احتمال تغییر در سیاستگذاری مسکن
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، بخشی از برنامههای این وزارتخانه را در سال جهش تولید در حوزه مسکن اعلام کرد و از احتمال ایجاد تغییرات در حوزه سیاستگذاری تا اجرای طرح مسکن در شرایط بحران کرونا خبر داد.
خبرآنلاین: معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، بخشی از برنامههای این وزارتخانه را در سال جهش تولید در حوزه مسکن اعلام کرد و از احتمال ایجاد تغییرات در حوزه سیاستگذاری تا اجرای طرح مسکن در شرایط بحران کرونا خبر داد.
«محمود محمودزاده» اظهار داشت: با توجه به مشکلات ایجاد شده بر اثر ویروس کرونا، ضرورت تغییر نگرش در حوزه مسکن برای اجرای طرحهای این حوزه در حال برنامه ریزی است، اما در عین حال تلاش میشود تا طرحهای در دست اقدام در حوزه مسکن با سرعت لازم و البته دقت و رعایت بهداشت، در زمان خود به پایان برسند.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله دوم ثبت نام نیز تدابیری اندیشیده شد و ثبت نام اقدام ملی با دو روش سامانه اینترنتی tem.mrud.ir و سامانه پیامکی به سرشماره ۳۰۰۰۷۳۶۴۰ انجام شد.
محمودزاده افزود: با توجه به محدودیتهای موجود با بروز شیوع کرونا و فراگیری آن در سطح کشور و البته جهان، در حال برنامهریزی و سیاستگذاری در این زمینه هستیم که به محض جمع بندی، نتایج و شیوه اقدام، اطلاع رسانی خواهد شد.
وی در ادامه با تشریح بخشی از برنامههای آن معاونت در سال جهش تولید، گفت: همه تلاش ما در سال گذشته آن بود تا تولید مسکن به شکل گسترده و پیوسته با اجرای طرح اقدام ملی مسکن به سرانجام برسد.
این مقام مسوول ادامه داد: در اجرای طرح اقدام ملی، عرضه و تولید مسکن، نهایت تلاش برای پر رنگ شدن نقش بخش خصوصی انجام شد انجام شد و سیاست حضور بخش خصوصی در اجرای طرح اقدام ملی با توجه به نامگذاری امسال پررنگ تر از سال گذشته دنبال می شود.
محمودزاده خاطرنشان کرد: در شیوهنامه طرح اقدام ملی، بخش هایی پیشبینی و در بهمن ماه سال گذشته به استان ها ابلاغ شد، محتوای ابلاغیه این بود که در همه استان های کشور اگر بخش خصوصی زمین در اختیار داشته یا ساختمان نیمه کاره دارد میتواند وارد طرح اقدام ملی مسکن شود.
وی اضافه کرد: در واقع با این روش تلاش شد تا در قالب طرح اقدام ملی و تولید مسکن، هم منافع سازنده و سرمایهگذار و هم منافع مردم تامین شود و این موضوع در سال جهش تولید با شدت بیشتری دنبال می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: بررسی کمبودهای ساخت و ساز در سالهای گذشته نشان از دو نگرانی برای سازندگان داشت که شامل نگرانی از فروش محصول و همچنین گران تمام شدن ساخت واحد مسکونی بود که تلاش شد تا این دو نگرانی برای سازندگان برطرف شود.
وی با تاکید بر اینکه در طرح اقدام ملی مسکن، مشارکت پایه اصلی ساخت و ساز است، ادامه داد: در طرح اقدام ملی مسکن، خریدار واحد مشخص است و به مرور بخشی از پول ساخت را همراه با تسهیلات مسکن در اختیار سازنده قرار میدهد که این کار برای سازندگان اطمینان ایجاد کرده است. از سوی دیگر، خریدار نیز مطمئن است که واحد مسکونی خود را در زمان اعلام شده و با کیفیتی که مدنظر است دریافت میکند.
محمودزاده از دیگر موضوعات مورد پیگیری در سال جدید را صدور خدمات فنی- مهندسی برشمرد و گفت: در تلاشیم تا بتوانیم بازارهایی غیر از داخل کشور، برای بخش خصوصی آماده کنیم، با توجه به میزان نیروی کاری که در کشور وجود دارد بسترها فراهم است تا سرمایهگذارانی که علاقمند به سرمایهگذاری در کشورهای غیر از ایران هستند بتوانند در صورت تمایل اقدام کنند.
وی، همچنین در خصوص طرح اقدام ملی مسکن یادآور شد: خوشبختانه ثبت نام های مرحله نخست و دوم طرح اقدام ملی مسکن در اسفندماه به پایان رسید که میزان مشارکت مردم متقاضی مسکن در این طرح بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بوده است.
این مسوول اضافه کرد: تامین زمین ۴۰۰ هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن، طبق تعهد وزارت راه و شهرسازی انجام شده و امیدواریم پس از حل شدن مسائل بهداشتی، شاهد سرعتگیری و جهش تولید در حوزه مسکن به شکل ویژه در سال ۹۹ باشیم.
ارسال نظر