۹۸۰۹۵۶
۱۰ نظر
۵۰۱۳
۱۰ نظر
۵۰۱۳
پ

بازگشت اوباما به سیاست

نشریه آمریکایی پولتیکو با اشاره به نقش موثر باراک اوباما در نتیجه انتخابات مقدماتی حزب دموکرات، این نقش را در آینده پررنگ‌تر پیش‌بینی کرد.

خبرآنلاین: رئیس‌جمهور سابق آمریکا به زودی از بی‌طرفی خود-تحمیلی‌اش رها خواهد شد و به نفع بایدن به صحنه می‌آید.

نشریه آمریکایی پولتیکو در گزارشی به بررسی نقش «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌روی این کشور پرداخت و نوشت: با خروج «برنی سندرز» از رقابتهای انتخاباتی و کسب جایگاه نامزد بی‌رقیب حزب دموکرات از سوی «جو بایدن»، مردی که بی‌سروصدا سایرین را پشت سر گذاشت، باراک اوباما به زودی به صحنۀ مبارزات سیاسی بازمی‌گردد.

پولتیکو افزود اوباما می‌خواست به سندرز زمان بدهد، برای همین روز چهارشنبه که وی از رقابتها کنار رفت، از اظهارنظر یا توئیت خودداری کرد. اوباما همیشه متذکر شده که نقش او در انتخابات مقدماتی ایجاد اتحاد است، زمانی که به آن نیاز باشد. وی در بحبوحه همه‌گیری کرونا که این رقابتها را هم تحت تاثیر قرار داد و باعث شد برندۀ قاطعی نداشته باشد و همچنین سرانجام غالب شدن بایدن را محرز کرد، با دو کمپین انتخاباتی حزب دموکرات در ارتباط بوده است.

به گفتۀ یکی از منابعی که در جریان مذاکرات اوباما با نامزدها قرار داشته، در چند هفته گذشته اوباما با نامزدها از جمله سناتور سندرز دربارۀ بهبود موقعیت حزب دموکرات برای پیروزی در انتخابات ماه نوامبر چندین بار دیدار داشته است. گرچه محتوای این مذاکرات افشا نشده، این موضوع که پیروزی در انتخابات مهمترین مسئله است، مورد توافق همه بوده است. وقتی از یکی از مشاوران اوباما دربارۀ کناره‌گیری سندرز سوال شد، وی گفت «روز بسیار خوبی بوده است!»

بنابر این گزارش، اوباما همواره به عهد خود دربارۀ عدم دخالت در رقابتها وفادار بوده اما سال ۲۰۱۹ را در این مورد باید استثنا دانست. اواسط ماه نوامبر در یک مراسم جمع‌آوری کمک برای حزب دموکرات در بحث میان جناح چپ و میانه که آن زمان بر فضای رقابتها حاکم شده بود، رئیس‌جمهور سابق آمریکا ورود کرد. او به نامزدهای دموکرات هشدار داد که «رای‌دهندگان واقعی را با خبرمایه‌های توئیتری متمایل به چپ» اشتباه نگیرند.

اوباما افزود «رای‌دهندگان نمی‌خواهند چیزهای دیوانه‌وار ببینند» و این که آمریکا «بیش از آن که انقلابی باشد، علاقه‌مند به پیشرفت است»؛ و دیگر این که سیاستمدارانی که در راستای تقویت سیاستهای مهاجرتی منکر مرز می‌کوشند، «شاید با شوک بدی مواجه شوند».

در پی صحبتهای اوباما، «الیزابت وارن» پیشتازی خود را در همان هفته در ایالتهای نیوهمپشایر و آیووا به «پیت بوته‌جج» واگذار کرد و هرگز دوباره نتوانست آن را پس بگیرد. هشدار اوباما درباره عواقب چپ‌گرایی در انتخابات شاید مهمترین لحظه فصل پیش از انتخابات مقدماتی سال ۲۰۱۹ بود.

در آن زمان، چند نفر از مشاوران نزدیک اوباما در مصاحبه‌ها سندرز را مهره سوخته و اشتباهی که بسیاری از ناظران در آن زمان مرتکب شدند، خطاب کردند. اوباما همچنان در ادامه کمپین به سکوت خود ادامه داد. اما در همین زمان یکی از مشاوران نزدیک او هشداری صادر کرد: اگر برنی برنده می‌شد، فکر می‌کنم شاید مجبور می‌شدیم چیزی بگوییم.

در ادامه گزارش پولتیکو آمده است: در ادامه و با ماندن تنها بایدن و سندرز در رقابتها، دموکراتهای حامی بایدن بیشتر از قبل منتظر شنیدن نظر اوباما بودند و مطبوعات سیاسی به دنبال شکار هر نشانه‌ای بودند که جهت‌گیری اوباما را نشان دهد. کار اوباما سخت شده بود. همه می‌دانستند که او طرفدار چه کسی است، اما نمی‌توانست حمایت خود را از بایدن که از کارولینای جنوبی در رقابتهای سه‌شنبه بزرگ حضور داشت، ابراز کند.

گرچه در آن زمان دستیاران اوباما تاکید می‌کردند که او مداخله‌ای نکرده، اکنون تعدادی از دستیاران وی اذعان می‌کنند که او پشت پرده در جهت‌دهی شرایط به نفع بایدن در زمانی حیاتی، وقتی اعضای تیم بایدن مشغول سازماندهی نامزدهای سابق برای ائتلاف با وی بودند، نقش داشته است.

یکی از مشاوران نزدیک و قدیمی او گفت: می‌دانم که دست به اقداماتی زده است. او با بایدن به طور مرتب در آن دوران صحبت می‌کرد. دقیقاً نمی‌دانم چه می‌گفتند اما حدس زدن آن کار سختی نیست. جالب است که او درست در همان زمانی که کسانی مانند «امی کلوبچار» از رقابتها خارج شدند، با آنها در تماس بود.

یکی از کسانی که از گفت‌وگوی اوباما با بوته‌جج بعد از آن که شهردار سابق ایندیانا از رقابتها خارج شد، آگاه بود، گفت: اوباما همان شبی که پیت (بوته‌جج) کناره‌گیری کرد با وی صحبت کرد. وقتی او به اوباما گفت که ۹۹.۹ درصد تصمیم خود را برای حمایت از بایدن گرفته، اوباما او را به این کار تشویق کرد. اما در عین حال خیلی مراقب بود که در این زمینه زیاده‌روی نکند. برای او و آدمهای اطرافش افکار عمومی بسیار مهم است. سندرز و حامیانش در انتخابات سال ۲۰۱۶ حق داشتند که تصور کنند حزب دموکرات برای انتخاب هیلاری کلینتون فشار می‌آورد و او می‌خواست این اتفاق تکرار نشود.

پولیتیکو افزود: این همان روندی است که اوباما در دوره ترامپ نیز دنبال کرده و از نزاع سیاسی دور مانده است. اوباما راهبرد ثابتی را برای حفظ سرمایه سیاسی خود دنبال کرده و فقط زمانی علنی صحبت کرده که می‌دانسته تاثیرگذار خواهد بود، مثل اتفاقی که در نوامبر رخ داد.

مشاور باسابقه و نزدیک اوباما در ادامه تاکید کرد: حالا او هر اقدامی که از دستش برآید برای پیروزی حزب و نامزد آن به کار خواهد بست. اوباما به زودی کاری که بایدن از انجام آن عاجز بود را برای وی انجام خواهد داد. وی افزود: او (اوباما) به همه خواهد گفت که بایدن مردی برای همه زمانهاست، که او تجربه و قدرت تصمیم‌گیری برای اداره کشور را دارد. او بایدن را با ترامپ مقایسه خواهد کرد بدون آن که درباره وی چیز زیادی بگوید.

کسانی که به اوباما اعتقاد دارند فکر می‌کنند که رئیس‌جمهور سابق می‌تواند در جلب آرای جوانان به سمت بایدن همانطور که او زمانی آرای افراد مسن‌تر را به سمت اوبامای جوان جلب کرد، موثر واقع شود. در هر حال این آزمونی جالب برای اوباما خواهد بود. طرفداران سندرز در فضای مجازی اغلب اوباما را به عنوان یک نئولیبرال (و حتی بدتر از آن) مورد تمسخر قرار می‌دهند و دولت او را شکست‌خورده می‌دانند. شاید ترقی‌خواهان جوان اوباما را-درست یا غلط-رونق‌بخش دوران جاه‌طلبی‌های رنگ‌باخته گذشته بدانند.

این نشریه آمریکایی در پایان یادآور شد اوباما یک آزمون را پشت سر گذاشته است. زیرا رقابتهای انتخاباتی ریاست‌جمهوری نوعی همه‌پرسی درباره رئیس‌جمهور نهایی حزب است. بنابراین در رقابتهای مقدماتی سال ۲۰۲۰ حزب دموکرات، اوباما-یا دست‌کم اوباماگرایی--را باید پیروز میدان دانست.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ای جان عاشقشم

  • داریوش

    درود بر احسین باراک اوباما

  • بدون نام

    لعنت بر اوباما

  • بدون نام

    ریشه همتون همین کرنا بخشکونه زور ملت فقیر که به شماها نرسید

  • بدون نام

    اوباما همون احمدی نژاد خودمونه...

    پاسخ ها

    • پ..م

      عشقمی اوباما

  • parinazyazdani@gmail. com

    اوباما تکی ابر مرد لعنت ب ترامپ

  • علی

    خیلی عالی اوباما بیا دیکهرایران را نجات بده

  • شیطان بزرگ در یک جمله

    اوبا کجایی که ترا پراید 18 رو کرده 60 میلیون و قول داده واسه دور دوم ریاستش پراید رو کنه 200 میلیون چون امریکا همیشه گفته حامی مردم ایرانه و تحریم ها هدفش به هیچ عنوان مردم نیست چون مردم عادی پراید سوار نمیشن

  • بدون نام

    اوباما وجودش براي امريكا بسيار خطرناك است،،،او دقيقا ميخواهد ايده اي كه پوتين در روسيه ابدأ كرد را در امريكا پياده كند،،،او ميخواهد كه اين بار ترامپ را با يك نَفَر ديگر مات كند،،،، و بعد از يك دوره نكبت وجودش را انقلابي و جاودانه كند ،،،او دنبال انقلاب براي افكار ناقص و كثيف احمقانه خودش،،،تا هرچي اشغال بريزه تو اروپا و امريكا را به لجن بكشه،،البته با اين تفاوت كه پوتين بسيار مثبت عمل كرد ولي اوباما هدفش از ماندن و آمدن دوباره بسيار وحشتناك است،،

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج