۹۷۸۳۰۳
۸ نظر
۵۰۱۷
۸ نظر
۵۰۱۷
پ

دانشمندان واکسن بالقوه کرونا را معرفی کردند

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه پیتسبورگ آمریکا یک واکسن بالقوه با قابلیت مقابله با ویروس جدید کرونا را معرفی کردند.

برترین‌ها: به نقل از رسانه فارسی زبان؛ محققان دانشکده پزشکی دانشگاه پیتسبورگ آمریکا یک واکسن بالقوه با قابلیت مقابله با ویروس جدید کرونا را معرفی کردند.

این واکسن زمانی که با برچسبی [پچ] اندازه نوک انگشت روی موش‌ها آزمایش شد، آنتی بادی‌های اختصاصی ویروس جدید کرونا را در مقادیری تولید کرد که برای خنثی کردن فعالیت ویروس کفایت می‌کرد. نتایج این تحقیق در مجله ای‌بایو‌ مدسین منتشر شده است.

محققان توانستند به سرعت در تولید این واکسن وارد عمل شوند چراکه زمینه‌های این کار در شیوع‌های قبلی انواع دیگر ویروس کرونا فراهم شده بود.

اندره‌آ گامبوتو، استادیار جراحی دانشگاه پزشکی پیتسبورگ و یکی از نویسندگان این مقاله گفت: «ما در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۱۴ تجربه قبلی درباره سارس SARS-CoV و مرس MERS-CoV [انواع دیگر ویروس کرونا] داشتیم. هر دو این بیماری‌ها ارتباط نزدیکی با نوع جدید ویروس کرونا دارند.»

وی افزود: «ما در مطالعه‌ها دریافتیم که یک پروتئین خاص با نام پروتئین سنبله برای القای ایمنی در برابر ویروس مهم است. ما دقیقا می‌دانستیم در کجا با این ویروس جدید مقابله کنیم.»

دانشمندان واکسن بالقوه کرونا را معرفی کردند

وی تاکید کرد که برای همین تامین اعتبار تحقیقات مربوط به این واکسن بسیار مهم است: «شما هرگز نمی‌دانید که شیوع بعدی کجا اتفاق می‌افتد.»

لوئیس فلو، استاد و رئیس بخش درماتولوژی دانشکده پزشکی پیتسبورگ نیز گفت: « توانایی ما برای توسعه سریع این واکسن نتیجه‌ همکاری دانشمندانی با تخصص‌های مختلف برای رسیدن به یک هدف مشترک بود.»

واکسنی که در این پژوهش درباره آن توضیح داده می‌شود و آن را پیتکوواک PittCoVacc نامیده‌اند، در مقایسه با واکسن mRNA که به تازگی آزمایش‌های بالینی آن آغاز شده است، رویکرد شناخته شده‌تری را دنبال می‌کند. در این واکسن، از قطعات پروتئین‌های ویروسی ساخته شده در آزمایشگاه، برای ایجاد مصونیت در بدن استفاده شده است. در واقع این پروتئین ویروسی چنین واکنشی را در بدن ایجاد می‌کند. به گفته محققان این پژوهش، نحوه عملکرد این واکسن به مانند واکسن‌های فعلی آنفلوآنزا است.

روش متفاوت تزریق این واکسن به بدن

محققان همچنین از روش جدیدی برای تزریق دارو به بدن با نام میکرونیدل [سوزن‌های تزریق میکرونی] برای افزایش تاثیرگذاری استفاده کرده‌اند. این تزریق با استفاده از برچسب‌های انگشتی [پچ‌های اندازه نوک انگشت] با ۴۰۰ سوزن بسیار ریز، پروتئین سنبله را به داخل پوست جاییکه قوی‌ترین واکنش سیستم ایمنی را دارد، تزریق می‌کند. میکرونیدل‌ها از جنس شکر هستند و قطعات پروتئین به راحتی در داخل پوست جذب می‌شوند.

