میزان افزایش احتمالی حق مسکن کارگران
یک کارشناس روابط کار با تاکید بر اینکه حق مسکن کارگران در شورای عالی کار بیش از ۲۰۰ هزار تومان تصویب خواهد شد، گفت: شورای عالی کار باید فاصله بین دستمزد مصوب شده برای کارگران تا رقم ۲.۸ میلیون تومان را جبران کند تا رضایت جامعه کارگری نسبت به دستمزد سال ۱۳۹۹ جلب شود.
ایسنا نوشت: یک کارشناس روابط کار با تاکید بر اینکه حق مسکن کارگران در شورای عالی کار بیش از ۲۰۰ هزار تومان تصویب خواهد شد، گفت: شورای عالی کار باید فاصله بین دستمزد مصوب شده برای کارگران تا رقم ۲.۸ میلیون تومان را جبران کند تا رضایت جامعه کارگری نسبت به دستمزد سال ۱۳۹۹ جلب شود.
حمید حاج اسماعیلی با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در خصوص لحاظ نشدن نظر کارگران در مصوبه دستمزد و تنظیم مقررات مربوط به آن با نگاهی عادلانه اظهار کرد: در فرمایشات رهبری چند نکته اساسی قابل توجه بود؛ اول انتقاد جامعه کارگری نسبت به آنچه که در شورای عالی کار و در خصوص تعیین دستمزد اتفاق افتاد و نارضایتی کارگران را به دنبال داشت که در تاکیدات مقام معظم رهبری نیز آنچه در تعیین دستمزد صورت گرفته به دلیل لحاظ نشدن نظرات کارگران در مصوبات، خلاف رویههای قانونی است.
عدم رعایت دو مولفه ماده ۴۱ در تعیین حداقل مزد
وی ادامه داد: برخی از ایراداتی که نسبت به مصوبه دستمزد وارد شد به عدم رعایت ماده ۴۱ قانون کار بر می گشت. بر اساس این ماده قانونی، دو مولفه نرخ تورم و سبد معیشت باید مبنای تعیین حداقل مزد باشد. در حالی که طی سالهای گذشته شاهد بودیم که نرخ تورم در زمان تعیین دستمزد رعایت می شد متاسفانه امسال تعیین حداقل مزد خلاف نرخ تورم اسفند سال گذشته که بالای۴۰ درصد بود اتفاق افتاد و افزایش آن ۲۱ درصد تصویب شد که از این جهت وفق مقررات در خصوص تعیین دستمزد حرکت نکردیم.
این کارشناس روابط کار تصریح کرد: سبد معیشت خانوار به عنوان دومین مولفه در تعیین دستمزد حایز اهمیت است و متاسفانه رقم ۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومانی که کمیته دستمزد شورای عالی کار به عنوان هزینه ماهانه سبد معیشت خانوارها تعیین کرده بود نیز در شورای عالی کار مورد توجه قرار نگرفت.
حضور بدون نظر و امضا سه جانبه گرایی نیست!
حاج اسماعیلی افزود: دومین مساله در خصوص انتقاد مقام معظم رهبری نسبت به عدم مراعات قانونی، بحث سه جانبه گرایی است. به طور معمول در بحثهای سه جانبه افراد مشارکت می کنند و اثرگذارند ولی اگر قرار باشد افراد حضور یابند ولی نظر آنها و امضای آنها تاثیر نداشته باشد اسمش سه جانبه گرایی نیست و مشارکت بی اثر است. در صورتی که دولت در سالهای قبل رضایت کارگران را می گرفت و دستمزد را به شکل منعطف تری تصویب می کرد بنابر این اگر در شورای عالی کار صندلی در اختیار کارگران قرار دادیم، حقشان است که نظراتشان لحاظ شود و نسبت به مصوبات رای بدهند.
این کارشناس روابط کار تصریح کرد: سومین مساله مبنای دستمزد است؛ از یک طرف مبنای کمیته دستمزد را در اختیار داشتیم و از طرف دیگر در مجلس و در بودجه کشور، برای حقوق کارمندان مبنایی تعیین شد که باید از آن پیروی می کردیم چرا که نمی توانیم بین حداقل دریافتی حقوق بگیران در کشور تفاوت و تبعیض قایل شویم.
افزایش ۲.۸ میلیون تومانی حقوق، تکلیف دولت در بودجه
وی با بیان اینکه مجلس رکن اساسی از اداره حاکمیت در کشور و قوه قانونگذاری است، افزود: توجه به نظرات و مصوبات مجلس به ویژه از این جهت که افزایش دو میلیون و ۸۰۰ هزارتومانی به عنوان یک تکلیف برای دولت در بودجه دیده شده، لازم بود ولی متاسفانه بر خلاف آنچه تصویب شده بود حرکت شد و این امر نارضایتی هایی را به دنبال داشت؛ بنابر تاکید رهبری، چرا به مبنایی که مجلس برای دستمزد سال ۱۳۹۹ گذاشت توجه نشد، دوم اینکه چرا مواد قانونی تعیین دستمزد مراعات نشد و سوم اینکه چرا سه جانبه گرایی مورد توجه قرار نگرفت؟
حداقل دستمزد به ۲.۸ میلیون تومان نرسید
این کارشناس روابط کار با اشاره به افزایش ۲۱ درصدی حداقل مزد در سال ۱۳۹۹، گفت: با این افزایش، پایه حقوق کارگران به یک میلیون و ۸۳۵ هزار تومان افزایش یافت و اگر بن خواربار ۱۹۰ هزار تومانی که با ۲۱۰ تومان افزایش به ۴۰۰ هزار تومان رسید و حق مسکن ۱۰۰ هزارتومانی را هم محاسبه کنیم دریافتی کارگری که در بدو کار مشغول کار شده و ازدواج هم نکرده است بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان نیست و دستکم ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تومان تا دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان فاصله است.
حاج اسماعیلی در عین حال به اظهارات وزیر کار در خصوص بردن مصوبه حق مسکن کارگران به هیات وزیران، اشاره کرد و گفت: با توجه به آنکه دستمزد تصویب و بخشنامه آن ابلاغ شده است دولت تنها از طریق حق مسکن می تواند قدرت مانور داشته باشد به همین دلیل برای تمکین از نظر رهبری، شورای عالی کار را ملزم به تشکیل جلسه خواهد کرد و حق مسکن را افزایش خواهد داد.
پیشنهاد افزایش حق مسکن کارگران تا ۵۰۰ هزار تومان
وی با تاکید بر اینکه افزایش حق مسکن کارگران قطعا بیش از ۲۰۰ هزار تومان خواهد بود، پیشنهاد کرد: شورای عالی کار آن مقداری که تفاوت دارد با حداقلی که مجلس برای کارمندان تعریف کرده و حدود ۵۵۰ هزار تومان می شود را به عنوان حق مسکن کارگران افزایش دهد.
به گفته وی حق مسکن و بن خواربار جزو دریافتی همه کارگران است که باید به آنها پرداخت شود و اگر کمک هزینه مسکن تا ۵۰۰ هزار تومان افزایش یابد، هم به مصوبه مجلس در خصوص حقوق کارمندان نزدیک می شویم و هم رضایت جامعه کارگری جلب می شود.
پیش از این وزیر کار در حاشیه سی و یکمین جشنواره ملی تقدیر از کارگران و واحدهای نمونه از ارائه پیشنهاد افزایش حق مسکن دستمزد کارگران به هیات وزیران خبر داده بود.
نظر کاربران
اقا شما حق مسکن را برسان 1 میلیون
کو تا خط فقر که 9 میلیون تومان هست برسد
با حلوا حلوا گفتن دهن شیرین نمیشود
پاسخ ها
کارگرای روزمزد که هیچ مزایای ندارن تکلیفشون چیه؟ این ۸۵روز و ۵روز اخراج. کی میخواد درست بشه
خیلی از کارگرا غیر حقوق پایه هیچکدوم از مزایای کارگریرو بهشون نمیدن (از جمله حق مسکن)
تازه الان همین پایه چون گرون شده یسریارو دارن اخراج میکنن و میگن یه نیرو جای دو نفر کار کن و پول یکیرو بگیره
ازین عددهایی که میگید خدایی خجالت نمیکشید حق مسکن من بعد ار 15 سال سابقه کار 100تومنه تازه مهندس با مدرک فوق لیسانس هستم
الکی میگن حق مسکن ما همون 100 هزار تومن بود
بازم فایده نداره
مستمری بگیران تکلیفشون چی میشه؟تو این گرونی
اولا در یک شهر دور افتاده هم که زندگی کنی، یه آپارتمان 90متری را کمتر از صدمیلیون رهن کامل یا ماهی یک میلیون کرایه، نمی دهند،، مگر اینکه در روستا، خانه کرایه کنی، بعدم یه دوزار میزارید روی حق مسکن و اعلام می کنید مشکل حقوق کارگر، حل شد!!!!!!! وای به حال شما که خداوند کاری باهاتون کنه که صدای زجه هاتون، هفت آسمان اونطرف تر هم شنیده بشه!!!!
