تا اطلاع ثانوی به زندگی با کرونا عادت کنید!
کرونا، ویروس تاجدار همچنان در جهان جولان میدهد و اکنون اولویت اول دنیاست؛ تا مهار آن هم فعلا فاصله بسیار است و رعایت بهداشت و فاصله گذاری اجتماعی تنها راهکار مواجهه با آن، تا اطلاع ثانوی است...
ایسنا: نزدیک به یک ماه و نیم از همزیستیمان با کرونا ویروس جدید در ایران میگذرد، ۳۰ بهمن ماه سال ۱۳۹۸ بود که وزارت بهداشتیها اعلام کردند، دو مورد قطعی ابتلا به کووید ۱۹ در قم شناسایی شده است. بعد از آن بود که این ویروس چموش که به اذعان مسوولان، منشاء آن در کشورمان ابتدا در قم و گیلان بوده، راهش را به سایر شهرهای کشورمان باز کرد؛ به طوری که در حال حاضر بنابر اعلام وزارت بهداشت دیگر هیچ نقطهای در کشور و حتی در جهان نیست که عاری از کرونا باشد.
بر اساس آخرین آمارهای اعلامی از سوی وزارت بهداشت، تا ظهر روز گذشته (یکشنبه ۱۷ فروردین ماه) ۵۸ هزار و ۲۲۶ نفر در کشورمان مبتلا به کووید ۱۹ شدهاند که تاکنون ۲۲۰۱۱ تن از آنها بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شدند و متاسفانه ۳۶۰۳ تن از هموطنانمان نیز به دلیل ابتلا به این بیماری فوت کردهاند.
در عین حال باید توجه کرد از هفتهها پیش از خودنمایی کرونا ویروس تاجدار در ایران و در زمانی که این ویروس در چین جولان میداد، مسئولان بهداشت و درمان کشور اطلاعرسانی درباره آن را آغاز کرده و به مردم تاکید کردند که نکات بهداشتی اعم از شستن مداوم دستها، عدم روبوسی و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی را مورد توجه قرار دهند. در عین حال وزیر بهداشت هم بارها اعلام کرد که مرز کشورها سدی در برابر ویروسهایی چون کرونا نخواهند بود و این ویروس خواه و ناخواه به ایران نیز وارد میشود که همین اتفاق نیز افتاد. هرچند در این برهه زمانی وزیر بهداشت بر ممنوعیت پرواز از چین به عنوان مبداء بیماری، به ایران و از ایران به چین تاکید کرد و در عین حال در مبادی ورودی کشور نیز اقداماتی چون تبسنجی و غربالگری مسافرانی که وارد ایران میشدند اتفاق افتاد، اما طولی نکشید که کرونای چموش به ایران راه پیدا کرد.
آغاز فاصلهگذاری ضدکرونایی در ایران
با ورود کرونا ویروس به مرحله پاندمی و همهگیری جهانی و با شیوع آن در کشور ما، اجرای طرحی با عنوان فاصلهگذاری اجتماعی در دستور کار مسئولان کشور قرار گرفت. به طوری که بر اساس اعلام دکتر کیانوش جهانپور-سخنگوی وزارت بهداشت از روز نخست شناسایی بیماری کووید-۱۹ و رهگیری اولین موارد آن در کشور، موضوع فاصلهگذاری اجتماعی با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا و با تایید و ابلاغ رییس جمهور، آغاز شد و بر اساس همین طرح بود که تعطیلی مدارس و دانشگاهها، مراکز فرهنگی، کاهش ساعات اداری کارکنان، محدودیت در برگزاری تجمعات مذهبی، فرهنگی و... اتفاق افتاد. بنابراین رویکرد وزارت بهداشت افزایش فاصلهگذاری اجتماعی و فیزیکی بود که مرحله به مرحله به اجرا درآمد.
نوروز و تشدید فاصله گذاری اجتماعی
در عین حال با آغاز نوروز ۱۳۹۹، برنامههای مقابلهای با کرونا نیز در قالب طرح فاصلهگذاری اجتماعی تشدید و بسیج ملی مقابله با کووید ۱۹ جایگزین طرح سلامت نوروزی شد. بر این اساس وزیر بهداشت هشدار داد که مردم از مسافرت درون شهری و بین شهری خودداری کنند و در عین حال اعلام کرد که در مبادی خروجی استان ها غربالگری برای شناسایی مبتلایان احتمالی به کووید ۱۹ انجام می شود که بر همین اساس اقداماتی نظیر تب سنجی و بررسی علائم انجام و اعلام شد که افراد دارای علائم کووید ۱۹ به مدت دو هفته در شهر محل غربالگری قرنطینه می شوند.
در عین حال برای غربالگری همه ایرانیان نیز سامانهای با آدرس Salamat.gov.ir از سوی وزارت بهداشت آغاز به کار کرد و بر اساس آخرین آمار تاکنون بیش از ۶۹ میلیون نفر در کشور در این سامانه از نظر ابتلا به کووید ۱۹ مورد غربالگری قرار گرفتهاند. همچنین سامانه تلفنی ۴۰۳۰ و ۱۹۰ نیز برای پاسخگویی به سوالات کرونایی مردم و ارائه مشاوره، راهنمایی و پیگیری بیماران از سوی وزارت بهداشت اعلام شد.
در ادامه این اقدامات و در راستای کاهش بار بیمارستانها، مراکزی به عنوان مراکز مراقبت بالینی پسا بیمارستانی و پیش بیمارستانی از سوی وزارت بهداشت راهاندازی شدند. بر این اساس بیماران کرونایی که در بیمارستان بستری بودند و بعد از چند روز علائمشان بهبود پیدا می کند، از بیمارستان مرخص شده و تا زمانیکه ۱۴ روز از مدت آغاز بیماریشان بگذرد، در مراکز و استراحتگاههای پسا بیمارستانی اسکان پیدا می کنند. همچنین افرادی که دچار علائم بیماری بوده، اما نیازی به بستری ندارند نیز در مراکز بالینی پیش بیمارستانی مستقر شدند تا موعد ۱۴ روزه بیماریشان سپری شود که البته این اقدامات همچنان ادامه دارد.
۳ فاز مقابلهای با کووید ۱۹
بنابراین به گفته وزارت بهداشتی ها برنامههای مقابلهای در برابر کرونا ویروس در سه فاز انجام خواهد شد؛ فاز اول فاصلهگذاری اجتماعی که از هفته اول اسفند آغاز شده بود، فاز دوم با تشدید محدودیتها و فاصلهگذاری اجتماعی همراه بوده و مطابق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا اجرا شده است که تا ۲۰ فروردین ادامه خواهد داشت و فاز سوم نیز فاصلهگذاری اجتماعی هوشمند است که گام بعدی کشور برای مقابله با کرونا ویروس تلقی میشود.
۵ استان در وضعیت قرمز کرونا
البته با وجود همه این اقدامات و هرچند که در برخی استانها، به ویژه استانهایی که در ابتدای همه گیری، کانون شیوع کرونا محسوب میشدند، روند ابتلا کاهشی شده است، اما بر اساس اعلام وزارت بهداشتیها، همچنان استان "سفید" به لحاظ ابتلا به کرونا نداریم و برخی استانهای کشور از نظر شیوع کرونا در وضعیت زرد و نارنجی و برخی هم در وضعیت قرمز هستند و روند صعودی ابتلا در آنها ادامه دارد؛ به طوری که اکنون در استانهای آذربایجان شرقی، فارس، مازندران، اصفهان و خراسان رضوی وضعیت قرمز دارند که استانهای مسافرپذیر بویژه در ایام عید نیز محسوب میشوند.
داروهای کرونایی و بازار داغ شایعات
با ادامه شیوع کووید ۱۹ در کشور هر روز شاهدیم که نام دارویی جدید به عنوان درمان این بیماری مطرح می شود؛ داروهایی که اثربخشی هیچ یک از آنها در هیچ کجای دنیا ثابت نشده و برخی از این داروها تنها نوعی درمان حمایتی برای بیماران مبتلا به کرونا محسوب میشوند که البته در تمام افراد هم اثرات یکسانی نداشتهاند. به عنوان مثال یکی از این داروها با نام فاوپیراویر که عنوان شده بود در ژاپن و چین نتایج مثبتی به همراه داشته، مطالعاتی درباره آن در حال انجام است و میتواند به بهبودی نسبی کروناییها کمک کند، در کشور ما نیز مورد مطالعات بالینی قرار گرفته و بنابر اعلام دکتر مهرعلیان- مدیرکل دارویی سازمان غذا و دارو نتیجه نهایی آزمایش و تست های داروی favipiravir نهایتا تا ۵ روز کاری آینده اعلام خواهد شد.
همچنین روز گذشته۱۷ فروردین ماه، سازمان بهداشت جهانی رسما اعلام کرد که دو نمونه از واکسن ویروس کرونا که محققان توسعه دادهاند، وارد مرحله آزمایشات انسانی میشوند، اما ۶۰ واکسن دیگری که دیگر محققان توسعه دادهاند، فعلا در مرحله پیشبالینی قرار خواهند داشت. البته کارشناسان معتقدند که ۱۲ تا ۱۸ ماه طول خواهد کشید تا واکسن در دسترس عموم قرار گیرد.
تا مهار کرونا زمان زیادی مانده است
هرچند بنابر اعلام وزارت بهداشتیها، کووید ۱۹ در کشورمان مدیریت شده، اما این شرایط مدیریت شده شکننده است و هنوز تا زمان کنترل و مهار بیماری فاصله زیادی باقی مانده است. بنابراین همچنان باید در حالت هشدار باقی مانده و موراد مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنیم. همچنان تا حد امکان در خانه بمانید، بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت کنید و از سفرهای درون شهر و برون شهری غیرضروری بپرهیزید. اکنون که طبق آخرین آماری که تا این لحظه منتشر شده، کرونا در ۲۰۶ کشور جهان گسترش یافته و نزدیک به ۶۵ هزار قربانی در سراسر جهان گرفته است، لازم است که بیش از پیش برای کاهش شیوع و مرگ و میر آن در کشور همچنان فاصلهگذاری اجتماعی و فیزیکی را رعایت کنیم.
در این زمینه دکتر ایرج حریرچی- معاون کل وزیر بهداشت و نماینده ویژه وزیر بهداشت و ناظر بر اجرای طرح ملی مبارزه با بیماری کرونا در کشور، در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران، اعلام کرد که اگر روال در کشور به سابق بازگردد، مطمئنا شاهد یک موج بازگشت ویروس خواهیم بود. هیچکس موافق نیست که بازگشاییها به صورت یک ضرب انجام شود، بلکه باید بازگشاییها تدریجی بوده و با ارزیابیهای مستمر انجام شوند.
پیش بینی زمان مهار کرونا
حریرچی درباره پیشبینی وزارت بهداشت از زمان مهار کرونا در کشور نیز گفت: پیشبینیها ما بسته به سطح فاصلهگذاری اجتماعی است. یکی از پیشبینیهایمان این بوده که اگر هیچ فاصلهگذاری اجتماعی رخ ندهد، تا انتهای خرداد با این بیماری درگیر خواهیم بود و در تابستان هم خودش را حفظ میکند و در پاییز هم مشکلزا خواهد بود. اما فاصلهگذاری اجتماعی در کشور انجام شده و فکر میکنیم در اکثر استانها از نقطه اوج خارج شدهایم و اگر همین روال ادامه یابد، در اردیبهشت ماه میزان شیوع به میزان قابل توجهی کاهش مییابد
تا زمان کشف دارو و واکسن، با زندگی با کرونا عادت کنید
حریرچی ادامه داد: اما نکته بسیار مهم این است که روند کاهشی نه در کشور ما و نه در هر کشور دیگری به معنای صفر شدن و از بین رفتن ویروس نیست. همانطور که بسیاری از کشورها اعلام کردهاند، متاسفانه باید تا اطلاع ثانوی که واکسن یا داروی ویروس ایجاد شود، به زندگی با این ویروس عادت کنیم و استراتژیهای فاصلهگذاری اجتماعی را تا حد مقدور رعایت کنیم. خیلی از مردم ما و کشورهای دیگر شستن دست را رعایت نمیکردند که باید رعایت کنند. ارتباطات اجتماعی زیاد ما بسیار خوب است، اما فعلا باید آنها را کنترل کنیم.
نحوه فعالیت صنوف از ۲۳ فروردین به بعد
بر همین اساس بود که روز گذشته نیز مصوبات جدیدی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا و با ابلاغ رییس جمهور اعلام شد که بر اساس این مصوبات اولا، در استانهای کشور به جز تهران کسب و کارهای کم ریسک میتوانند از ۲۳ فروردین فعالیت های خود را آغاز کنند، اما کسب و کارهای پر ریسک از جمله مراکز ورزشی، استخرها و مراکزی که نیاز به حضور جمعیت دارند فعلا تا اطلاع ثانوی همچنان تعطیل باقی می مانند تا بعداً درباره آنها تصمیم گیری شود.
دوما، در استان تهران فعالیت های اقتصادی از روز شنبه ۳۰ فروردین آغاز شود. البته ترجیح بر این است که آنهایی که حضورشان در جامعه ضرورتی ندارد، همچنان در خانه بمانند. سوما، در خصوص فعالیت ادارات دولتی نیز مصوب شد از هفته آینده یعنی ۲۳ فروردین فعالیت ادارات به این صورت باشد که دو سوم از کارمندان در محل کار خود حضور خواهند داشت و یک سوم دیگر مجاز هستند که در محل کار خود حضور پیدا نکنند؛ در این مصوبه تاکید شد که نسبت به افرادی که سن بالا دارند و همچنین به بیماری های زمینه ای مبتلا هستند اولویت ها لحاظ شود.
در عین حال ساعت کار اداری نیز از ۲۳ فروردین از ساعت هفت صبح تا ۱۴ عصر خواهد بود. در عین حال مصوب شده است که اگر تا ماه رمضان این وضعیت ادامه یابد، نه نماز جماعت خواهیم داشت و نه وقت ناهار در ادارات.
مدارس تا ۳۰ فروردین آموزش از راه دور است
در عین حال طبق مصوبات ستاد ملی کرونا، عبور و مرور ماشینها در استانها آزاد است، اما در میان استان ها تا ۳۰ فروردین ممنوع خواهد بود. همچنین در بخش آموزش، آموزشها در بخش کارشناسی و مدارس تا ۳۰ فروردین به صورت آموزش از دور است.
اماکن متبرکه تا ۳۰ فروردین همچنان تعطیل می مانند
در عین حال بر اساس مصوبه دیگر ستاد ملی مقابله با کرونا، اماکن متبرکه تا ۳۰ فروردین همچنان تعطیل می مانند و بعد از این تاریخ برای آن ها تصمیم گیری خواهد شد.
نظر کاربران
ما یا او عادت کردیم ولی او با ما عادت نکرده و همه جان ما را می خواهد
پاسخ ها
احتمالا برعکس فرمودی !
لعنت به چین و هواپیمایی ماهان،
پاسخ ها
به جای اتهام زنی دعا کنیم. هرچی خدا بخواد همونه
آقای دکتر ما با کرونا عادت کردیم ولی او با ما عادت نکرده و همه جانمان را می خواهد. از آن مهمان ها است که خودش جای صاحبخانه می خواهد باشد و صاحبخانه را تا راهی قبرستان نکند ول کن نیست
یه همچنین وقتایی هم فقط مردم مقصرن دوما این اسمش همزیستی با کرونا نیست اسمش همزیستی با مرگ است فاصله اجتماعی وتعطیلی مراکز مدارس بانکها واماکن مقدس ونماز جمعه وهر تجمعات دیگر باید از زمانی که اون دونفر مبتالا شدن باید انجام میشد مسلما حالا واسه همه کاری دیر شده
باید در هر شرایطی شکرگزار خدای مهربان باشیم
و با آفریدگانش مهربانانه برخورد کنیم. به محض این که برای نخستین بار تصویر سه بعدی این مخلوق زیبا را دیدم از مشاهده زیبایی و ظرافتش واقعا ما تحت تاثیر قرار گرفتم و بلافاصله خداوند را بخاطر آفرینش این همه ظرافت و زیبایی ستودم. فتبارک الله احسن الخالقین.
پاسخ ها
چی میگی تو..این ویروس ساخته دسته بشر...مگه خدا خلقش کرده..چرت پرت میگی
خدا ایشالله به همه عقل بده
چققققدر دروغ
بهتره بگیم تادرمان ودارواین بیماری پیدانشده،بایدرعایت خیلی چیزهارابکنیم!
اخی مسولین عزیز خیلی تلاش کردند که ویروس وارد کشور نشه.تمام مرزها بسته تمام پروازها لغو شد.الان هم مجلس تعطیل شد که برن خونه بخوابن.پس هموطن خودت به داد خودت نرسی هیچ. کس دلش برات نمی سوزه
پاسخ ها
همینجوری هست..مسولین توسوراخ هاشون قایم شدن
هروز یه مسخره بازی درمیارین...خودتون از دارو استفاده میکنید..به مردم که میرسه اما واگر میارین بسه دیگه شرم کنید...کم مردمو بازیچه خودتون قرار بدین..دیگه خستمون کردین...سانسورچی کم سانسور کن
تکلیف ما چیه حالا؟!
کارمون تعطیل جیب خالی خرج رو دستمون گرفتاری شدیما
اصلا این کرونا کجاست من خودم میرم پیشش
تا زمانیکه سیاست دولت بر همین منوال باشه بله همینطوره باید بهش عادت کرد و درصد ابتلا هم بده بالا طفلکی کادر درمان