی هستهای بود که انتظار دارند به صورت آبرومندی این مشکل حل شود که امروز خوشبختانه در این مسیر قرار داریم و در صورت عدم لجبازی غربیها امید است به نقطه مطلوب برسیم و مردم نیز منتظر این مسئله هستند.
وی با بیان این که انتظار دیگر مردم از دولت جدید بهبود وضعیت شرایط اقتصادی کشور است، افزود: در حال حاضر فشار اقتصادی بر طبقات پایین جامعه بسیار زیاد است و روزی نیست که نامهای به دست ما نرسد که در آن مشکلات متعدد اقتصادی مردم به ما انتقال داده نشود.
استاد برجسته حوزه افزود: ما متولی حفظ حوزههای علمیه هستیم اما به اندازه وسع خود و تا جایی که به رسالت اصلی مان آسیب وارد نشود در کمک به نیازمندان و اقشار مستمند تلاش میکنیم.
وی تصریح کرد: اگر مشکلات اقتصادی کشور و همچنین مسئله انرژی هستهای حل شود پایههای دولت جدید در بین مردم مستحکم تر خواهد شد.
آیت الله مکارم در ادامه اظهار داشت: بسیاری از کارخانهها مدعی هستند که حمایتهای بانکی از آنان کافی نیست و با توجه به این که انرژی و همچنین دستمزدها افزایش یافته اما از آنان خواسته میشود که قیمت محصول تولیدی خود را افزایش ندهند که این امر منطقی به نظر نمیرسد و اگر مقدمات کار تولید گران شده باید مبلغ محصول هم افزایش یابد.
وی اضافه کرد: برخی از کارخانه داران در مراجعه به ما یکی از مشکلاتشان را پرداخت تسهیلات بانکی عنوان میکنند و میگویند بانکها به مردم تسهیلاتی با ۲۲ درصد ارایه میدهند اما از بخش تولید تسهیلاتی با ۲۷ درصد که باید دید این میزان بر چه اساسی بوده و چرا باید بخشهای تولیدی یک سوم بیشتر پرداخت کنند.
این مفسر قرآن کریم در ادامه تصریح کرد: بانکها عقود شرعی را رعایت نمیکنند و اسلامی بودن آنها تنها بر روی کاغذ است و در واقع ما بانکهای اسلامی توام با ربا داریم.
ا رائه فاکتور صوری حرام است
وی در ادامه عنوان کرد: مکرراً دیده شده که بانکها در قبال دریافت فاکتورهای صوری تسهیلات ارایه میدهند که این امر حرام است و بانکها باید عقود اسلامی را رعایت کنند.
آیت الله مکارم ابراز داشت: فلسفه بانکداری اسلامی این است که بانکها سرمایههای خود را به سمت تولید ببرند و از کسب درآمد از این محل بتوانند به سپرده گذاران سودهایی پرداخت کنند.
وی اضافه کرد: برخی از مردم از ما در خصوص دریافت سود بانکی سئوال میکنند که ما در جواب به آنها میگوییم بانکها مدعی هستند که سپردههای مردم را در بخش تولید سرمایه گذاری میکنند و از محل درآمد آنها این سودها داده میشود که دریافت این گونه سودها با این شرایطی که بانک اعلام میکند مشکلی ندارد و ما باید امر را بر صحت کار بگذاریم.
کیفیت بانکها در کشور پایین است
مرجع تقلید شیعیان در بخش دیگری از سخنان خود حضور شعبات متعدد بانکها و رقابتهای شدید آنها را جای سئوال دانست و افزود: متاسفانه در کشور ما کمیت بانکها زیاد است اما کیفیت آنها پایین است و به عنوان نمونه در یکی از خیابانهای قم شعبات متعددی از بانکهای مختلف در کنار یکدیگر قرار دارند.