ترا بخدا تکلیف بازماندگان مستمری بگیران تأمین اجتماعی را معلومکنید
لعنت به وزیر کار که اصلا فکر کارگر بدبخت نیست اقای وزیر کار شما یک ماه حقوق ما کارگرها که ۲ میلیونم نیست باهش زندگی کن اگر تونستی یک ماه دوام بیاری ما کارگرها هیچ توقعی نداریم لعنتتتتتتتتتتتت
اول اینکه حق مسکن به ۴ نیم ملیون بازنشسته تعلق نمیگیره. بهتره جناب وزیر حق الناس که همان بدهی دولت به تامین اجتماعی هست بپردازه
پاسخ ها
دقیقا درسته
ای جونتان بالا بیاد حالا دو ماه از سال گذشته هنوز درمورد افزایش به حق حقوق کارگران وبازنشسته های تامین اجتماعی کار می نالید
ما مستعمری بگیران تأمین اجتماعی حقوقمانرا مطابق تورم98 قانونی کنید
سلام مسوولان خودشان در رفاه باشند .بهشان بد نگذره ما همون نون ماست وخیار کفایت میکنه .فقط به اونها بد نگذره بتونند اروپا وامریکا برند مادتوب همین روستا هامون دلمون خوشه
خیر نبینین ان شاالله بن خوار بار و حق مسکن به مستمری بگیران تعلق نمی گیره چرا پایه حقوق رو اضافه نمی کنید؟ مگه مستمری بگیران حق بیمه پرداخت نکردن برای روزهای ناتوانی ان شاالله به زمین گرم بخورید
کدوم کارفرمایی حق مسکن و بن داده . من خودم با مدرک لیسانس ۷ ساله کارگرم. هنوز یک ماه هم بن و حق مسکن نگرفتم . هنوز بیمه هم نشدم . با این ظلمی که میبینم فقط آرزوی نابودی مسولین را دارم. خدا تو کمرتون بزنه .
اگه بشه که خوبه
پاسخ ها
بدبختر از کارگر در ایران نداریم
سلام کاش وزیر محترم کار پیشنهاد بدهی دولت روهم مترحه میکرد
خب بابا بجنبین دیگه چرافقط حرف میزنید
ای آقا جان همین افزایش نیم بند رو هم نگه داشتن تا وقتیکه عروس گلشو چید و مشکلی نبود حکمشو بزنند.
اینا کلا نمیخوان پایه حقوق اضاف کنن به جای اینکه ۴۰۰ تومان به حق مسکن اضاف کنن اینو به پایه حقوق اضاف کنن که عیدی و سنوات و اضافه کاری بیشتر بشه خودشون استاد دزدی هستن بلدن چه جور حق کارگر بخورن
خدا لعنتتون کنه فقط همین
خداوند شمارا لعنت کنه چرا پایه حقوق را اضافه نمیکنید
صندوق سازمان تا"مین اجتماعی کارگران که توسط دولت چپاول شدومبالغی هم بدون حساب بعزیزان کشوری پرداخت کردید بماند وشخص بیکاره وبیمسو"لیتی مسو"ل این سازمان دراندشت کردید بماند ازخدا شرم کنید
حق وحقوق زیرمجموعه تا"مین اجتماعی کارگران راروشن وپرداخت کنید که کارداینمجموعه به استخوان رسیده خدایا توکه اتمام حجت ماراشنیدی .........
اگه حق مسکن به کارگران اضافه بشه ولی به مستمری بگیران اضافه نمیشه پس تکلیف مستمری بگیران چی میشه؟؟؟؟؟؟؟
چرا درحقوق اضافه نمیشود ؟