وضعیت سلامت استاد ندوشن پایدار است
یکی از نزدیکان به خانواده استاد اسلامی ندوشن اخبار منتشر شده درباره بیماری فراموشی استاد را نادرست خواند و به نقل از همسر وی وضعیت سلامت او را پایدار و بدون تغییر جدید اعلام کرد.
ایرنا: یکی از نزدیکان به خانواده استاد اسلامی ندوشن اخبار منتشر شده درباره بیماری فراموشی استاد را نادرست خواند و به نقل از همسر وی وضعیت سلامت او را پایدار و بدون تغییر جدید اعلام کرد.
محمد صادقی روزنامهنگار و از دوستان دکتر اسلامی ندوشن شنبه شب در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به اینکه، در تاریخ ۲۶ بهمن اخباری در مورد وضعیت سلامت استاد منتشر شده را با همسر استاد ندوشن (شیرین بیانی) در میان گذاشته، به نقل از وی گفت که، « وضعیت استاد اسلامی ندوشن از شش ماه گذشته تاکنون فرقی نکرده است».
به گفته وی، او دچار ضعف، ناتوانی و از پا افتادگی است که به خاطر کهولت ایجاد شده است.
صادقی اظهار داشت: آنچه غیر از این در فضاهای رسانهای منتشر شده است واقعیت ندارد و چیزی جز انتشار اخبار غیراخلاقی و غیرمسئولانه نیست.
به گزارش ایرنا، چند روزی است که در برخی از فضاهای خبری، مطالبی درباره وضعیت سلامتی استاد محمد علی اسلامی ندوشن ادیب و پژوهشگر ادبیات کشور منتشر میشود همچون اینکه وی به بیماری فراموشی دچار شده است در حالی که چنین اخباری صحت ندارد.
استاد اسلامی ندوشن در یک نگاه
محمدعلی اسلامی ندوشن، تحصیلات ابتدایی را نخست در مدرسه ناصرخسرو ندوشن، سپس مدرسه خان یزد، پس از آن به دبستان دینیاری رفت و دبیرستان را تا سوم متوسطه در دبیرستان ایرانشهر یزد گذراند.
آنگاه برای ادامه تحصیل در سال ۱۳۲۳ به تهران عزیمت کرد و بقیه دوره متوسطه را در دبیرستان البرز به پایان رساند، سپس برای ادامه تحصیل وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد و به دریافت لیسانس توفیق یافت.
پس از آن به منظور تکمیل تحصیلات به اروپا عزیمت نمود. مدت ۵ سال در فرانسه و انگلستان به اندوختههای علمی خود افزود و با گذراندن پایان نامه دکترای خود به نام «کشور هند و کامنولث» به دریافت دکترای حقوق بینالملل از دانشکده حقوق دانشگاه پاریس نائل آمد.
محمدعلی اسلامی ندوشن در خانوادهای با بضاعت متوسط به دنیا آمد، پدرش خیلی زود وفات یافت و او ناگزیر شد که روی پای خود بایستد.
وی از حدود ۱۲ سالگی سرودن را آغاز کرد و پس از آمدن به تهران در دوران دبیرستان، حرفهای تر شعر میگفت. وی در این زمان بعضی از قطعه شعرها را در مجله سخن منتشر میکرد.
فعالیتهای اسلامی ندوشن در دوران تحصیلات در اروپا، بیشتر آشنایی با زبان فرانسه و شرکت در سخنرانیهای دانشگاه سوربن بود و به جز چند داستان کوتاه و چند قطعه شعر و پایان نامه دکترایش چیز دیگری ننوشت.
شیرین بیانی استاد تاریخ دانشگاه تهران و نویسنده چندین کتاب تاریخی، همسر محمدعلی اسلامی ندوشن است.
محمدعلی اسلامی ندوشن در سال ۱۳۳۴ پس از بازگشت به ایران ، چند سال در شغل قاضی دادگستری خدمت کرد.
