تصاویر؛ خانه امام جمعه در بازار تهران!
خانه امام جمعه در محدوده بافت تاریخی تهران در خیابان ناصر خسرو (ناصری سابق) روبروی وزارت دارائی در کوچه امام جمعه قرار گرفته است.
خبرآنلاین: خانه امام جمعه در محدوده بافت تاریخی تهران در خیابان ناصر خسرو (ناصری سابق) روبروی وزارت دارائی در کوچه امام جمعه قرار گرفته است. محلهای که این خانه در آن واقع شده در گذشتههای دور به نام محله عودلاجان شهرت داشته است و تکیه دولت سابق هم در همین محله و با اندکی فاصله از خانه امام جمعه قرار داشته که امروزه نشانههای معماری آن محو شده است. قدمت این بنا به دوره قاجاریه و به سالهای ۱۲۸۰ هـ. ق تا ۱۳۰۰ هـ. ش میرسد و در تاریخ ۲۶ آبان ۱۳۷۵به ماده ۱۷۷۲ در فهرست آثار ملی ثبت گردید.
خانهٔ «امام جمعه» باقیمانده از نیمهٔ دوم قرن سیزدهم هجری قمری است. این بنا، نخست خانهٔ «میرزا آقاخان نوری» صدراعظم ناصرالدین شاه بود. بعدها امام جمعهٔ تهران آن را خرید و در آن ساکن شد. حاج «سیدابوالقاسم امام جمعه» پسر ارشد «سیدزین الدین امام جمعه» و نوهٔ دختری «معیرالممالک» (نظام الدوله) بود که پس از فوت پدر، امامت جمعه و تولیت مسجد امام را برعهده گرفت و چندی بعد با دختر مظفرالدین شاه، «شکوه الدوله» (زن سابق موقرالسلطنه) ازدواج کرد. «حاج ابوالقاسم امام جمعه» از اواخر حکومت محمدشاه قاجار تا چندی بعد از مشروطه، عهدهدار منصب امامت جماعت تهران بود.
نظر کاربران
چه زیباا
پاسخ ها
خیلی زیبا .....
خدایا به ما هم از این خونه های زیباتر بده الهی آمین...
خدایا نعمت سلامتی از هیچکس نگیر
چرا آثار ارزشمند تاریخی را مسکونی وفرسوده میکنند
چقدر دلسوز مردم بوده آدم دلش می سوزه
چقدر ساده است این خونه نصیب فقرا بشه از این خونه ها
خریده یا ...
کاخ نشین بوده بعد شده بود که فکر کردم می خوای ساده زیستی امام جمعه را نشان بدی
خریده یا مصادره کردن به او دادن
چقدر زندگیهای سآده های دارن مثل حضرت علی زندگی میکنن بنده های خدا نون شبشون هم نون وخرما هست حتما
هرچی بعدشاه بود نصیب اینا شدمشلا ازاین خونه ها ماتو خوابم نمیبینیم
این مکان تاریخی صاحب شد ایشان ماهم کاش اما جعمه بودیم