۹۸۱۴۰۲
۲۰ نظر
۵۰۱۵
۲۰ نظر
۵۰۱۵
پ

واکنش عبدی به اعتراضات درباره افزایش دستمزد

عباس عبدی گفت: آنچه اهمیت دارد این است که وضع عمومی اقتصاد خوب نیست. همه اقشار جامعه، برخی کمتر و برخی بیشتر، حس می‌کنند که فشار اقتصادی رو به افزایش است ولی آنچه واقعیت دارد این است که تبعات اخراج کارگران به‌مراتب، بدتر از مناسب نبودن افزایش دستمزدهاست.

خبرآنلاین: عباس عبدی گفت: آنچه اهمیت دارد این است که وضع عمومی اقتصاد خوب نیست. همه اقشار جامعه، برخی کمتر و برخی بیشتر، حس می‌کنند که فشار اقتصادی رو به افزایش است ولی آنچه واقعیت دارد این است که تبعات اخراج کارگران به‌مراتب، بدتر از مناسب نبودن افزایش دستمزدهاست.

عباس عبدی روزنامه نگار و رئیس انجمن صنفی روزنامه نگاران درباره تعیین حداقل دستمزد کارگران و نیز تعدیل نیروهای مطبوعات در هفته‌های اخیر گفت: مستقل از اینکه افزایش دستمزد چنددرصد است و آیا بیشتر از نرخ تورم بوده یا کمتر، واقعیتی که وجود دارد این است که دستمزدها کفاف حداقل‌های زندگی را نمی‌تواند بدهد. بنابراین، کارگران حق دارند که خواستار افزایش بیشتری باشند.اما واقعیت مهمتر این است که کشور در دو سال گذشته رشد اقتصادی نداشته حتی رشد منفی داشته است و این، جای نگرانی دارد و فشار ناشی از آن، کمابیش به همه طبقات منتقل می‌شود.

او در پاسخ به سوالات کانال تلگرامی «راهبرد» گفت: ضمن اینکه افزایش دستوری و قانونی هم اگر مبتنی بر واقعیات نباشد، درنهایت مشکلی را حل نمی‌کند. به این معنا که اگر هر دستوری و هر افزایشی که داده شود که با منطق دخل و خرج بنگاه‌ها نخواند، ممکن است اتفاقات دیگری از جمله اخراج و قرارداد صوری رخ دهد.

او ادامه اد: تبعات اخراج کارگران به‌مراتب، بدتر از مناسب نبودن افزایش دستمزدهاست. چراکه وقتی کارگران اخراج می‌شوند، ممکن است تولید هم پایین بیاید که عوارض آن خیلی بیشتر است. بعلاوه، چون دست کارگر کوتاه است و حمایت جدی از کارگران نمی‌شود؛ ممکن است با قراردادهای صوری مواجه شوند و در عمل، دستمزد تعیین‌شده نادیده انگاشته شود. ما این مساله را در مورد حقوق زنان در حوزه کار هم داریم. زمانی آمدند و یک‌سری حقوق را برای زنان در حوزه کار تعیین کردند که نتیجه آن، عملا این شد که مس از آن بسیاری از کارفرمایان زنان را استخدام نکردند و در نهایت، به ضرر خانم‌ها شد.

عبدی با بیان اینکه چنانچه این امکان وجود می‌داشت که دولت به‌جای افزایش اقلام متفرقه دستمزد، درصد بیشتری از ۲۱درصد موجود را به حداقل دستمزد اضافه می‌کرد؛ مناسب‌تر بود گفت: اقلام متفرقه در لیست حقوق، خیلی به چشم نمی‌آید. کارگران به دلایل مختلف، به اقلام و ردیف‌های متفرقه کمتر علاقه دارند تا اصل پایه حقوق. به نظر من، حق هم دارند؛ چون این پایه حقوق است که، مبنای رفتارهای بعدی است، درحالیکه اقلام دیگر می‌تواند کم یا زیاد شود.

او افزود: در مجموع، اعتراض نمایندگان کارگران تاحدی موجه است؛ گرچه افزایش بیش از این حد را هم نمی‌دانم لزوما، به نفع جامعه کارگری و نیز بیکاران تمام می‌شد یا خیر؟

عبدی همچنین گفت: نسبت افزایش دستمزد با تورم، در دوره‌هایی از دهه‌های گذشته خیلی بد شد. در ۲۵سال گذشته اگر نگاه کنیم؛ می‌توان گفت که بهترین دوره، دوره آقای خاتمی بود که ۸۰درصد به قیمت ثابت به حداقل دستمزد کارگران اضافه شد. اما در دوره احمدی‌نژاد، این رقم ۳۰درصد کاهش پیدا کرد.کاری که احمدی‌نژاد کرد، این بود که آمد ۴۵۰۰۰تومان یارانه را داد، اما توجه نکرد که این، رقم ثابتی است و جای افزایش حقوق را نمی‌گیرد. آن ۴۵۰۰۰تومان در سال‌های ۸۹-۹۰ می‌توانست کارآیی داشته باشد؛ اما با افزایش تورم، کارآیی آن از بین رفت و عملا دستمزدها پایین ماند.در دوره احمدی‌نژاد به قیمت ثابت با کاهش حدود ۳۰درصد در دستمزد کارگران مواجه شدیم و الان خواهان جبران آن هستند. در سال‌های ۹۳ تا ۹۶ قدری از این عقب‌افتادگی جبران شد؛ ولی در دو سال اخیر دوباره ماجرا تغییر کرده است. بنابراین، به این دلیل است که کارگران روی افزایش حقوق پایه خود، حساس هستند و این، حساسیت درستی هم هست. اما می‌بینیم ضرری که کارگران در دوره احمدی‌نژاد کردند؛ بسیار فاحش بود.

او گفت: آنچه اهمیت دارد این است که وضع عمومی اقتصاد خوب نیست. همه اقشار جامعه، برخی کمتر و برخی بیشتر، حس می‌کنند که فشار اقتصادی رو به افزایش است. برخی هزینه‌ها را نمی‌توان کم کرد؛ ولی درباره برخی دیگر، این امکان هست که مقداری از هزینه‌ها را کاهش داد. ولی واقعیت این است که برای کارگران، اقلام غذایی در حداقل‌ها و غیرقابل کاهش است و از این کمتر، جایی ندارد. چه قبل از سال جدید و چه الان که یک ماه هم از سال ۱۳۹۹ نگذشته، ما شاهد اقداماتی در تعدیل نیروهای مطبوعات هستیم.

رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران همچنین درباره اقدامات این انجمن گفت: کاری که ما در انجمن صنفی روزنامه‌نگاران می‌توانیم بکنیم، این است که با دولت رایزنی کنیم تا اگر تسهیلاتی را برای مطبوعات و خبرگزاری‌ها در نظر می‌گیرد، مشروط به ادامه کار روزنامه‌نگاران باشد. دولت باید کمک‌های خود به مطبوعات را به حفظ نیروها مشروط کند. همچنین، انجمن صنفی باید بتواند دوره‌های آموزشی جدی برای چندرسانه‌ای برگزار کند تا روزنامه‌نگاران از فضای سنتی و فعلی مطبوعات خارج شوند. روزنامه‌نگاران باید مقداری وارد فضای دیجیتال و آنلاین شوند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    یکی به میخ میزنه ، یکی به نعل ! واقعیت اینه که همه محصولاتی که کارگر ، تولید میکنه رفته بالا از برق دولتی ، مسکن تا......سماق ، و از طرفی همه مراکز تولید افزایش سرمایه از 100% تا 1400% داشته اند که حقوق بر اساس تورم ، بین آنها گم میشه ! پس افزایش 60% هم بار مالی نداره .

  • بدون نام

    شما واقعا تواین جامعه زندگی نمیکنی تورم روی تورم اگه یکبارحقوقها اصلاح بشه همه چیزدرست میشه ضمن اینکه چه دستنزدافزایش پیدا کند یانکند تولیدکننده وکارفرما مدام قیمت اجنلسشون روافزایش میدن.

  • بدون نام

    همیشه با این حرف دهن کارگرها رو می بندید
    قبلا این اتفاق افتاده ولی به سرعت همه چی بر میگرده سر جاش
    بک بار این اتفاق بیفته بهتر که هر سال کارگرها عقب برن

  • بدون نام

    شما جلوی واردات را بگیر تولید به صرفه بشه کارفرما پول کارگر هم میدهد
    از افزایش ده درصد بیشتر حقوق کارگر نمی ترسد

  • بدون نام

    شما جلوی واردات را بگیر تولید به صرفه بشه کارفرما پول کارگر هم میدهد
    از افزایش ده درصد بیشتر حقوق کارگر نمی ترسد

  • بدون نام

    سلام آقای عبدی عزیز بنده مستمری بگیرتامین اجتماعی هستم یک میلیون و پانصد هزارتومان دریافتی من است تابحال هیچکس درفکرمانبوده خواهش مندم اگه ممکنه بفراماییدفرق مابابازنشستگان لشکری و کشوری چیه؟

  • محمد

    همیشه گزینه بدتری هم وجود دارد آقای عبدی

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بدبخت‌ کارگر‌ چی‌ میکشه‌

  • بدون نام

    در دو روز گذشته اصلاح طلبان از طریق افرادی نظیر عبدی؛ عرب سرخی؛ لیلاز؛ میدری.... ذات واقعی خود در جانبداری از کارفرما را به نمایش گذاشته اند. مشاوره امثال شما در حوزه اقتصادی به آقای روحانی در سه سال گذشته اقتصاد کشور را به اینجا کشانده که حالا جامعه کارگری بدلیل عدم کفاف حقوق ماهیانه خود با افزایش دستمزد تعیین شده امسال هماهنگ و موافق نمیباشد. وضع اقتصادی اگر به زعم امثال شما خوب نیست نتیجه عملکرد گروه اقتصادی هم فکریهای شماست و چه ربطی به کارگران و بازنشستگان تامین دارد.

  • فرهاد

    اقای عبدی چه جوری میشه که برای کارخانه ها و شرکت های تولیدی روند اقتصادی منفی باشه فقط روزنامه نگاری بلدی حساب کتاب که بلد نیستی نه خوب برات از همین روزنامه میگم امسال روزنامه ها قیمتشون چقدر گرون شده میدونی خیلی خوب تمام کارخانه ها و شرکت ها تولیداتشونو سالی چند بار گرون میکنن چه جوری میشه اقتصادشون منفی بشه جای کارگر نبودی این حرفهارو میزنی تو تنها نیستی از زمانی که در پی بی قانونی این حقوق رو برای کارگر مصوب کردن خیلیها اظهار نظر کردن ازت میپرسم میشه پیش زن و بچت شرمنده باشی و از صاحبخونه فراری باشی با ۱۸۰۰۰۰۰ هرار تومان چه جوری میشه مخارج زندگی رو داد به نظر من این ی ذره ابرویی که داری خرج‌ دولت و کارفرمایان نکن این جوری سنگین تری

    پاسخ ها

    • حسین

      جناب عبدی اگر مملکت قانون داشته باشد کارفرما جرات قرارداد صوری بستن را هم ندارد و نخوابد داشت

  • بدون نام

    دوره روحانی که داغون کرد کارگرها رو. صد رحمت به محمود

  • مهندس بابایی

    به نظرم شما در حدی نیستی بتوانی اظهار نظر کنی . چون حقوق خودت ۱۰ میلیون به بالاست طبق مشاهده فیش حقوق شماها

  • جواد بابایی،

    چند سال گارگرا رو با ترس بی کار شدن و قرار داد سفید امضا ترسونید هر سالم وضع کارفرا بهتر از سال قبل مگه چند درصد تو قیمت کالا و خدمات تاثیر داره که انقدر باید گارگر هر سال بیشتر سختی بکشه پس کی نوبت گارگر میشه ؟حتما باید شورش طبقه گارگرو با چشممات ببینی !!!