وی پس از ترک خدمت در دادگستری، به تدریس حقوق و ادبیات در برخی دانشگاهها و آموزشگاههای عالی، از جمله: دانشگاه ملی، مدرسه عالی ادبیات، مدرسه عالی بازرگانی و مؤسسه علوم بانکی پرداخت.
در سال ۱۳۴۸ به دعوت پروفسور فضل الله رضا (رئیس وقت دانشگاه تهران) به همکاری با دانشگاه تهران دعوت شد و براساس تألیفاتی که در زمینه ادبیات انتشار داده بود، جزء هیئت علمی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران قرار گرفت و تدریس نقد ادبی و سخن سنجی، ادبیات تطبیقی، فردوسی و شاهنامه، شاهکارهای ادبیات جهان در دانشکده ادبیات و تدریس تاریخ تمدن و فرهنگ ایران را در دانشکده حقوق برعهده گرفت و تا سال ۱۳۵۹ که به انتخاب خود از دانشگاه تهران بازنشسته شد، ادامه داشت.
محمدعلی اسلامی ندوشن، در شمار شاعران اندیشمند و نویسندگان توانا و برجستهای است که از سال ۱۳۲۷اشعارش در مجله سخن و برخی از مجلات دیگر انتشار یافت و مورد توجه قرارگرفت.
وی در کنار فعالیتهای علمی و تحقیقی خود، از زبان شعر کمتر استفاده کرده است، اما آنچه از او چاپ و در دسترس قرار گرفته است، بسیار خوب و نمودار استعداد و ذوق سرشار و قریحت تابناک او در شعر میباشد.
وی بیشتر اوقات خود را صرف در تحقیق آثار علمی و ادبی ایران و ترجمه آثار نویسندگان جهان کرده و آثارش در مجلات پیام نو، سخن، یغما، راهنمای کتاب و نگین چاپ شده است.
محمدعلی اسلامی ندوشن ، برخی از آثار خود را با امضای مستعار «م. دیده ور» چاپ و منتشر ساخته است. کتاب «ابر زمانه و ابر زلف» در سال ۱۳۴۲ به عنوان کتاب برگزیده سال از سوی انجمن کتاب انتخاب شد.
استاد ندوشن در مدت ۵۰ سال بیش از ۴۵ کتاب و صدها مقاله در باب فرهنگ و تاریخ ایران و ادبیات فارسی به رشتهٔ تحریر درآورده است.
تأسیس فرهنگسرای فردوسی و انتشار فصلنامهٔ هستی از اقدامات او در زمینهٔ اعتلای فرهنگ و ادب فارسی میباشد.
برخی از کتابهای استاد محمدعلی اسلامی ندوشن:
ماجرای پایانناپذیر حافظ
چهار سخنگوی وجدان ایران
تأمّل در حافظ
زندگی و مرگ پهلوانان در شاهنامه
داستان داستانها
سرو سایه فکن
ایران و جهان از نگاه شاهنامه
نامه نامور
ایران را از یاد نبریم
به دنبالسایه همای
ذکر مناقب حقوق بشر در جهان سوم
سخنها را بشنویم
ایران و تنهائیش
ایران چه حرفی برای گفتن دارد؟
مرزهای ناپیدا
شور زندگی (وان گوگ)
روزها (سرگذشت - در سه جلد)
پنجرههای بسته
ابر زمانه و ابر زلف ...
نظر کاربران
بسیار صبر بباید پدر پیر فلک را
که دگر مادر گیتی چو تو فرزند بزاید .
پاسخ ها
دراین صبح روشن خدای بزرگ راسپاس...که سروسایه فکن...همچنان پاینده واستوار هستند....کهولت سن مهم نیست...آنچه برای فرزندان فرهنگ ایران برجا نهاده است ارزشمند است...
خدایا بازهم از تو کردگار تنها تشکر میکنیم که چنین بزرگانی در دامن ایران زمین پرورش دادی......سروتنومند پارس.