وی در ادامه در خصوص مسئله رهن بانکها اظهار داشت: مردم در برخی از موارد به ازای دریافت تسهیلات املاک خود را رهن میگذارند و بانکها هم باید به این امر توجه داشته باشند که رهن باید به میزان بدهکاری طرف گرفته شود و مابقی به او بازگردانده شود که متأسفانه موارد متعددی سراغ داریم که این موضوع از سوی بانکها رعایت نشده است.
تاکید بر گسترش پرداخت تسهیلات قرض الحسنه
آیت الله مکارم شیرازی در ادامه با تاکید بر گسترش پرداخت تسهیلات قرض الحسنه در کشور ابراز داشت: حسابهای جاری که مردم در بانکها دارند برای بانکها هزینهای ندارد و در حقیقت سود خالص است که باید بخشی از آن به امر قرض الحسنه اختصاص یابد و ما نباید به خاطر جایزه و مسایل دیگر منتظر سرمایه گذاری مردم در زمینه حسابهای قرض الحسنه باشیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر قرض الحسنه در کشور ما بسیار کم است که باید بیش از این باشد چرا که اسلام تاکید بسیار دارد که برکت کار در قرض الحسنه است.
همه مردم نباید به یک میزان از بیت المال استفاده کنند
مرجع تقلید شیعیان در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع پرداخت یارانهها اشاره کرد و افزود: مسئله یارانهها از روز اول با مشکل دچار بوده و بلایی بر سر ملت آورده است و این معنا ندارد که همه مردم به یک میزان از بیت المال استفاده کنند.
وی افزود: این انتقاد به مجلس شورای اسلامی در زمان تصویب این قانون وارد بود که چرا با این امر موافقت کردند که همه مردم از غنی و فقیر به یک نسبت یارانه دریافت کنند اما آنان در قبال این مسئله سکوت کردند و امروز شاهدیم که چرخ اقتصادی مملکت خوابیده است.
آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: اگر عدهای از روز اول با این طرح مخالفت میکردند و قانونی وضع میکردند که یارانه تنها به نیازمندان پرداخت شود شرایط کشور بهتر از امروز بود.
وی اظهار داشت: محدود کردن پرداخت یارانهها به اقشار نیازمند برای دولت هزینه دارد که دولت باید این جراحی را صورت دهد چرا که امروز منابع بسیاری به منظور پرداخت یارانهها هزینه میشود.
آمارهای دولت گذشته غیر واقعی بود
استاد برجسته حوزه علمیه در توصیه به رئیس بانک مرکزی تاکید کرد: سعی کنید آمارهایی که ارائه میدهید واقعی باشد چرا که یکی از بلاهای دولت سابق ارایه آمارهای غیرواقعی بود که موجب سلب اعتماد مردم از آنان میشد.
وی تاکید کرد: هر تشکیلاتی بر اساس آمار واقعی فعالیت خود را ادامه دهد پیشرفت میکند و اگر از روی سیاسی کاری باشد شاهد رکود خواهیم بود و اعتماد مردم نسبت به دولت نیز سلب میشود.
نظر کاربران
بیشتر مراکز مملکت غیر اسلامی شده.بانکها،خودروسازها ،کارخانه های تولیدی و... همه دارن پول زور از مردم میگیرن و در مقابل کالا و امکانات بسیار بی کیفیت و ناچیز میدن.در ضمن احمدی نژاد اومده بود کار کنه ،خدمت کنه ولی فاسدین و برخی خواص قدرت طلب و ثروت اندوز نگذاشتن و هرروز تخریب کردن.
پاسخ ها
واقعا همین طوره، متاسفانه تخریب هایی که احمدی نژاد شد هیچ کس نشد، جالبه اینه هر اشتباهی که این دولتم میکنه پای احمدی نژاد نوشته میشه، البته احمدی نژاد هم عیبش در انتخاب اطرافیانش بود، متاسفانه افراد مناسبی انتخاب نکرد
بانکها عاملیین اصلی در شیوع فساد اداری هستند و خط مشی های دولت در اصلاح نظام اداری را با چالش روبرو میکنند.