تحلیل یک روزنامه از ماجرای معدومسازی جوجهها
درباره زنان بزرگ و نقشآفرینیهای آنها، و به ویژه فداکاریها و از خودگذشتگیها و عشقورزیهای زنان در طول تاریخ، سخنها گفته شده اما آنچه کماکان مغفول و برزمین مانده، سهم زنان از مدیریت جهان آشوبناک امروز است.
روزنامه اطلاعات نوشت: درباره زنان بزرگ و نقشآفرینیهای آنها، و به ویژه فداکاریها و از خودگذشتگیها و عشقورزیهای زنان در طول تاریخ، سخنها گفته شده اما آنچه کماکان مغفول و برزمین مانده، سهم زنان از مدیریت جهان آشوبناک امروز است.
در هنگامه شیوع کرونا و در شرایطی که رهبران قدرتمند و پرمدعایی همچون دونالدترامپ و بوریس جانسون عملکردی رقتانگیز در برابر آن نشان دادند تایوان، نیوزلند، آلمان، فنلاند، دانمارک، ایسلند و حتی بنگلادش کشورهایی بودند که این ویروس هولناک را به خوبی و شایستگی مدیریت و مهار کردند و مانع از شیوع گسترده و برجاگذاشتن تلفات سنگین شدند.
وقتی به این کشورها روی نقشه جغرافیا نگاه میکنیم و پراکندگی آنها را از دور سوی اقیانوسیه تا از جنوب شرق آسیا و تا شمال غرب اروپا میبینیم، تنها یک پاسخ برای این پرسش داریم: رهبران همه آنها زن هستند.
زنان در طول تاریخ، حائز صفت فداکاری بوده و هستند. این فداکاری، هم در نقش «مادر» تجلی مییابد و هم در جایگاه مدیر و سرپرست یک مجموعه، سازمان، شهر یا رهبر یک سرزمین. امروز نوع فداکاری مرکل با فداکاری اسلاف او که در قلعه وینسبرگ شوهران خود را کول گرفتند و نجات دادند، تفاوت دارد. او با بسیج همه نیروهای بهداشتی و کادر درمانی و دستور تست وسیع و فراگیر کرونا، جامعه خویش را نجات میدهد.
همین کارها را خانم«جاسیندا آردن» نخست وزیر نیوزلند در دوردست قاره اقیانوسیه با تصمیم سفت و سخت برای جلوگیری از انتقال ویروس انجام داد.
همان گونه که در آن سوی قاره اروپا، خانم «کاترینیاکوبسدوتیر» دستور به انجام تست در مقیاس گسترده داد تا از جمعیت ۳۶۰ هزار نفری ایسلند چیزی کم نشود، در سوی دیگر آسیا، خانم «شیخ حسینه» رئیس جمهوری کشور فقیر و پرجمعیت بنگلادش، به رغم محرومیت کشورش، همه جهد و تلاشش را به کار برد تا جمعیت ۱۶۵ میلیونی کشورش را از خطر کرونا نجات بخشد.
آن سوتر، در تایوان رئیس جمهوری دانا و توانایش، خانم «تسای اینگ ون» طرحی در انداخت، که کشور ۲۴ میلیونیاش را در برابر کرونایی که از همسایهاش، چین نشات گرفته بود، چنان مصونیت بخشد که پس از چهار ماه فقط ۶ کشته بدهد.
در نروژ و دانمارک نیز، نخستوزیران زن، اوضاع را چنان مدیریت کردند که جامعهشان، در برابر مدیران مرد اسپانیا و ایتالیا، سالم و سربلند از آزمون بیرون آید…
بدون تردید اینها نمیتواند تصادفی باشد. به ویژه که تنها ۷درصد رهبران جهان زن هستند و معمولاً در هنگامهها و بحبوحههای دشوار، کارنامههایی به مراتب بهتر برجا میگذارند. همانطور که در رفتارهای نابهنجار و مجرمانه از جمله اختلاس، دزدی و فساد مالی و سیاسی، زنان، به نسبت مناصبی که در اختیار دارند، سهم ناچیزی دارند.
در کشور ما نیز، زنان سهم ناچیزی از مصادر مدیریتی و حکومتی دارند. سهم زنان از پارلمان کماکان کمتر از ده درصد است و وعده رئیس جمهور روحانی در بهمن ۹۶ که یک سوم پستها و مناصب دولتی را به زنان واگذار میکند، کماکان برزمین مانده است و این در اوضاعی است، که سهم زنان در آموزش عالی سالهاست از مردان بیشتر شده است. شاخصی که گواه بر شایستگی و توانایی زنان ایران است.
شاید اگر زنان مسئول بهداشت شهر، مترو، اتوبوسها، حفاظت از جنگلها، دشتها، کوهها، تالابها، دریاچهها و دریاها و جانوران و همه جانداران بودند، اینک اوضاع بهتری داشتیم.
شاید اگر یک زن در مسئولیت معاونت دام جهاد نشسته بود، صدها هزار جوجه یکروزه، بیرحمانه قتل عام نمیشدند.
شاید اگر در خاورمیانه رهبران زن حکمرانی میکردند، به جای بوی باروت و خون، عطر نرگس و یاس در فضا میچرخید.
شاید اگر زنان پرستاران زمین میشدند، اکنون دنیا جای بهتری برای زندگی بود.
نظر کاربران
افرین،هرخانه،۱۰،جوجه،میداد،خیلی،خوشحال،میشدن
یک آلمانی در رابطه با جوجه هایی که بیرون ریختند نوشته:
شما فرد اقتصادی ندارید که جوجه را صادر کند؟
شما فرد خیرخواه ندارید جوجه ها را به فقرا بدهد؟
شما فرد طبیعت دوست ندارید جوجه را برای خوراک حیوانات طبیعت رها کند؟
شما پول پیدا کنید پاره میکنید؟؟؟
شما دروازه خالی را گل نمی زنید ،بیرون میزنید؟
وزیر غذا و کشاورزی شما چرا برکنار نشد؟
وای چقدر سوال دارم....
در کشور ما اگر کسی اینکار را بکند سالها باید در زندان بماند و بعد از آزادشدن اگر پیر نباشد در اجتماع پذیرفته نمیشود
بدترین کاری که میشد کرد این بود که کردید.
چطور به ذهن شما رسید اینکار را بکنید؟؟
وقتی این مطالب بالا را خواندم!!
هیچ جوابی نداشتم
چون ما هیچ کدام از اینها را نداریم
ما خیلی وقت است که همه چیزمان را داده ایم و خروارها ادعا گرفته ایم.
ما فقط ادعا داریم...
ما مدتهاست آدمهای بدی شده ایم
قبول هم نمی کنیم.
پاسخ ها
اگر داشتیم، که وضعمان این نبود
ما دم ازمسلمانی میزنیم ومیگیم قرآن کتاب آسمانی ماست ولی یک آیه قرآن رو به درستی عمل نمیکنیم
درود به شرفت
بهترین استدلال وپاسخ درآنجا رابطه بر ضوابط حاکم نیست
درست یا غلط بودن این حرفها مهم نیست!
ساخته و پرداخته یک ذهن خلاق بودنشان مهم نیست!
مهم اینست؛
هدف، وسیله را توجیه می کند!
ماکیاول
وقتی به دلیل مدیریت قیمت مرغ در بازار، جان جوجه ها زیر پا لگد مال می شود.
اما حرفهای آن آلمانی داغ بر دل نشاند!
آلمانیه دقیقا کجا این چیزا رو نوشته بود؟
پاسخ ها
قضیه نامه ی چاپلینه
آفرین به روزنامه اطلاعات و خبرنگار ش درست میگه ولی از زنان مسئول ایران بعضی ها با پارتی اومدند که باید اخراج بشند و یک زن دیگری را بگذارند که برای ایران دل بسوزانند .
واقعا چرا ندادن به مردم جوجه هارو؟ ترسیدن قیمت مرغ کم بشه ضرر کنن پس رذالت این افراد رو به توان دو برسونید
دردوبلای اون ۶زن نخست وزیر بخوره توسرمشمولین کشورما
ما دور از دنیا نشستیم میگم فقط ما خوبیم
در ضمن کیهان تو کدوم طرفی هستی ؟