جنگ عارف و کرباسچی و نقش خاتمی در آینده
تعیین تکلیف اصلاحات، کنار گذاشتن تعارفات سیاسی و در کل آغاز اصلاح اصلاحات یک هفته پس از اولین استعفای اعلام شده در نهاد تصمیم ساز اصلاح طلبان یعنی شورای عالی سیاستگذاری، جدی تر از همیشه اردوگاه اصلاح طلبی را بهم ریخته و اظهارنظرهای بسیاری در پی داشته است.
برترینها: تعیین تکلیف اصلاحات، کنار گذاشتن تعارفات سیاسی و در کل آغاز اصلاح اصلاحات یک هفته پس از اولین استعفای اعلام شده در نهاد تصمیم ساز اصلاح طلبان یعنی شورای عالی سیاستگذاری، جدی تر از همیشه اردوگاه اصلاح طلبی را بهم ریخته و اظهارنظرهای بسیاری در پی داشته است.
کرباسچی در گفتگویی بار دیگر گلایه های سال گذشته خود را تکرار کرد و موضوع حمایت از کاندیدای اصولگرا در سال ۱۴۰۰ رد نکرد و این بار صریح تر از همیشه خواستار کنار گذاشتن تعارفات سیاسی میان اصلاح طلبان شد. دبیرکل کارگزاران در بخش هایی از مصاحبه خود که بیشتر تحلیل و جنجال را در پی داشت، گفته است: «با شخصیتهای محترم سیاسی رودربایستی نداشته باشیم. مثلا اینکه آقای دکتر عارف یک وقتی نامزد ریاست جمهوری شدند و اصلاح طلبان به هر دلیلی دنبال آقای روحانی رفتند نباید باعث این شود که بخواهیم جبران کرده و بگوییم که او حتما رئیس شورای عالی باشد. کار سیاسی که رودربایستی ندارد. درباره بقیه بزرگان هم همینطور است. حتی دیگر کسانی که شاید برای ما کاریزما بوده و شخصیت مورد علاقه ما باشند. حالا آقای خاتمی یا هر کدام از رفقا.»
در همین رابطه و پس از گذشت چند روز از اظهارات جنجالی کرباسچی، محمد قوچانی از اعضای حزب گارگزاران در یادداشتی با عنوان «هدف از نقد مدیریت جبهه اصلاحات چیست؟ عبور از خاتمی یا دعوت از خاتمی؟» در سرمقالهی روزنامهی سازندگی نوشت:
* بدیهی است یاران دکتر عارف مطابق معمول با جاخالی دادن سعی میکنند تیر نقد به رئیس ایشان بخورد اما دیگر اصلاحطلبان که در نقد عارف از کارگزاران جلوتر هستند نباید فریب این تاکتیک را بخورند. در هر جای جهان رهبران احزاب شکستخورده در انتخابات اگر استعفا نمیدهند لااقل پاسخگو میشوند و سکوت پیشه نمیکنند. انتخابات برای احزاب اوج کنش سیاسی (نه الزاما اجتماعی) است. چگونه است که رهبران ائتلافها و احزاب سیاسی ایران با هیچ شکستی ناگزیر به استعفا یا حتی استیضاح نمیشوند؟ در شرایطی که انتخاباتی در کار نیست،
* آیا این شورا قرار است به ستاد انتخاباتی دکتر محمدرضا عارف در سال ۱۴۰۰ تبدیل شود؟ چرا ریاست محترم شورا در یک کنفرانس خبری یا گفتوگوی رسانهای علت تحریم خاموش انتخابات مجلس را توضیح نمیدهد؟ چرا در تمام چهار سال که ریاست فراکسیون امید را برعهده گرفتهاند برای افکار عمومی علت سکوت سیاسی خود را توضیح نمیدهند؟ چرا منطق ترکیب و ساختار شورای عالی سیاستگذاری را برای بدنه اجتماعی اصلاحطلبان تشریح نمیکنند؟
* نقش سیدمحمد خاتمی در این میان از همه مهمتر است: سیاستمداری محبوب که با دولت خویش برای اصلاحات آبرو خرید و گرچه دیر به فکر رهبری اصلاحات افتاد (که اگر در سال ۱۳۸۴ مانند سال ۱۳۹۲ عمل کرده بود اصلاحات در شرایط بهتری بود) اما با هدایت جبهه اصلاحات میتواند باقیاتالصالحات عمر خویش (که دراز باد) را تکمیل کند. آقای خاتمی میتواند سرمایه شخصی خویش را به سرمایهای ملی بدل کند و نه فقط اصلاحطلبان که حتی اصولگرایان را با انتخاب درست خود برای یک تفاهم ملی مدیون خویش سازد به شرط آنکه رهبر همه اصلاحطلبان باشد و نه فقط یک جریان از ایشان.
