اصلاحطلبان در ۱۴۰۰ قوی به میدان میآیند
یک فعال سیاسی گفت: جبهه اصلاحات باید به دامن مردم برگردد. در صورتی که این جریان به دل مردم برگردد و شکاف میان خود و مردم را از بین ببرد میتواند در انتخابات ۱۴۰۰ به پیروزی برسد. در راستای جبران این شکاف نیاز است تا در قبال اتفاقات کشور واقعبین باشیم.
روزنامه آرمان ملی با اسماعیل دوستی، فعال سیاسی و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی داشته است که در ادامه میخوانید.
استعفای موسوی لاری از شورای سیاستگذاری اصلاحات را چگونه ارزیابی میکنید؟
استعفای آقای موسوی لاری در این برهه زمانی مناسب نبود. ایشان یکی از چهرههای موثر جبهه اصلاحات بود که همواره در تمامی عرصهها حضور فعال ایشان راهگشا بود. حضور ایشان و عدم استعفا به مراتب میتوانست نتایج بهتری در بر داشته باشد. متاسفانه شاهد هستیم افرادی امروزه برای جبهه اصلاحات تصمیمگیری میکنند که خارج از این جبهه هستند. پس از انتخابات شورای شهر افرادی جریان اصلاحات را هدایت میکنند که خود در صحنه نیستند و متاسفانه این افراد تمایلی به پیروز شدن جریان اصلاحات در هیچ حوزهای ندارند و هر روز در راستای تخریب آن و فاصله گرفتن این جریان از مردم تصمیمگیری میکنند.
ناکارآمدی و شکست جریان اصلاحات در سالهای اخیر ریشه در تصمیمگیری این افراد دارد. عدم کارآیی شورای شهر تهران، مجلس دهم و دولت نیز ریشه در همین دارد که سبب شده تا شرایط بیش از پیش برای جریان اصلاحات و حتی کشور سختتر شود. آقای موسوی لاری به عمد از این سمت استعفا نداد بلکه به این نتیجه رسید که با توجه به تنگ شدن فضا دیگر توانایی انجام کاری را ندارد. جریانهای پشت صحنه اجازه تصمیمگیری را به افراد دلسوزی همچون موسوی لاری ندادند. در این زمینه اشخاصی همچون عارف نیز همین شرایط را دارند و تحت تاثیر تصمیمات خارج از جبهه قرار میگیرند.
جبهه اصلاحات از این پس باید چه سیاستی در پیش گیرد؟
مهمترین مقوله این است که برخی قصد دارند تا جبهه اصلاحات را از منش معتدلانه فاصله دهند و در این راه یا آن راه منفعل کنند و یا آن را به سمت رفتارهای رادیکال سوق دهند تا خارجنشینان از آن سوءاستفاده کنند و یا با رفتارهای منفعلانه مردم از آنها ناامید شوند. جبهه اصلاحات باید با تکیه بر قانون اساسی اهداف خود را برنامهریزی کند. قانونی مترقی که با عمل به آن میتوان بسیاری از مشکلات کشور را حل کرد. جبهه اصلاحات نیز باید در راستای آن گامهای خود را بردارد و اگر متوازن و با اتکا به قانون اساسی به پیش رود هیچیک از خطراتی که در پیش دارد نمیتواند گریبان این جبهه را گیرد. امروزه افرادی برای اصلاحات تصمیمگیری میکنند که نه شرایط را میشناسند و نه اصول اقدام صحیح را میدانند.
این افراد حتی موقعیت کشور و سیاست خارجی و تحولات جهانی را در نظر نمیگیرند و صرفا بهدنبال منافع خود هستند و با افکار غیرمترقیانه جریان اصلاحات را در میان مردم بدنام میکنند. اینگونه رفتارهاست که جبهه اصلاحات را زمینگیر میکند؛ رفتارهایی که بهواسطه دوری از رفتار معتدلانه رقم میخورد. باید در راستای بازسازی جبهه اصلاحات از این سیاستهای رادیکال و منفعلانه فاصله گرفت.
آیا جبهه اصلاحات میتواند جایگاه خود را در کشور احیا کند؟
جبهه اصلاحات اگر میخواهد به وضعیت خود سروسامان دهد در ابتدا باید در نحوه تصمیمگیریها و تفکرات خود تجدیدنظر کند و در مرحله بعد نیز تشکیلات و چارچوب خود را متحول کند. در این راستا جبهه اصلاحات باید در راس خود از افرادی استفاده کند که نسبت به این نظام، انقلاب و رهبری وفادار باشند و با توجه به شرایط کشور و موقعیت جهانی ایران راهبرد خود را تنظیم کنند. اصلاحات باید تصمیمگیریهای خود را فارغ از احساسات و جو رسانههای خارجی با عقل سلیم خود ترسیم کند. اصلاحات برای موفقیت باید به ارزشهای انقلاب و آرمانهای این نظام رجوع کند و بر پایه قانون اساسی و اندیشههای مترقیانه امام خمینی(ره) عمل کند. جبهه اصلاحات باید به دل مردم و محرومین برگردد و این شکاف ایجاد شده نامیمون میان خود و آحاد جامعه را از بین ببرد.
جبهه اصلاحات در قبال انتخابات ۱۴۰۰ باید چه رویکردی داشته باشد؟
قطعا جبهه اصلاحات با تمام قوا و با بهرهگیری از نیروهای توانمند خود باید در انتخابات ۱۴۰۰ حاضر شود. در این راستا باید مانع تصمیمگیریهای خارج از جبهه اصلاحات برای این جریان شد. در صورتی که این روند ادامه پیدا کند، جریان اصلاحات در انتخابات ۱۴۰۰ نیز شکست خواهد خورد. اصلاحات با شعارهای فانتزی به هیچموفقیتی دست پیدا نمیکند. باید از این قبیل شعارها و تصمیمات فاصله گیرد. جریان اصلاحات با اعمال تفکرات لیبرالیستی به جایی نمیرسد. جریان اصلاحات در راستای موفقیت باید تصمیمات خود را برای مردم شفاف کند تا در این مسیر دست افراد غیردخیل از تصمیمگیریها کوتاه شود. حاج قاسم سلیمانی به علت آنکه در دل مردم بود توانست محبوب مردم شود. اصلاحات نیز باید فاصلههای کذایی میان خود و مردم را از بین ببرد تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
نظر کاربران
مردم دیگر فریب وعده های پوچ اصلاحطلبان غربگرا را نمی خورند و اگر تخلفات انتخاباتی انجام ندهند قطعأ رأی نمی آورند ﷼٪٪﷼٪﷼﷼﷼﷼﷼﷼﷼﷼﷼﷼﷼﷼﷼٪
پاسخ ها
اصولگرا واصلاح طلب. هردو. منفور هستن
قاسم سلیمانی 20 میلیون ترفدار داشت از نظر شما 60 میلیون دیگه ملت ایران نیستن
اصولگراها بدتر چیکار کردن قطع رابطه با دنیا و برگشتن به عصر حجر
دوست عزیز اصولگراها چه گلی به سرمان گرفتند که اصلاح طلبان نگرفتند همش دروغ هردو از هم بد ترند دوتیغه قیچی هستند نمونش احمدی نژاد
اصلاح طلبان همه توهم دارن.سال 1400دولت ما عاری از آنها خواهد بود....
پاسخ ها
موافقم! تا این شورای نگهبان رو داریم اولین شرط تایید صلاحیت افراد اصولگرا بودن هست! مثل انتخابات مجلس! اقای میرسلیم با ده درصد آرا وارد مجلس میشه! ۶۰% مردم توی انتخابات شرکت نکردند(۶۰% مخالف اصولگرا بودن)، پیشاپیش بهتون تبریک میگم.....
چه وعدهای پوچی اصولگرای و اصلاح طلب هیچ فرقی نداره آنچه که مهم ومشهود هست اینکه که هردو نالایق وخیانتکار هستند و
هیچ زمان نگفتند برنامه های جدیدی برای رفع فقر ملت داریم ، قدرت رو برای خانواده و اقوام خودشون تقویت میکنند
کسی دیگر فریب اصلاح طلبان نمیخورند
...... رای. نمی دهیم
والاشمال که همش،زد وبندی ودنبال پست ومقام رادیدیم!!!کارایی پایین!
شتر در خواب بیند پنبه دانه ......
اصلاح طلب و اصول گرا همه یکی هستند و دلسوز مملکت و مردم نیستن
اصلاحات دیگر هیچ غلطی نمیتوانند بکنند آزموده را آزمودن خطاست
من 53 سالمه تا جایکه یاد دارم همیشه این جمله ورد زبونشمن بوده شرایط حساس کشور ومنطقه نمی دونم این جمله کی میخواد بازنشست بشه
اگر قراره امثال ما قشر محروم جامعه رای بدیم صد درصد به اصلاحاتی ها رای نمی دیم ...
ایران دیگرایران نشود،تاچپ راست،اصلاح طلب، اصولگرایان، بازنشست نشوند...
شما سال ۹۶ هم تمیخواستید رای بدین تا روحانی شروع کرد وعده سر خرمن دادن ۲۴ میلیون رای اورد
از حالا هم شورای نگهبان تعیین صلاحيتشان کرده