۱۳۱۷۱۴۲
۱۹۷۶
۱۹۷۶
پ

کدام مربیان خارجی بهترین خرید‌های خارجی را داشتند

سازمان لیگ با همکاری فدراسیون فوتبال و سازمان بازرسی کشور برای فصل آینده رقابت‌های لیگ برتر تصمیم گرفتند سهمیه باشگاه‌ها را برای جذب بازیکنان خارجی از ۱+۳ به ۱+۵ افزایش دهند.

فرهیختگان: سازمان لیگ با همکاری فدراسیون فوتبال و سازمان بازرسی کشور برای فصل آینده رقابت‌های لیگ برتر تصمیم گرفتند سهمیه باشگاه‌ها را برای جذب بازیکنان خارجی از ۱+۳ به ۱+۵ افزایش دهند. یعنی درواقع تیم‌های حاضر در مسابقات لیگ می‌توانند برای این فصل ۵ بازیکن خارجی و یک آسیایی در لیست خود داشته باشند. البته هر باشگاه می‌تواند بازیکنان آسیایی بیشتری را جذب کند اما از سهمیه غیرآسیایی‌اش کسر خواهد شد. در سال‌های گذشته تیم‌های زیادی بسیار علاقه‌مند به بازیکنان خارجی بودند و تا دل‌تان بخواهد بازیکن بی‌کیفیت با رقم‌های سنگین به خدمت گرفتند. برخی از این باشگاه‌ها حتی در پرداخت دستمزد نفرات خارجی خود به مشکل خورده و کارشان به شکایت به فیفا کشید. باشگاه‌هایی چون تراکتور، استقلال و پرسپولیس در این چند سال سرآمد این باشگاه‌ها بودند. 

اما مساله مهمی که باید به آن اشاره داشته باشیم نقش سرمربیان تیم‌ها در جذب بازیکنان خارجی است. بارها اتفاق افتاده که مدیران باشگاه مقصر اصلی جذب بازیکنان خارجی بی‌کیفیت با رقم سنگین معرفی شده‌اند درحالی‌که این سرمربیان هستند که در این‌باره تصمیم نهایی را اتخاذ می‌کنند. مخصوصا مربیان خارجی که بعد از ورودشان به تیم‌ها از طریق ایجنت‌های خود چند بازیکن خارجی هم به خدمت می‌گیرند تا حسابی خوش به حال‌شان شود! با توجه به اینکه در چند سال اخیر مربیان خارجی زیادی وارد لیگ شده و خرید‌های خارجی زیادی برای تیم‌هایشان داشتند، بد ندیدیم اشاره‌ای به برخی از آنها داشته باشیم. 

برانکو و خرید‌های بد اوکراینی

برانکو ایوانکوویچ به‌عنوان یکی از مربیان معروف خارجی که به فوتبال ایران آمد در زمان بیش از چهار فصل حضورش در پرسپولیس خرید‌های خارجی زیادی برای این باشگاه انجام داد. از لوکا ماریچ کروات گرفته تا بوژیدار رادوشویچ، آنتونی گولچ، جری بنگسون، الکساندر لوبانف، پولیانسیکی و پریمیوف از اوکراین، گادوین منشا، بشار رسن، ماریو بودیمیر، 9 بازیکن خارجی بودند که در زمان سرمربیگری برانکو به پرسپولیس پیوستند. در بین این نفرات دو بازیکن اوکراینی و گولچ جزء بدترین خرید‌های تاریخ باشگاه پرسپولیس بودند. گولچ بعد از چند بازی نیمکت‌نشینی و بعد از عدم دریافت اولین حقوقش ایران را ترک و کل پول دو سال قراردادش را از پرسپولیس گرفت. دو بازیکن اوکراینی هم در اواسط نیم‌فصل دوم بود که با باشگاه پرسپولیس تسویه کرده و راهی کشورشان شدند. 

شفر؛ یک خرید استثنایی و ۳ خرید فاجعه‌بار

یکی دیگر از مربیان شناخته شده در فوتبال دنیا که راهی فوتبال ایران شد، وینفرد شفر بود. مربی که تقریبا یک فصل‌ونیم در استقلال حضور داشت اما تقریبا اندازه 4 فصل حضور برانکو در پرسپولیس، برای آبی‌پوشان خرید خارجی داشت. مساله‌ای که نشان می‌دهد او کلا علاقه زیادی به این کار داشت. مامه تیام، الحاجی گرو، آیاندا پاتوسی، ایسما، منشا، نیومایر، طارق همام، بویان نایدنوف، بازیکنانی بودند که با نظر این مربی آلمانی راهی استقلال شدند که در بین این بازیکنان مامه تیام خرید فوق‌العاده‌ای برای استقلال بود تا حدی که یک‌تنه این تیم را تا مرحله یک‌چهارم لیگ قهرمانان پیش برد. اما نفراتی چون الحاجی گرو، نیومایر و بویان جزء ضعیف‌ترین بازیکنان خارجی بودند که در این سال‌ها به فوتبال ایران آمدند. 

استراماچونی با دو خرید موفق

مربی ایتالیایی که با مربیگری در سری‌آ ایتالیا روی نیمکت استقلال نشست، فقط 12 هفته در این تیم دوام آورد و به‌خاطر عدم دریافت دستمزدش با یک نوتیس به باشگاه، راهی کشورش شد و دیگر برنگشت. او دو خرید برای استقلال داشت که با رفتنش آنها همچنان در جمع آبی‌پوشان ماندنی شده و عملکرد خوبی از خود بر جای گذاشتند. شیخ دیاباته و هروه میلیچ که هر دو به‌خاطر عدم دریافت به‌موقع طلب‌شان از استقلال شکایت کردند. 

مورایس؛ خریدهای نه‌چندان دلچسب

در فصلی که گذشت ژوزه مورایس اولین فصل حضورش در فوتبال ایران را تجربه کرد. او به محض ورودش به سپاهان سعی کرد با خرید‌های خارجی تیمش را تقویت کند. رناتو داسیلویرا به‌عنوان مدافع به جمع زردپوشان پیوست که با وجود 13 بازی برای این تیم در هفته شانزدهم راهی کشورش شد. الویس کامسوبا هم یکی دیگر از خرید‌های مورایس برای سپاهان بود که نتوانست به بازیکن ثابت برای تیمش تبدیل شود و درنهایت هم چند هفته مانده به اتمام فصل تصمیم به جدایی گرفت. این هافبک مهاجم در کل 742 دقیقه برای تیمش به میدان رفت و یک گل هم به ثمر رساند. مانوئل فرناندز هافبک پرتغالی که از لحاظ کیفی بازیکن بدی به نظر نمی‌آمد، بیشتر دوران حضورش در سپاهان را با مصدومیت طی کرد. او در کل 14 بازی برای تیمش بازی کرد که بیشتر به‌عنوان بازیکن تعویضی بود. از این‌رو آمار دقایق حضورش در ترکیب طلایی‌پوشان در کل 716 دقیقه است. این بازیکن هم نتوانست بیشتر از یک گل برای سپاهان به‌ثمر برساند. نیلسون جونیور هم دیگر خرید خارجی سپاهان در فصل گذشته بود که در 23 بازی برای این تیم بازی کرد که جمع دقایق حضورش در میدان به 1840 دقیقه می‌رسد. اما ایگور کاتاتائو هم که از هفته هجدهم به سپاهان پیوست در 12 بازی پایانی تیمش به میدان رفت و موفق شد یک گل و یک پاس گل در کارنامه‌اش به ثبت برساند. در کل، هیچ یک از خرید‌های مورایس برای سپاهان تبدیل به ستاره برای این تیم نشدند و عملکرد بازیکنان داخلی شاخص این تیم به‌مراتب خیلی بهتر از بازیکنان خارجی بود. 

قربان بردیف و بهترین خرید‌ها برای تراکتور

تراکتور فصل گذشته را با قربان بردیف شروع کرد تا بتواند به روزهای خوبش برگردد. در این میان این مربی ترکمن که افتخارات زیادی را در فوتبال روسیه به نام خودش ثبت کرده بود، در بدو ورودش به تبریز خواهان جذب سه بازیکن خارجی شد. البته که صفا هادی به‌عنوان هافبک دفاعی عراقی به وی معرفی شد اما دو خرید دیگر با نظر مستقیم خودش سرخپوش شدند. هادی در فصل گذشته 26 بازی برای تراکتور انجام داد و در نقش هافبک دفاعی یک گل هم زد. اما ریکاردو آلوز پرتغالی در 30 بازی برای تراکتور به میدان رفت و توانست 13 پاس گل بدهد. این آمار برای بازیکنی که اولین فصل حضورش در فوتبال ایران را سپری می‌کرد فوق‌العاده است. بردیف یک خرید خوب دیگر هم برای تیمش داشت و او گوستاوو واگنین بود. هافبک‌مهاجمی که کاملا در اختیار تیم بازی می‌کرد و در 30 بازی برای سرخپوشان تبریزی به میدان رفت. آمار او هم 3 گل به همراه 3 پاس گل در اولین فصل حضورش در فوتبال ایران است. هر سه خرید بردیف برای تراکتور با توجه به عملکرد خوب‌شان قرار است سال آینده هم در این تیم ماندنی شوند. 

خمز و یک خرید بد

هر چقدر که سه خرید بردیف برای تراکتور خوب و موثر بودند، تنها خرید خارجی خمز برای این تیم بد بود. خایمه رومرو اسپانیایی که از هفته بیستم با اصرار خمز سرخپوش شد، کلا 130 دقیقه در چهار بازی برای تراکتور بازی کرد و صدای هواداران این تیم را هم درآورد. این بازیکن برای فصل آینده جایی در تیم تبریزی نخواهد داشت. 

ساپینتو فرصت عرض‌اندام پیدا نکرد

ساپینتو زمانی به استقلال آمد که قرارداد یامگا و داسیلوا تمدید شده بود. آمانوف هم تحت قرارداد باشگاه بود و لیست بزرگسالان هم جایی برای خرید بازیکن جدید نداشت. از این‌رو مرد پرتغالی که در نیم‌فصل قصد تقویت تیمش را داشت، پنجره نقل و انتقالات استقلال بسته بود و لیست هم خالی نشد. با توجه به این شرایط ساپینتو فرصت عرض‌اندام در این زمینه را پیدا نکرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج