شیوع کرونا در کدام استانها صعودی است؟
بر اساس اعلام کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت و طبق آخرین تحلیل دادههای کشور از نظر شیوع کرونا، روند کشوری این بیماری در چند روز اخیر مجددا نزولی شده است.
خبرگزاری ایسنا: بر اساس اعلام کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت و طبق آخرین تحلیل دادههای کشور از نظر شیوع کرونا، روند کشوری این بیماری در چند روز اخیر مجددا نزولی شده است.
بر اساس اعلام گزارش اپیدمیولوژی بیماری کرونا در روز ۲۱ اردیبهشت ماه که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده است، برای ارزیابی روند گسترش بیماری کووید- ۱۹ در استانهای مختلف کشور از تحلیل روند تغییرات اتفاق افتاده برای موارد ابتلا و مرگ گزارش شده روزانه استفاده شده است. برای محاسبه روند تغییرات ابتلا و مرگ در پنج روز اخیر، ابتدا متوسط سه روزه تعداد گزارش ابتلا و مرگ هر روز با میانگین گرفتن از دادههای همان روز، روز قبل و روز بعد محاسبه شده است. سپس میزان افزایش هر روز نسبت به روز قبل محاسبه شد. در نهایت، تغییر روند ابتلا و مرگ آخر با میانگین گرفتن از اعداد به دست آمده برای روزهای آخر محاسبه شد.
برای تحلیل بهتر، شاخصهای پنج روز آخر وارد آنالیز شد. برای تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی موارد زیر مدنظر قرار گرفت:
- در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در سه روز اخیر روند افزایشی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند افزایشی دار د.
- در مواردی که شاخص تغییر روند ابتلا نزولی، اما شاخص تغییر روند مرگ صعودی بود، احتمالاً اخیراً پیک اول اپیدمی رد شده است.
- در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در سه روز اخیر روند نزولی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند نزولی دار د.
- در مواردی که تغییرات ناهمگن شاخصهای روند ابتلا و مرگ و یا تغییرات بیش از حد انتظار هر کدام از دادههای ابتلا و مرگ دیده شد، رفتار ناسازگار دادهها وجود دارد و تحلیل بهتر را در روزهای بعد و با دادههای درستتر میتوان ارائه داد. وجود ناسازگاری دادهها به این معنا است که دادهها به خوبی قابل تفسیر نیستند و علل مشاهده آن میتواند متفاوت باشد. از جمله دلایل بروز ناسازگاری میتوان به ثبت غیر دقیق روزانه دادهها توسط استانها، وجود ترکیبی از چند الگوی اپیدمی در استان (شروع اپیدمی در نقطهای از استان و اتمام اپیدمی دیگر در نقطه دیگر) و یا مهاجرت ها به داخل استان و یا خروج از استان اشاره کرد.
البته باید کم شماری موارد و ثبت با تأخیر بیماران به صو رت جدی پیگیری شود.
بنابر گزارش کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت که در پایگاه اطلاع رسانی این وزارتخانه قرار گرفت، روند کشوری بیماری در چند روز اخیر مجدداً نزولی شده است. دوازده استان شامل قم، آذربایجان شرقی، تهران، اصفهان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، بوشهر، یزد و فارس روند نزولی را نشان میدهند. روند صعودی یا شروع پیک در هشت استان شامل لرستان، مازندران، خوزستان، کرمان، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و همدان مشاهده شد.
احتمالاً دو استان البرز و هرمزگان اخیراً پیک اپیدمی را تجربه کردهاند. تصور می شود دو استان زنجان و خراسان جنوبی به مرحله ثبات رسیده باشند. در هفت استان سمنان، قزوین، کردستان، گیلان، گلستان، آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان ناسازگاری داده ها اجازه تحلیل درستی را از وضعیت اپیدمی نمی دهد. باید مدنظر داشت که یک استان می تواند چندین پیک منحنی را تجربه کند.
نظر کاربران
راها ببنیدی تاکسی نیاد به شهرما از بوشهر هستم
پاسخ ها
خیالت راحت دستورشو دادم
برو توی بحر بورس عمو ، کی حواسش به کروناست، سهام عدالت و بورس رو داشته باش که خودش ویروس جدیدیه
تهرانیا ک اومدن شمال بایدم تهران کم بشه شمال زیاد بشه ...ما از اول اسفند تو خونه قرنطینه هستیم کلا افسردگی گرفتیم فقط با این بی تدبیری شما این دوهفته هنوز تموم نشده ....
تهرانیا ک اومدن شمال بایدم تهران کم بشه شمال زیاد بشه ...ما از اول اسفند تو خونه قرنطینه هستیم کلا افسردگی گرفتیم فقط با این بی تدبیری شما این دوهفته هنوز تموم نشده ....