پیشبینی زودهنگام زیباکلام از نتیجه انتخابات
صادق زیباکلام فعال سیاسی اصلاح طلب طی یادداشتی که در شماره امروز روزنامه آرمان ملی با عنوان گزینهای به نام صندوق رای نوشت: همـواره برایـن نکتـه تاکیـد داشـتیم کـه بجـز صنـدوق رای گزینـه دیگری بـرای اصلاح و برون رفت کشـور از مشکلات متعـدد در حوزههای مختلف داخلـی و بین المللی وجود نـدارد، امـا واقع مطلب این اسـت که ۲ انتخابات اخیر یعنی انتخابات مجلس دهم در سـال ۹۴ و سـپس انتخابات ریاسـت جمهوری دوازهم در اردیبهشـت ۹۶ آثاری بر صندوق رای داشت.
روزنامه آرمان ملی: صادق زیباکلام فعال سیاسی اصلاح طلب طی یادداشتی با عنوان گزینهای به نام صندوق رای نوشت: همـواره برایـن نکتـه تاکیـد داشـتیم کـه بجـز صنـدوق رای گزینـه دیگری بـرای اصلاح و برون رفت کشـور از مشکلات متعـدد در حوزههای مختلف داخلـی و بین المللی وجود نـدارد، امـا واقع مطلب این اسـت که ۲ انتخابات اخیر یعنی انتخابات مجلس دهم در سـال ۹۴ و سـپس انتخابات ریاسـت جمهوری دوازهم در اردیبهشـت ۹۶ آثاری بر صندوق رای داشت.
چرا که در دورانی که به شـهرهای مختلف برای تبلیغات انتخابات ریاسـت جمهوری میرفتم کم نبودند کسـانی کـه نگاه چندان مثبتـی به انتخابات نداشـتند، اما همچنان آنهـا را برای حضور و مشـارکت در انتخابات تشـویق میکـردم و یـا رئیـس دولـت اصلاحات ۲ بـار در اسـفندماه ۹۴ گفتنـد و «تَکـرار» کردند و دیدیـم که چه موجـی به وجـود آمد و چگونـه حتی یک اصولگرا نتوانسـت از تهران به مجلس راه پیـدا کند. با این حـال تغییر مورد انتظـار به وجود نیامـد.
یعنی اگـر یکـی از آنهایی کـه در انتخابـات مجلس یا ریاسـت جمهوری شـرکت کرده بود، بپرسـد کـه در نتیجـه آن رای ۲۴ میلیونی چه تغییر کلی در اقتصاد، مسـائل اجتماعـی و... پدید آمد یا بهبود پیدا کـرد، خیلی آسـان نمیتوان پاسـخ داد. به نظر میرسـد همه کسـانی کـه خواهان تحـول و اصلاح هسـتند باید نـگاه خـود را وسـعت داده و همه جنبه هـا را در نظـر بگیرنـد و در جریـان اصلاحات نوعـی رایزنـی به وجو بیاید که بـرای جلوگیـری از کاهش اعتبار صنـدوق رای چـه کارهایی باید انجـام داد.
ازاین نظـر که برخی تـوان انتخابـات را به تحلیل نبرنـد و طوری نباشـد که هزینه انتخابـات را کشـور تحمل کند امـا برنده نهایـی آن مردم نباشـند. توان تاثیرگـذاری بخش های دیگر از سـال ۹۶ به این سـو بیشـتربوده و بخـش انتخابی در حـد مطلوب همـگان تقویت نشده اسـت. با توجه به این وضعیتی کـه به وجودآمده بایـد دید گزینه و راه برون رفت چیسـت؟
چرا کـه به نظـر میرسـد حداقـل در کوتاه مدت شـاهد فعال شـدن برخی جریانهای تنـد خواهیم بـود و پیـروز انتخابات پیـشرو احتمالا جریـان دلواپـس خواهـد بـود و باعـث میشـود کـه زمینه هـای انتخابات ۱۴۰۰ نیز از هم اکنون شـکل بگیرد و چه بسـا چهره و شـخصیتی از همین جریان به پاسـتور بـرود. بایـد دید بـا توجه بـه وضعیـت به وجود آمـده که بخـش انتخابی تحت تاثیـر بخش هـای دیگر قـرار خواهد گرفت، کسـانی که خواهان تحول هسـتند بـا واقعیتهایی که از سـال ۹۹ به بعـد به وجود خواهد آمد چـه رویکـردی اتخـاذ میکنند؟
نظر کاربران
فلسفه واصل انتخاب ورای تغییر وضعیت سیاسی و اقتصادی است این که در گذشته چه شده مهم نیست و آینده وفردا راباحرکتی نو وطرح جدید باید ساخت
پاسخ ها
چرا گذشته مهم نیست آقا؟ پس تکلیف این همه هزینه و میلیاردها دلار که مسءولین و مدیران نالایق به این کشور زدند و بردند و زیرساختهای اقتصاد را نابود کردند و ضربه های جبران ناپذیر فرهنگی و دینی و اعتقادی که وارد کردند و ... صدها بلکه هزاران ضربه و هزینه ای که به این ملت و کشور تحمیل کردند و هنوز با رقمهای نجومی مثل خبر دیروز اختلاس ۶ میلیارد یورو توسط مدیران پتروشیمی و فرار به خارج ...چی میشه؟ کی باید جواب این همه ضرر و هزینه به کشور رو باید جواب بده؟؟!! به همین سادگی گذشت و رفت؟؟؟ اینطور باشه دیگه کی اعتماد به مقامات میکنه ؟