۳۲ روز تا جامجهانی ۲۰۱۴ برزیل
لاتینپست: ضعف ایران در درون دروازه
لاتینپست در گزارشی به بررسی وضعیت تیم ملی ایران پرداخت و مدعی شد قرار گرفتن در رده سوم گروه F هم برای ایران یک موفقیت به حساب میآید.
لاتین پست در گزارشی به بررسی وضعیت ایران در گروه F رقابتهای جامجهانی پرداخته و با تیتر «آیا ایران شانس صعود دارد؟» نوشته است: وقتی کسی به قدرتهای فوتبال در آسیا فکر کند، فورا ژاپن و کرهجنوبی به ذهنش خطور میکند. ایران معمولا در گروه قدرتهای فوتبال آسیا قرار نمیگیرد. به هر حال تیم کارلوس کیروش نشان داده است که تیمی است که میشود با آن رقابت کرد و میتواند برخی را در برزیل شگفتزده کند. این تیم در گروهی قرار گرفته که به جرأت میتوان آن را یکی از سادهترین گروهها دانست و میتواند راهش را به مرحله حذفی باز کند. آیا ایران میتواند شاهکاری تاریخی خلق کند؟
تاریخچه
ایران تاریخچهای کوتاه در جامجهانی دارد و این تیم تنها در سه دوره از رقابتهای جامجهانی حاضر شده است و هرگز از مرحله گروهی صعود نکرده است. بهترین نتیجه ایران در رقابتهای جامجهانی ۱۹۹۸ فرانسه رقم خورد که این تیم توانست سه امتیاز به دست آورد. ایران با نتیجه دو بر یک در یکی از مهمترین لحظات تاریخ این تیم مقابل آمریکا به پیروزی رسید. ایران در سال ۲۰۰۶ در گروه آنگولا، مکزیک و پرتغال قرار گرفت. تیم در دو مسابقه شکست خورد و به تساوی یک بر یک مقابل آنگولا دست یافت.
ایران چگونه به جامجهانی رسید؟
ایران که کیروش، سرمربی فوقالعاده پرتغالی هدایت آن را بر عهده دارد، با پنج پیروزی، یک تساوی و دو شکست در گروه A رقابتهای مقدماتی جامجهانی عملکرد فوقالعادهای داشت. این تیم در تمام مسابقات تنها دو گل دریافت کرد. ایران دوباری که شکست خورد این دو گل را دریافت کرد و تساوی این تیم بدون گل رقم خورد و در تمام پیروزیها دروازهاش بسته ماند. خط دفاعی این تیم در تمام رقابتها منسجم به نظر میرسید؛ در حالی که خط حمله از فرصتها و شانسهایش استفاده میکرد. این تیم با ۱۶ امتیاز صدرنشین گروه A شد و دو تیم برتر هر گروه به جامجهانی راه مییافتند. رضا قوچاننژاد و جواد نکونام هر یک با سه گل، برترین گلزنان ایران بودند.
ستارههای برتر
اکثر بازیکنان ایران در لیگ داخلی این کشور بازی میکنند اما چند بازیکن در تیمهای خارج از این کشور به میدان میروند. اشکان دژاگه، که در فصل ۱۴-۲۰۱۳ برای تیم ضعیف فولام پنج گل به ثمر رسانده، در یازده بازی برای ایران چهار گل به ثمر رساند.
قوچاننژاد که در تنها یازده مسابقه آمار فوقالعاده ۹ گل را از خود به جا گذاشته، در تیم چارلتون انگلیس بازی میکند.
کاپیتان جواد نکونام بیشترین بازی ملی را با ۱۳۶ بازی و ۳۸ گل در اختیار دارد. به هر حال وی در سن ۳۳ سالگی قرار دارد و ممکن است حضور او در مسابقات با محدودیت همراه باشد. جلال حسینی، مدافع تیم ملی ایران در ۸۳ مسابقه به میدان رفت و مهرهای مهم در خط دفاعی تیمش است.
دروازهبانی یکی از نقاط ضعف تیم ملی ایران است زیرا هیچ یک از دروازهبانهای این تیم بیشتر از ۹ بازی ملی درکارنامه ندارند.
آیا ایران میتواند از گروه خود صعود کند؟
ایران هرگز در تاریخ فوتبالش با آرژانتین روبرو نشده است. این تیم تنها یک بار مقابل نیجریه بازی کرده و شکست خورده است؛ به هر حال این بازی در سال ۱۹۹۸ برگزار شده است. تنها تیمی که ایران رکورد خوبی مقابل آن دارد، بوسنی و هرزگوین است؛ دو تیم پنج بار با یکدیگر روبرو شدهاند و سهم ایران چهار پیروزی و یک تساوی بوده است. آخرین مسابقه بین دو تیم به سال ۲۰۰۹ برمیگردد که ایران در دیداری دوستانه با نتیجه سه بر دو به پیروزی رسید.
با اینکه آمار نتایج ایران مقابل بوسنی و هرزگوین نشاندهنده عملکرد خوب این تیم است اما ایران هرگز در جامجهانی مقابل هیچ یک از تیمهای اروپایی به پیروزی نرسیده است. این تیم رکورد صفر پیروزی، یک تساوی و چهار شکست مقابل تیمهای اروپایی در رقابتهای جامجهانی را به ثبت رسانده است. همان طور که قبلا اشاره کردیم، این تیم تنها یک پیروزی در این مسابقات به دست آورده و آن هم مقابل آمریکا در جامجهانی ۱۹۹۸ بوده است. آرژانتین مدعی بلامنازع صدرنشین در این گروه است و مقابل خط دفاعی ضعیف این تیم عملیاتی را ترتیب خواهد داد. این در حالی است که سرعت نیجریه نیز باید بر ایران غلبه کند.
آیا ایران میتواند به پیروزی برسد؟
ایران با توجه به گلهایی که بتواند در این مسابقات به ثمر برساند و امتیازاتی که کسب کند، احتمالا در رده ۲۵ تا ۳۲ قرار خواهد گرفت. ایران تیمی نیست که کسی انتظار داشته باشد در این مسابقات پیشرفتی داشته باشد. قرار گرفتن در رده سوم گروه F برای این تیم یک پیروزی محسوب میشود؛ یک پیروزی در سه مسابقه میتواند موفقیت بزرگی برای این تیم محسوب شود.
ارسال نظر