ماجرای اتهام آرش میراسماعیلی چه چیزی بود؟
فدراسیون جودوی ایران در سالهای اخیر در زمره پرسروصداترین فدراسیونهای ایران بوده است.
روزنامه شرق: فدراسیون جودوی ایران در سالهای اخیر در زمره پرسروصداترین فدراسیونهای ایران بوده است. این سروصداها زمانی به اوج رسید که سعید ملایی، جودوکای سابق تیم ملی، به آلمان پناهنده شد و علیه مسئولان ورزش ایران اظهارنظراتی جنجالی داشت. او حتی در دادگاه عالی ورزش هم علیه مسئولان ورزش ایران شهادت داد و از این گفت که با توصیه آنها از رقابت با ورزشکاران اسرائیلی سر باز زده است. در کشوقوسی چندماهه، سرانجام فدراسیون جهانی جودو، فدراسیون جودوی ایران را به مدت چهار سال به دلیل پایبندنبودن به منشور کمیته بینالمللی المپیک از حضور در رقابتهای بینالمللی محروم کرد تا یکی از سنگینترین رأیهای صادره در چنین مواردی گریبان فدراسیون جودو را بگیرد. آرش میراسماعیلی بهعنوان رئیس فدراسیون جودو و یکی از ورزشکاران ایرانی که خودش پیشتر از رقابت با ورزشکاران اسرائیلی سر باز زده بود، در این مدت تلاش زیادی کرد تا بتواند محرومیت جودوی ایران را کاهش دهد؛ ولی هر بار ناموفقتر از قبل شد تا مشخص شود تصمیم فدراسیون جهانی جودو برای محرومیت ایران جدیتر از چیزی است که بشود با رایزنی، حلوفصلش کرد. البته این محرومیت رو به پایان است و دوباره جودوکاهای ایرانی میتوانند بعد از سالها غیبت در رقابتهای جهانی به میدان بروند؛ ولی این اتفاق به منزله پایان حواشی بر فدراسیون جودو نیست. دلیل؟ آرش میراسماعیلی، رئیس این فدراسیون، چند ماهی بود که با اتهام اختلاس دستوپنجه نرم میکرد. با وجود تکذیب مکررش نهایتا چند وقت پیش از سوی وزیر ورزش از کار برکنار شد تا به طور موقت، یک سرپرست کارهای مدیریتی این فدراسیون را پیش ببرد. البته آنطور که از شواهد امر برمیآید، آقای رئیس از اتهام اختلاس تبرئه شده و پرونده او که شامل چندین اتهام بوده، رو به پایان است.
ماجرای اتهام آرش میراسماعیلی چه چیزی بود؟
درباره دلیل برکناری آرش میراسماعیلی از فدراسیون جودو (او اسفند سال گذشته برای دومین دوره بهعنوان رئیس فدراسیون جودو انتخاب شد)، ماهها حرفوحدیث وجود داشت. ابتدا یکی، دو رسانه بدون آنکه اسمی از میراسماعیلی بیاورند، عنوان کردند دستگاههای نظارتی به دلیل تخلف مالی قرار است حکم برکناری رئیس یکی از فدراسیونها را بدهند. اگرچه با کدهای ارائهشده میشد این حدس را زد که رئیس مذکور چه کسی است؛ ولی باز هم گمانهزنی دراینباره رایج بود. این شایعه زمانی قوت بیشتری به خود گرفت که خبر رسید آرش میراسماعیلی به دلیل فشار کاری، در پی یک مشکل قلبی در بیمارستان بستری شده است. آن زمان کد اولیه داده و عنوان شد او بهتازگی درگیر یک پرونده دادگاهی شده است. شایعهها از گمشدن رقمی در فدراسیون جودو خبر میداد و عنوان شده بود که پای رئیس فدراسیون در این پرونده گیر است. باوجوداین، خود آرش میراسماعیلی با راهاندازی یک کنفرانس خبری تلاش کرد ابهامات در این زمینه را از بین ببرد. آنجا بود که اتهام تخلف مالی را رد کرد و گفت: «من ۱۰ تا ۱۲ میلیارد در یک سال گذشته برای جودو آوردم. اگر دنبال دزدی بودم، شاید از آن آوردهای که آوردم، استفاده میکردم». آرش میراسماعیلی جو راهافتاده علیه خودش را چیزی شبیه به توطئه میدانست. او گفت: «جایگاه من از رئیس فدراسیونی نیامده که بخواهم به آن بچسبم. اگر یک روز هم باشم، با قدرت ادامه میدهم. نسبت به این مسائل بیتفاوت هستم و این راز موفقیت ما بوده است. روز اول با آقای سجادی، وزیر ورزش، پیمان بستیم. من بچه نظامم و بارها سیلی خوردم، چه از بیگانگان و چه داخلیها. تا روزی که هستم، تمام تلاشم را میکنم و همه برنامههایم را پیش میبرم». میراسماعیلی امیدوار بود که توضیحاتش در این زمینه بتواند اتهامات وارده را از بین ببرد؛ ولی خیلی سریع مشخص شد حکم اولیه علیه او صادر شده و مطابق با قانون دیگر نمیتواند بهعنوان رئیس فعالیت کند. او باید تا زمان رسیدگی به پروندهاش در دادگاه از کار تعلیق میشد. میراسماعیلی برای اینکه بتواند مانع از چنین روندی شود، تصمیم گرفت نامهای به رهبری بنویسد و از این طریق امیدوار به حل مشکل شود. آرش در آن نامه دوباره موضوع توطئه علیه خودش را به شکل دیگری بیان کرد؛ ولی نهایتا نتوانست مانع از اجرای حکم مربوطه شود. چنین شد که میراسماعیلی با وجود تمام تلاشش برای بقا در صندلی ریاست فدراسیون جودو، در نهایت با حکم وزیر ورزش و جوانان، از کار برکنار شد و نصرالله پریچهره بهعنوان جانشین او سرپرست فدراسیون جودو شد. البته همان روز وزیر ورزش از این گفت که ممکن است میراسماعیلی در آیندهای نزدیک دوباره صندلیاش را پس بگیرد. «یک موضوع قضائی درباره فدراسیون جودو پیش آمده و سعی میکنیم این موضوع را از طریق دستگاه قضائی پیگیری کنیم. فعلا قرار بوده این تغییرات در رأس فدراسیون جودو رخ دهد و ما به احترام رأی دستگاه قضائی حکم تعلیق موقت را اجرائی کردیم. شاید میراسماعیلی دوباره برگردد. اگر او برگردد که دیگر فدراسیون جودو نیازی به برگزاری انتخابات ندارد؛ اما اگر چنین نشد، هر زمان که قانون به ما اجازه دهد، اقدامات مربوطه را انجام میدهیم».
تبرئه میراسماعیلی از عنوان «اختلاس»
چندین هفته پس از فعل و انفعالات رخداده در فدراسیون جودو حالا به نظر میرسد آقای «رئیس» از اتهام اختلاس تبرئه شده است؛ این موضوعی است که مدیرکل حقوقی وزارت ورزش و جوانان در گفتوگو با ایسنا به آن اشاره کرده است. «در آخرین دادنامه صادرشده برای آرش میراسماعیلی تقریبا او از هفت موضوع مطرحشده از چند مورد تبرئه و تنها یک مورد اتهام آن مربوط به اختلاس بوده که به تصرف غیرقانونی اموال دولتی تغییر عنوان داده شده است. عنوان مجرمانه او اختلاس بود و از این مسئله تبرئه شده و به جرم دیگر براساس موضوع ماده ۵۹۸ قانون مجازات اسلامی دایر بر تصرف غیرقانونی در اموال دولتی با پرداخت جریمه نقدی محکوم شده است. بر حسب اتهامات وارده به آرش میراسماعیلی، در عناوین مجرمانه او از هفت مورد تبرئه شده و یک مورد آن تغییر عنوان پیدا کرده که در حال بررسی و رسیدگی است. با توجه به رأی صادرشده، این موضوع در حال بررسی و رسیدگی است و منتظر رأی و تصمیم قطعی از سوی حوزه معاونت ورزش حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان هستیم». آنچه مشخص است، این است که آرش میراسماعیلی فعلا فقط به دلیل یک اتهام که تغییر عنوان پیدا کرده، درگیر است و میتواند پس از حلوفصلکردن این اتهام، در صورت رضایت وزارت ورزش، دوباره به فدراسیون جودو برگردد. البته اگر تا آن زمان حمید سجادی هنوز وزیر ورزش باشد و تغییرات وارد مسیری جدید نشود.
ارسال نظر