  • جواد بابایی،

    گارگر اگه نتونه با زحمتی که میکشه امورات زندگیش و بگذرونه چه بی کار باشه چه کار کنه بی مزد چه فرقی داره شما با کدوم منطق حرف میزنی اصلا حقوق گارگر بالا نره با همین حقوق کم بتونه زندگی رو بگذورنه شما تورم بیار پایین حقوق گارگرو اصلا اضافه نکن

  • جواد بابایی،

    شما تورم بیار بیست درصد اصلا حقوق سال قبل پرداخت کن تورم بیار ده درصد حقوقشم کم کن بحث کم زیاد حقوق نیس بحث گذران زندگی با حقوق پرداختیه

  • جواد بابایی،

    برخی کمتر «همیشه کارفرما»
    برخی بیشتر«همیشه گارگر»
    منظور برخی بیشتر برخی کمتر در سخنان آقای عبدی
    شما حد وسط بگیر نه هرچی نماینده کارفرما گفت

  • بدون نام

    این ایام همه در گیر کرونا اند و تمام تلاش مردم و مقامات مسُول عبور از این ویروس خطرناک میباشد که تمام دنیا دارند همین عمل را انجام میدهند اگر چه در همین گام نیز مردم خیلی جلوتر از مسئولین بودند وهستند و وعده های عزیزان تا این لحظه خیلی عملی نشد و از دیدگاه برخی از کار شناسان به لحاظ شرایط اقتصادی دولت و تحریم همین اندازه میتواند تا حدودی تلاش دولت را برساند . اما موضوع مهمتر پسا کرونا است یعنی آقایان اقتصادی دستور صادر کردند که پرداخت بدهی ها به بخش های دولتی و نیمه دولتی و شرکت های وابسته به دولت از قبیل بانکها د آب و برق و تلفن و...تا خرداد ماه متوقف واز خرداد به بعد طلبکارهای دولتی وارد کارزار شوند . مگر بعد از عبور از کرونا قراره چه اتفاقی در زندگی اکثر گرفتارها بیفتد و چه معجزه ای رخ دهد وضع مردم یک دفعه تغییر میکند واز نظر اقتصادی به حداقلی دست پیدا میکنند تا بتوانند همین زندگی روزانه پیش ببرند وبدهی گذشته را جبران کنند به نظر میرسد برخی از اظهار نظرها بخصوص در زمینه اقتصادی قوت قلب زمان کرونایی است وگرنه خیلی نمیتوان به اوصاف ترسیم شده این عزیزان دلخوش بود لذا اینجاست دولت باید تدبیری بیندیشد که همراهی حداقلی که در زمان کرونا با مردم داشت بعد از کرونا نیز آن سیاست را ادامه دهد و در وصول طلب های خود . خودش را در مقابل مردم قرار ندهدالبته نمیتوان خیلی امیدوار بود.

  • احسان

    این کلاهی که وزیر کار سر کارگرها گذاشت آیا همه شرکت ها و کارگاه ها حق اولاد و بن و حق مسکن رو به کارگران پرداخت میکنن اگه میخاستن حق کارگر ضایع نشه باید پایه حقوق رو چهل درصد افزایش میدادن بعد سایر آیتم ها رو پانزده درصد یا بیست درصد افزایش میدادن اینجوری از طرفی هم میزان حق الزحمه اضافه کاری نیروهای شرکتی شاغل در بخش دولتی افزایش خوبی داده میشد

  • عبداله

    اگردولت بجای بخشی ازاضافه کردن دریافتیهاوحقوق کمکهای غیرنقدی وکالایی میکردچندخاصیت داشت ودرگذشته که بعضاعمل شدبروی بازاروتوان خریدوغیره اثرات مثبت قابل توجه داشت.نقدینگی خودعوارضی مانندگرانی وتورم ورکودرابدنبال دارد.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج