مراقب آلودگی نانهای سنتی باشیم
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: یکی از راههای انتقال غیر محسوس ویروس کرونا به داخل منازل، نانهای سنتی هستند.
خبرگزاری مهر: رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: یکی از راه های انتقال غیر محسوس ویروس کرونا به داخل منازل، نان های سنتی هستند.
جلال الدین میرزای رزاز، افزود: نان در کشور به دو صورت صنعتی و سنتی عرضه می شود. نان های صنعتی یا نان های حجیم در کارخانجات صنعتی تهیه و به بازار عرضه می گردد که طبیعتاً از دقت نظارت بیشتری در خصوص تهیه مواد اولیه و افزودنی هایی نظیر میزان نمک، مایه خمیر و …، برخوردارند.
وی با تاکید شرایط بهداشتی تهیه نان های صنعتی یا همان نان های حجیم، گفت: پس از خرید این نوع نان ها با ضد عفونی کردن پلاستیک آن یا دور انداختن پلاستیک حمل آن می توان از آلوده نبودن آن به ویروس اطمینان نسبی داشت.
میرزای رزاز، در ارتباط با نان های سنتی، اظهار داشت: نان های سنتی، در این روزها که با بحران کرونا مواجه هستیم، می توانند در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی عامل انتقال بیماری باشند.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، ادامه داد: وقتی خمیر تحت هر شرایطی تهیه شود هنگامی که در تنور پخت قرار می گیرد هر گونه آلودگی ویروسی در آن از بین می رود و نانی که از تنور خارج می شود می توان گفت عاری از آلودگی به ویروس کرونا است اما در خصوص استفاده و خوردن این نان تازه و گرم، نگرانی ها آغاز می شود.
وی در خصوص راه های انتقال ویروس کرونا از طریق نان های سنتی، گفت: اگر نان آلوده گردد، نمی توان مانند سایر مواد و اقلام دیگرمواد غذایی دیگر آن را بشوییم و یا ضد عفونی نماییم و خیلی غیر محسوس و چراغ خاموش ویروس را به داخل خانه خود برده ایم.
میرزای رزاز ادامه داد: در صورت وجود افراد شاغل در نانوایی ها که مشکوک به ناقل بودن و یا علائم بیماری هستند، مراتب را در این وضعیت به مراجع ذی ربط اطلاع دهیم. از منتظر ماندن در واحدهای نانوایی و پهن کردن نان برای خنک شدن در میز نانوایی جداً خود داری کنیم، از بریدن و خرد کردن نان توسط چاقو و برس های عمومی که معمولاً در نانوایی ها وجود دارد، پرهیز کنیم، اگر از نایلون برای حمل نان به منزل استفاده کرده ایم آن را داخل خانه نبریم و پس از خارج کردن نان آن را دور بیندازیم.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، در خصوص نحوه مصرف نان در منزل، افزود: اگر نان خریداری شده و حمل شده به منزل آلوده باشد برای اطمینان از سلامت آن باید بدانیم نان قابلیت شستشو و ضد عفونی کردن ندارد و درجه حرارت پایین حتی فریز کردن در فریزر ویروس های موجود در نان را از بین نمی برد. تنها راه اطمینان از اینکه نان فاقد آلودگی است، حرارت دادن مجدد آن در منزل قبل از مصرف است.
وی در مورد نحوه حرارت دادن به نان ها قبل از مصرف، گفت: این حرارت دادن به طریق مختلف است. استفاده از توسترهای برقی و گازی و استفاده از ماکروویو و در صورت عدم دسترسی، استفاده از ماهیتابه و قابلمه جهت حرارت دادن و گرم کردن نان توصیه می گردد.
میرزای رزاز در پایان بار دیگر با توجه به خطر انتقال ویروس کرونا از طریق نان های سنتی، از عموم شهروندان خواست نکات ایمنی و بهداشتی را جدی گرفته و حتماً در هنگام مصرف نان از سالم بودن و آلوده نبودن آن اطمینان حاصل کنند.
نظر کاربران
این حرارت باید حدود ۸۰ درجه سانتیگراد باشد. حتما میدانید آب در ۱۰۰ درجه سانتیگراد به نقطه جوش می رسد بدینطریق می توان فهمید نان در منزل و قبل از مصرف چقدر حرارت نیاز دارد یعنی اندکی کمتر از نقطه جوش آب.
پاسخ ها
اون وقت ربط نقطه جوش آب به نون چیه؟!
خی کسی نان نخره بخش صنعتی جوابگو هست ؟؟
خب خودتون روزانه نان بعداشتی بیارید در خونه پولتون هم بگیرید لطفا کارتخوان یادتون نره
خود دولت باید نان بهداشتی و مطمئن پخش کنه پولشو هم بگیره