۹۵۹۱۰۵
۴ نظر
۵۰۰۸
۴ نظر
۵۰۰۸
پ

شیراز پایتخت کتاب در سال ۹۹ شد

شیرازی‌ها در حالی موفق به کسب عنوان ششمین پایتخت کتاب ایران برای سال ۱۳۹۹ شدند که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه این رویداد فرهنگی از برپایی چنین برنامه‌هایی به‌عنوان راهکاری مهم در دستیابی به اطلس فرهنگی کشورمان یاد کرد.

روزنامه ایران: شیرازی‌ها در حالی موفق به کسب عنوان ششمین پایتخت کتاب ایران برای سال ۱۳۹۹ شدند که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه این رویداد فرهنگی از برپایی چنین برنامه‌هایی به‌عنوان راهکاری مهم در دستیابی به اطلس فرهنگی کشورمان یاد کرد؛ او این گفته را با اتکا به ارسال طرح‌ها و برنامه‌های بیش از هفت هزار شهر و روستا عنوان کرد.

شیراز پایتخت کتاب در سال ۹۹ شد

عصر روز گذشته سالن همایش‌های کتابخانه ملی میزبانی حاضران در آیین اختتامیه ششمین پایتخت کتاب ایران و همچنین ششمین جشنواره روستاهای دوستدار کتاب را به عهده داشت؛ در این مراسم که با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و اهالی کتاب برگزار شد سید عباس صالحی گفت:«گوهر ایران فرهنگ و کانون فرهنگ نیز کتاب است، از همین رو اگر خواهان تمدن‌ها و دولت‌هایی مقتدر باشیم این مسأله جز با کتاب و کتابخوانی امکانپذیر نیست.»

وزیر ارشاد ضمن تأکید بر اینکه کتاب عیار و حافظه تمدن هاست از ضرورت تولید کتاب‌هایی با کیفیت و از همه مهم‌تر فراهم آوردن شرایطی برای مطالعه آنها گفت و ادامه داد:«با توجه به جایگاه کتابخوانی امیدوارم در گام دوم انقلاب بیش از گذشته توفیق اهتمام به کتابخوانی بیابیم.»

ادامه گفته‌های عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مواردی از نتیجه پیمایشی بود که سال گذشته با بررسی مصرف‌های فرهنگی خانواده‌های ایرانی و از جمله میزان توجه آنان به‌کتابخوانی انجام شده است.

صالحی با ذکر این نکته که توجه به نتایج چنین بررسی‌هایی نکات خوبی در انجام برنامه‌ریزی‌ها در اختیارمان می‌گذارد، گفت:«بر این اساس متوجه شدیم نیمی از مخاطبان هدف این بررسی، کتابخوان هستند؛ مخاطبانی که 15 سال به بالا را شامل می‌شوند و میانگین مطالعه در آنها حدود 7/3 ساعت عنوان شده است. البته توجه به این بررسی‌ها در شرایطی نتیجه‌بخش خواهد بود که دست به بررسی نتایج با توجه به متغیرهای مختلفی از جمله سن، جنس، میزان تحصیلات و حتی شرایط اقتصادی افراد بزنیم.»

علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و همچنین از اعضای هیأت داوری این دو جشنواره نیز نکاتی درباره ضرورت ادامه برپایی چنین برنامه‌هایی گفت و از انجام برنامه‌های ویژه کتابخوانی در شهرهایی اظهار امیدواری کرد که به مرحله نیمه نهایی داوری راه یافته‌اند ولی عنوان برگزیده کسب نکرده‌اند و این مسأله را نشانی بر گسترش فرهنگ کتابخوانی دانست.

اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی هم از دیگر سخنرانان این مراسم بود، او نیز توسعه همه جانبه کشور را در گرو افزایش سرانه مطالعه و تلاش برای برنامه‌ریزی‌های کلان فرهنگی عنوان کرد. به گفته بروجردی برپایی چنین جشنواره‌هایی فرصتی برای افزایش مشارکت عمومی و همچنین حمایت سازمان‌ها و مسئولان است.

در پایان آیین اختتامیه ضمن اعلام اینکه شیراز برای سال 1399 موفق به کسب عنوان پایتخت کتاب ایران شده اسامی روستاها و عشایر دوستدار کتاب که در این دوره در زمره برگزیدگان قرار گرفته‌اند نیز خوانده شد. علاوه بر شیراز که عنوان برگزیده این دوره را کسب کرد، شهرهای اِوز، بم، شهرری و رفسنجان که به مرحله نهایی داوری راه پیدا کرده بودند نیز به‌عنوان شهرهای خلاق کتابخوانی معرفی شدند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چه جالب شهرک صدرای شیراز با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت هنوز یک کتابخانه عمومی ندارد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      کی کتاب میتونه تاوقتیکه کوشی موبایل دستته

  • بدون نام

    ای والله دادی

  • ابادانی

    خوزستان هم پایتخت فقر و بیکاری

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج