آماری از قیمتهای نجومی نقل و انتقالات لیگ برتر
با اینکه فصل نقلوانتقالات لیگ برتر روزهای ابتداییاش را میگذراند، اما بررسیها از قیمتهای کلان نقلوانتقالاتی حکایت دارد.
تسنیم: با اینکه فصل نقلوانتقالات لیگ برتر روزهای ابتداییاش را میگذراند، اما بررسیها از قیمتهای کلان نقلوانتقالاتی حکایت دارد.
فرصت نقلوانتقالاتی پیشفصل لیگ برتر از تاریخ 20 خرداد تا 8 شهریور 1402 است و این بازه زمانی فرصتی دو ماه و 10 روزه برای انتقال بازیکنان فراهم کرده است. اگر چه به نظر میرسد در نیمه دوم مرداد ماه سال جاری رقابتهای لیگ آغاز شود.
معمولاً بازیکنان دنبال آن هستند که از تمرینات پیشفصل کنار تیمشان باشند، به همین خاطر از اواخر خرداد ماه و روزهای ابتدایی تیر ماه سال جاری باید شاهد جابهجایی بازیکنان باشیم. هر چند بهصورت غیررسمی گمانهزنیهایی درباره مذاکرات بعضی تیمها با بازیکنان مطرح شده است و حتی بعضی تیمهای بدون مربی هم تماسهایی با گزینههای مدنظر خود داشتهاند، اما تکلیف بخش عمدهای از تیمها هنوز روشن نیست. بنابراین فعلاً بخش زیادی از بازیکنان برای انتخاب تیم جدید خود ریسک نمیکنند.
در این میان آمار قیمت جابهجایی بازیکنان هم در نوع خود جالب است. هر چند نمیتوان برای این موضوع نرخ مشخص تعیین کرد، اما بهصورت نسبی ارقام قراردادها قابل توجه است.
ستارهها بدون آپشن؛ حداقل ۳۰ میلیارد ناقابل
یکی از بازیکنان به شرط عدم افشای نامش به خبرنگار تسنیم اظهار داشت: «در میان بازیکنان میگویند بازیکن معمولی که آمار بازی متوسطی دارد برای بازی در تیمهای متوسط، حداقل مبلغی در حد هفت تا هشت میلیارد تنها برای یک فصل لیگ درخواست دارد. برای تیمهای که احتمال سقوط بیشتری یا بودجه کمتری دارند، اولاً بازیکنان سعی میکنند به دلیل رقم قرارداد با آنها قرارداد امضا نکنند و اگر چنین انتخابی کنند صرفاً به خاطر این است که رزومه لیگ برتری در کارنامهشان بماند و حفظ شود».
وی افزود: «این مبلغ با توجه به وضعیت مالی باشگاه میتواند بالاتر هم برود. تیمهایی که قصد دارند برای ردههای بالاتر لیگ بجنگند حتی برای بازیکن معمولی و نیمکتنشین باید 9 تا 10 میلیارد پرداخت کنند. برای بازیکنانی با شرایط بهتر و کمی سطح بالاتر این رقم به 15 تا 20 میلیارد میرسد. با این اوصاف ستارهها و بمبهای نقلوانتقالاتی طبیعتاً از 25 تا 30 میلیارد فقط برای یک فصل انتظار دارند. البته این قیمتها مربوط به وقتی است که بازیکنان در قراردادشان آپشن هم بود حالا که فدراسیون و سازمان لیگ قصد ورود دارند ممکن است قیمت بازیکنان معروفتر بیشتر از این حرفها برود».
بودجههای غیرشفاف؛ تیمی که با ۶۰۰ میلیارد نتیجه نگرفت!
در فوتبال ایران بودجه مصوب باشگاهها معمولاً مبلغی محرمانه است، اما لا به لای مصاحبههای انتقادی بعضی مدیران و بازیکنان که تیمشان نسبت بودجه و جایگاه پایینتری داشتند، بدون ذکر نام، کُدهایی از تیمهای پرهزینه لیگ بیان میشد. ادعایی که چندین مرتبه تکرار شد: «فصل گذشته یک باشگاه مبلغ 600 میلیارد تومان بودجه صرف خرید بازیکنان خود کرده است». این ادعا از سوی رضا حدادیان مالک نساجی و مدیران صنعت نفت هم اعلام شده بود. ناگفته نماند که برای استقلال 344 میلیارد و پرسپولیس 280 میلیارد در صورتهای مالی هزینه به سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام شده بود. البته بعضی کارشناسان معتقدند هزینههای سرخابیها کمی بالاتر از مبلغ اعلام شده است.
آپشنی در اختیار مدیرعامل!
فصل گذشته در قراردادهای بعضی بازیکنان تیمهای بزرگ آپشنی به نام رضایت مدیرعامل وجود داشت که تا رقم 300 میلیون تومان در صورت رضایت از بازیکن پایان فصل به وی واگذار میشد. در بررسی این موضوع از سوی خبرنگار تسنیم مشخص شد مدیرعامل وقت یکی از باشگاهها هدف خود از این موضوع را کنترل مصاحبهها و محتوای منتشرشده در فضای مجازی از سوی بازیکنان دانسته بود. البته بیشتر با هدف جلوگیری از مصاحبههای انتقادی بازیکنان علیه مدیرعامل! واقعاً اگر باشگاهی به شکل خصوصی اداره شود، مالک آن رضایت میدهد چنین مبلغ هنگفتی تحت عنوان آپشن در قرارداد بازیکنان لحاظ شود؟!
ارسال نظر