* محدود ساختن سیدمحمد خاتمی به محمدرضا عارف و حتی حزب اتحاد ملت جفا به سیدمحمد خاتمی است، همچنان که محدود ساختن اکبر هاشمیرفسنجانی به حزب کارگزاران سازندگی ایران… همه ما در انتظار تصمیم سیدمحمد خاتمی برای بازسازی تاریخی، گفتمانی، تشکیلاتی و راهبردی جبهه اصلاحات هستیم و همهی کارگزاران (از جمله دبیرکل) در این هدفگذاری تردیدی ندارند حتی اگر دوستان و دشمنان نشانی غلط بدهند! این عبور از خاتمی نیست؛ دعوت از خاتمی است. دعوت از خاتمی به مدیریت جبهه اصلاحات نه واگذاری آن به چپ و راست اصلاحات. چریکهایی که میخواهند اصلاحات را به خیابان ببرند و بوروکراتهایی که میخواهند اصلاحات را در راهروهای قدرت حبس کنند.
از افراد حزب اتحاد ملت که خیلی هم با حزب کارگزان اختلافی ندارند . با عارف هم اختلاف نظر خاصی ندارند و به نوعی بین این دو طیف سیاسی اصلاح طلب قرار گرفتهاند اینگونه تحلیل میشود که موضع میانهروی درباره سید محمد خاتمی را بر عهده دارند که چند نمونه از مواضع چهرههای این طیف سیاسی را میخوانید:
مصطفی تاج زاده معاون سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات: حق آقای کرباسچی است که در انتخابات ۱۴۰۰ هم شرکت کند و حتی به تبلیغ آقای لاریجانی بپردازد، اما به اسم کارگزاران، و نه به نام اصلاحطلبان. باتوجه به رایندادن بخشی از همحزبیها در انتخابات ۹۸، قانعکردن اعضا و هواداران به رایدادن و حمایت از نامزد نیابتی اولویت دارد.
آذر منصوری قائم مقام حزب اتحاد ملت و عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات: به نظرم مقدم بر ساز وکار اجماعی اصلاح طلبان این است که به این دو سؤال پاسخ داده شود که ۱: جایگاه نهادهای انتخابی در ساختار حقیقی وحقوقی قدرت چیست؟ ۲: چنانچه روند حذفی شورای نگهبان در انتخابات آینده ادامه داشته باشد آیا اصلاح طلبان همچنان می خواهند با تکیه بر حداقل ها سیاست ورزی کنند؟ به نظرم باید قبل از اینکه مجددا بخواهیم راجع به ساختار جبهه ای آینده اصلاح طلبان صحبت کنیم به این سوالات پاسخ داده شود.
اما عارفیها نظر دیگری دارند و رسانه نزدیک به رئیس فراکسیون امید مجلس در این رابطه سکوت کرده است.
عبدالله ناصری: معتقدم همه احزاب اصلاحطلب و هر ائتلاف قدیم و جدید فقط با نگاه «راهبرد-تاکتیک» می تواند موفق شود. شکی نیست این رویکرد و این راهبرد-تاکتیک پرهزینه است وحتما بخشی از اعضای شعسا این آمادگی را ندارند. حتما باید طرحی دیگر در انداخت.
شهاب طباطبایی سخنگوی حزب ندای ایرانیان: اصل مسئله این است که موضوعیت شورای سیاست گذاری منتفی شده است و ادامه کار این شورای زمانی موضوعیت داشت که در انتخابات اخیر مجلس قادر به اجماع سازی در میان گروه های مختلف اصلاح طلب می شد اما پس از اعلام نظر شورای سیاست گذاری درباره عدم ارائه لیست، تعدادی از احزاب عضو این شورا مستقل و یا با ائتلاف اقدام به ارائه لیست انتخاباتی کردند و شورا نتوانست نقش انسجام بخشی خود را ایفا کند.