دکتر فلو در اینباره گفت: «ما این روش را طبق روشی که واکسن آبله به پوست تزریق می‌شود، توسعه داده‌ایم.»

وی تاکید کرد که روش‌ جدید پیشرفته‌تر است و کارآیی بالاتری دارد. وی همچنین این روش را بدون درد توصیف کرد.

ویژگی‌های مثبت واکسن برای تولید انبوه چیست؟

این دارو قابلیت تولید در مقیاس گسترده را دارد به‌طوریکه قطعات پروتئینی در کارخانه‌های سلولی تولید می‌شوند و خالص‌سازی پروتئین در مقیاس صنعتی قابل انجام است. تولید گسترده میکرونیدل‌ها با استفاده از یک سانتریفیوژ برای ریختن مخلوط پروتئین و قند درون قالب انجام پذیر است. این واکسن پس از تولید قابلیت نگهداری در دمای معمولی اتاق را دارد و برای حمل و نقل آن نیازمند وسایل سرمایشی نیست.

دکتر گامبوتو در این باره گفت: «برای اکثر واکسن‌ها نیازی به تولید در مقیاس بالا در همان ابتدای کار نیست. اما زمانیکه در حال تولید سریع واکسنی علیه یک شیوع جهانی هستید این موضوع نیز ضرورت پیدا می‌کند.»

زمانیکه واکسن پیتکوواک PittCoVacc روی موش‌ها آزمایش شد، در مدت دو هفته مقدار زیادی آنتی‌بادی (پادتن) علیه ویروس جدید کرونا SARS-CoV-2 تولید شد. کارایی این واکسن روی این حیوانات در طولانی مدت هنوز بررسی نشده است اما طبق تحقیق پژوهشگران میزان پادتنی که در بدن موش‌های آلوده به ویروس مرس MERS-CoV پس از تزریق واکنش تولید می‌شود، برای دست‌کم یک سال حیوان را می‌تواند واکسینه می‌کند. آن‌ها بر این باورند که این واکسن در برابر ویروس جدید نیز از همین فرمول پیروی می‌کند.

نکته مهم دیگر در این واکسن میرونیدل‌های آن است که حتی پس از ضدعفونی شدن با اشعه گاما همچنان قدرت خود را حفظ می‌کنند.

محققان هم اکنون در انتظار دریافت مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا در این زمینه هستند تا مرحله آزمایش بالینی آن را آغاز کنند.

پیش بینی می‌شود آزمایش این واکسن در بیماران یک‌سال طول بکشد. اما با توجه به متفاوت بودن شرایط فعلی ممکن است که این زمان کاهش یابد.

در حال حاضر بیش از صدها آزمایش بالینی مختلف در سراسر جهان برای مقابله و درمان ویروس جدید کرونا انجام شده است و متخصصان منتظر نتیجه و انجام مراحل بعدی هستند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    حالا یه سال همین الان تحویل بدین

  • منصور نظامدوست

    عالیه

  • منصور نظامدوست

    خوبه

  • حقیقت

    بخدا همش سیاسته وسلام

  • م

    یکماه دیگه میدنش بیرون که پول خوبی ازکشورها بگیرن

  • بدون نام

    چقدر ذوق کردیم اخرش نوشت یک سال دیگه خخخخ

  • بدون نام

    دمشون گرم بااین تکنولوژی شون رهبری دنیا حلالت باشه بازم بگین مرگ برامریکا نه اینبارباید بگین مرگ بر کمونیست که بادوکشورکمونیستی چین وروسیه عقداخوت بستین مرگ بر چینی های همه چیز خوار کسی که دین نداشته باشه معلوم که گوشت سگ وگربه براش لذیذترازعسل

    پاسخ ها

    • رضا س

      حالا آدم می فهم چرا دانشمندا همه عمرشون را برای تحقیق می گذارند .دستشون درد نکنه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج