چالش درباره تصمیم جشنواره کن
جشنواره کندر حالیکه جشنواره «کن» در نهایت تصمیم به تاخیر در برگزاری این رویداد سینمایی در تاریخ اصلی گرفت، بسیاری از اهالی سینما برگزاری آن را در آیندهای نزدیک اتفاقی غیرعملی میدانند.
خبرگزاری ایسنا: در حالیکه جشنواره «کن» در نهایت تصمیم به تاخیر در برگزاری این رویداد سینمایی در تاریخ اصلی گرفت، بسیاری از اهالی سینما برگزاری آن را در آیندهای نزدیک اتفاقی غیرعملی میدانند.
پس از گمانهزنیهای فراوان، مسئولان جشنواره کن ۲۰۲۰ در نهایت به صورت رسمی از تعویق این رویداد سینمایی به سبب شیوع ویروس کرونا در فرانسه و سایر نقاط جهان خبر دادند؛ به این ترتیب این جشنواره معتبر سینمایی در تاریخ مقرر یعنی ۱۲ تا ۲۳ ماه می (۲۳ اردیبهشت تا ۳ خرداد) برگزار نخواهد شد.
در حال حاضر برگزارکنندگان جشنواره برگزاری آن را در پایان ماه ژوئن و اوایل جولای گزینه اصلی خود با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا اعلام کردهاند، تصمیمی که بنا بر نظر فعالان سینمایی بسیار خوشبیانه و حتی غیرواقعبینانه به نظر میرسد.
«آنتونیو سائورا» تهیهکننده و توزیعکننده برجسته اسپانیایی میگوید: از اینکه جشنواره تا اواسط ماه آوریل منتظر نماند و زودتر تصمیم به تعویق گرفت خوشحالام، گرچه این خبر برای سینماگران مستقل که بیش از نیمی از کسب و کار خود را در کن انجام میدهند خبر بدی است. با توجه به شیوع ویروس کرونا، نسب به برگرای جشنواره در بازه زمانی پایان ماه ژوئن تا اوایل جولای خوشبین نیستم و فکر نمیکنم جشنواه در آن تاریخ نیز بتواند برگزار شود.
این تهیهکننده اسپانیایی و دیگر فعالان سینمایی در اروپا و بخشهای مختلف جهان درباره عادی شدن شرایط کمپانیهای فیلمسازی در آیندهای نزدیک ابراز تردید کردهاند.
«جرمی توماس» تهیهکننده بریتانیایی برنده اسکار نیز نظری مشابه دارد و میگوید: برگزاری جشنواره در بازه زمانی انتهای ژوئن تا اوایل جولای غیرمحتمل است، گرچه شخصا از برگزاری جشنواره بسیار خوشحال میشوم.
«سانیل داشی» تهیهکننده هندی و مدیر کمپانی رسانهای و سرگرمی آلیانس در بمبئی نیز تصمیم به برگزاری جشنواره با چند هفته تاخیر را غیرواقع بینانه میداند و میگوید: زمانی که در سال ۱۹۸۶ جشنواره کن برای یک سال برگزار نشد، همچنان جایگاه خود را به عنوان مهمترین جشنواره سینمایی جهان حفظ کرد و اگر کن برای یک سال با وقفه مواجه شود فکر نمیکنم با آسیب قطعی روبهرو شود.
«جانلوکا کورتی» تهیهکننده ایتالیایی و مدیر کمپانی «Minerva Pictures» در شهر رم نیز در اینباره اظهار میکند: چطور میتوانید تصور کنید میتوان جشنواره را در انتهای ماه ژوئن برگزار کرد؟ چه کسی برای تماشای فیلم به سالن لومیر جشنواره با بیش از دوهزار صندلی میرود؟ من این کار را حتی با دو ماسک ضدکرونا نیز انجام نخواهم داد! چه کسی قرار است بر سر یک میز با افرادی از ملیتهای مختلف بنشیند، افرادی که از کشورهایی میآیند که شیوع ویروس کرونا در آن زمان در آنها هنوز فعال است.
با این وجود فرانسویها هنوز به برگزاری جشنواره در تاریخ احتمالی جدید امیدوارند و این رویداد سینمایی را نقطه آغازی دوباره برای سینمای جهان و هموارکننده راه جشنوارههایی چون ونیز و تورنتو میدانند که قرار است در ادامه سال برگزار شود.
از سوی دیگر، برخی مدیران سینمایی معتقدند تاریخ جشنواره باز هم به تعویق خواهد افتاد و میتواند در اواخر تابستان برگزار شود و امسال تاریخ جشنواره ونیز را اشغال کند. ایتالیا در سطح جهان بیشترین قربانیان ابتلا به کرونا را داشته اما سخنگوی جشنواره ونیز اخیرا بر برگزاری جشنواره در تاریخ اصلی یعنی از ۲ تا ۱۲ سپتامبر تاکید کرده است.
«الکساندر رادیانسکی» تهیهکننده روس برنده اسکار نیز میگوید: هیچکس را نمیتوان یافت که از حالا اطمینان دهد شرایط بحرانی شیوع ویروس کرونا در جهان تا اواخر ژوئن و اوایل جولای پایان مییابد.
در حالی که جشنواره کن اعلام کرده فرآیند ارسال فیلمها از سراسر جهان با سرعت معمول در حال انجام است مراحل پساتولید بسیاری فیلمها در کشورهایی چون فرانسه، ایتالیا و اسپانیا به تعلیق درآمده است.
ارسال نظر