محققان چینی در سودای ساخت ترمیناتور واقعی!
دانشمندان چینی در تلاش هستند تا با ساخت و توسعه یک "فلز مایع" بتوانند اشکال مورد نظر خود را در اندازههای متفاوت بسازند که پس از گرمادهی و له شدن نیز به شکل اولیه خود برگردند.
خبرگزاری ایسنا: دانشمندان چینی در تلاش هستند تا با ساخت و توسعه یک "فلز مایع" بتوانند اشکال مورد نظر خود را در اندازههای متفاوت بسازند که پس از گرمادهی و له شدن نیز به شکل اولیه خود برگردند.
به نقل از آیای، شخصیت اصلی فیلم "ترمیناتور" که یک ربات قاتل شرور بود، قادر به تبدیل به شکل مایع و تغییر خود در شکل و اندازههای مختلف بود. اکنون محققان چینی در پی ساخت چنین فلزی هستند که به شکل مایع درآید و بتوان به آن شکل و اندازههای متفاوت داد.
محققان چینی اکنون آنچه را که ادعا میشود اولین ماده مشبک فلزی مایع در جهان است را ساختهاند و آن را با ایجاد یک مجموعه از نمونههای اولیه که هنگام له شدن به شکلهای اول خود باز میگردند، نشان دادهاند.
این فلز مایع از آلیاژ فیلد(Field) ساخته شده است که در حال حاضر به عنوان یک فلز-مایع خنک کننده در مهندسی هستهای استفاده میشود. اکنون محققان کاربردهای بالقوه دیگر آن را در ادغام با فناوری چاپ سه بعدی، ریخته گری خلاء و پوشش تطبیقی یا کانفورمال(Conformal) نشان دادند.
"پو ژانگ" استادیار مهندسی مکانیک دانشکده مهندسی و علوم کاربردی "توماس جی واتسون" در دانشگاه بینگهامتون(Binghamton) میگوید: ما بیش از شش ماه روی ساخت این ماده زمان گذاشتیم، زیرا فرآوری این ماده مشبک جدید بسیار سخت است و برای آن، شما باید بهترین مواد و پارامترهای فرآوری را پیدا کنید.
وی افزود: این ماده بدون پوسته مناسب کار نمیکند، زیرا فلز مایع از آن بیرون میریزد. ساختار پوسته، شکل و یکپارچگی کلی آن را کنترل میکند، بنابراین فلز مایع میتواند در کانالها محصور شود.
سرانجام محققان توانستند نمونههای اولیهای بسازند که پس از حرارت دیدن تا نقطه ذوب، شکل اولیه خود را بازیابی میکنند.
این نمونههای اولیه شامل آنتنهای مشبک شبیه به تار عنکبوت، لانه زنبور، توپ فوتبال و حروف است.
فلز مایع در حالت جامد خود، ایمن و قوی است. در هنگام له شدن، انرژی را جذب میکند و پس از مقداری گرم و سرد شدن، به شکل اصلی خود بر میگردد و بنابراین میتواند دوباره مورد استفاده قرار گیرد.
ویژگیهای قابل مشاهده در این نمونههای اولیه میتواند مهندسی مواد را متحول کند، زیرا این فلز مایع جدید میتواند امکانات جدیدی را برای ناسا و شرکتهای فضایی خصوصی فراهم کند.
این بدان معناست که برای مثال، سازههایی که برای سکونتگاههای آینده روی ماه یا مریخ طراحی میشوند، میتوانند فضای کمتری را در فضاپیماها اشغال کنند و پس از رسیدن فضانوردان به مقصد، باز شوند و به شکل مورد نظر دربیایند.
با این حال، هدف نهایی در ذهن "ژانگ"، ایجاد یک ربات با فلز مایع است.
وی میگوید: رویای ما ساخت یک ربات مشبک از فلز مایع است و در حال حاضر ما یک دست آن را ساختهایم، بنابراین یک قدم به هدفمان نزدیک شدهایم.
این مطالعه در مجله Additive Manufacturing منتشر خواهد شد.
نظر کاربران
چین همیشه باعث حیرت میشود.
کرونا جواب نداد
الان میخوان مردم دنیا رو با ترمیناتور نابود کنند
خدا فلانشون کنه
خدا بسانشون کنه
خدایا اینطورشون کن
خدایا اونطورشون کن
چین فقط مثل ایران فقط محقق مهندسی معکوس و کپی سازی را می داند اصلا در حوزه تکنولوژی مهندسی متالوژی و دیگر رشته ها اختراع خاصی ندارد.
من از چین دل خوشی ندارم ولی خدای مهندسیه نباید چرت گفت چنتا از بهترین دانشگاه های مهندسی جهان چینیه