موضع انفعالی روزنامه آفتاب یزد درباره اظهارات کرباسچی
جواد امام از نزدیکان خاتمی هم در غیاب اظهانظر رئیس دولت اصلاحات درباره حرف های کرباسچی گفت: ما باید با محوریت احزاب دوباره جمع شویم و برای تقویت جبهه اصلاحات فکری کنیم. باید ضعف ها را برطرف کرده و از شخصیت های حقیقی که جایگاه ملی و شناخته شده ای دارند، دعوت کنیم.
نظر کاربران
انشالله زودتر از شر همه شما راحت بشیم که مملکت را با جوانانش سوزاندید
پاسخ ها
راي بي راي اصول و اصلاح دوسر يک قيچي اند
درود بر خاتمی درستکاز و دست پاک ..
پاسخ ها
اگه به خود خاتمی هم این حرفو بزنی خندش میگیره.تمام بدبختیای ما از همون زمانه.حقوقای نجومی از همون زمان بوجود اومد و امثال خاوری از همون زمان رشد کردن
عارف تا حالا چیکار کردی . ...
لطفا معنی اصلاح طلبان رابرای ما تعریف کنید...
پاسخ ها
احسنت ما بايد بدونيم اصلا اصلاحات قراره چيو اصلاح کنه وقتي هدفشون با اصولگراها هماهنگه نميتونن اصلاح طلب باشن
اصلاحات خیلی وقته مرده. بامرده اش بازی نکنید
خاتمی هم فرقی نداره اما از اصولگراها بهتر بود فساد گرونی انقدر نداشته
پاسخ ها
فقط حودخاتمیاصن اینانمیدونمکین که میان نظرمیدن کاش خودخاتمی برمیگشت
لعنت به همتون بهترین سالهای همه رو نابود کردند
اصولگرا مثل احمدی نژاد وزراش لاریجانی قالیباف حداد و اعتدالگرا مثل دولت روحانی خیلی خرابی به بار آوردند
ازنظرمامردم خاتمی اصلاحات نمیدونم احزاب همه وهمه براما مردن وماهم مردگان متحرکی بیش نیستیم مملکت نابودشد
خاتمی هیچوقت از ذهن ایرانیا پاک نمی شه... فقط زمان ریاست خاتمی مردم می تونستن راحت خونه و ماشین بخرن و همیشه ب تفریح و زندگیشون برسن و درآسایش باشن... تو دنیا یه اسمی داشتیم... اما الان بعد از احمدی نژاد و روحانی چی داریم؟ یه مشت دلال و دزد و دروغگو که همش حرص پول می زنیم و هیچی تو زندگی برامون مهم تر از پول نیست حتی راحتی و آسایش خانواده...
پاسخ ها
ایول
احسنت
مشکلات اقتصادی که بوجود اومده حالا حالا حل نمیشه
مرگ سیاسی اصلاحات کلید خورده است.
ما از هیچکدومتون خیری ندیدیم
دورودخدابرخاتمی عزیز انسان پاک ودوست داشتنی محبوب قلبها بعدازسردارسلیمانی محبوب قلبها خاتمی است
پاسخ ها
قحط رجال همینه پس تبلیغ نکن
قحط رجال همینه پس تبلیغ نکن
برای اینکه بدونید زمان خاتمی چه وضعی بود، و گرانی لحظه به لحظه دلار لمس کنید، فیلم «دختران انتظار» رو دانلود کنید و ببینید. بنده خدا دلار قرض گرفته بود. دو ماه بعد باید چند برابرش رو پس بده... بدی ما اینه که با گذشت زمان همه چیز رو فراموش می کنیم.
یه جور از زمان خاتمی تعریف میکنند که ادم شاخ درمیاره خوب که خودم تو دوره خاتمی زندگی کردم
با واژه مرگ سیاسی خاتمی موافق نیستم. بزرگترین اشتباه خاتمی نجابت و حیا ش بود. ای کاش می فهمید بازی سیاست مرد سیاست می خواهد و این دستپاکی و نجابت را با شهامت در هم می آمیخت...بقیه ابن الوقت هستند.
خاتمی سالهاست که مرده است اینا دارند برای کی گریه میکنند؟
پاسخ ها
دارن تبلیغ می کنند تا نگبت ادامه پیداکند
دو تا حزب سر و ته یک کرباسن ، امسال به یک انقلابی رای میدیم ، یکی که مثل رئیسی قوه مجریه رو هم ازین رخوت و تنبلی دربیاره
زمان خاتمی بهترین دوران بود همه چیز ارزان ، کار فراوان بود ،روابط با جهان عالی ،تورم کمتر،مردم هنوز که هنوزه دوستش دارن ،صندوق ارزی ایران پر از پول ،
آقا اینقدر اصلاح طلب اصولگرا نکنید ما یه روزی جوان بودیم و خام فکر میکردیم اصلاح طلبان اومدن کشور را از انزوا و فساد نجات بدن بعد فهمیدیم از اصولگراها هم بدترن. آقای عارف بیشترین رای تهران را آورد وجدانا انگار زبون تو دهنش نبود.اینا همش لالایی خواباندن ماست.
دوستانی که ازخاتمی حمایت میکنند وازایشون یک قدیس ساختید
لازمه بدونیدکه وضعیت افتضاح الان مملکت نتیجه انتخاب جناب خاتمی وهاشمی بود.این حضرات بودن کهذاز روحانی حمایت کردن که رأی بیاره .الان هم باید پاسخگوباشن.
خاتمی هیچ کاره بود. قرار بود اون شرایط باشه و شد پس ازش قهرمان نسازید.
جریان اصلاح طلب طیف اصلاح طلب جناح اصلاح طلب حالا هر چه اسمشو میخایم بذاریم دو حزبی بود تو این بیست سال اخیر
حزب سازندگی مرحوم هاشمی رفسنجانی
حزب مشارکت جناب محمد خاتمی
آقای کرباسچی اصلاح طلب سازندگی سال ۱۳۹۲ گزینه حزب شما جناب حسن روحانی بر جناب عارف مشارکتی ترجیح داده شده
عارف اصلاح طلب مشارکتی به نفع روحانی اصلاح طلب سازندگی کنار رفت
الان یعنی انتخابات ۱۴۰۰ نوبت سازندگی هاست که به نفع عارف فداکار کنار برن فهمیدی کرباسچی
لاریجانی اصولگراست
پاسخ ها
واسه خودت چی چی بلغور میکنی
بزرگترین مشکل اقتصاد خود ما ها هستیم هر چی گرون میشه همه بیشتر می رن سمتش مدیر عامل بنز هم مونده که چطوری اینقدر تقاضای خرید خودرو تو کشور ما اینقدر زیاده
هنوز ابله زیاد داریم که فریب اینها رو میخورند
مثلث شومی که به جان هم افتادند الظالم بالظالم
پاسخ ها
یعنی باورت شد که اینها واقعا با همدیگه اختلاف دارند؟
باسلام .مشکل گرانی وفشار کنونی عمده اش نتیجه ای برجامی دستپخت اصلاح طلبان وخاتمی بود.
رقابت های احزاب آمریکایی دمکرات و جمهوری خواهان اهداف اصلی ارزش بهرهبرداری خدمت به آمریکا و منافع ملی آمریکا است جبههای که مدیران ارشد نظام احزاب سیاسی برای سرکوب همدیگر است اسلام واقعی مسلمان الگو برای همه مخلوقات باید باشند متاسفانه آنقدر که ظلم وستم به همدیگر خلاف واضحی از کرامت سیاسی و اجتماعی خود است و عمل حکیمانه از بزرگترین احزاب های ایران درجه اعظم و خدمت خودآرایی لوس میشود هموطنان گرامی انتظار بهترین نوع احترام به ارزشهای انسانی و مکتب الزهرا اندیشه های انسانی سازنده شما استقبال می کنند یاالله یاالله یاالله خواهیم دید خداوندا تو قوت قلب عشق بازسازی خودمان را تقویت می کند