سازوکار مالیات بر خانههای خالی مشخص شد
بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق، نیمی از مالیات وصولی از خانههای خالی در اختیار شهرداری و نیم دیگر به خزانه واریز خواهد شد.
خبرگزاری تسنیم: بر اساس حکم جدید کمیسیون تلفیق سازوکار مالیات ستانی از خانههای های و وظایف دستگاههای مختلف در این مسیر مشخص شد.
بر این مبنا، سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است با همکاری شهرداری های سراسر کشور واحدهای مسکونی خالی از سکنه واقع در شهرهای با جمعیت بیش از یکصد هزار نفر جمعیت در سالهای ۱۳۹۷ ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ را شناسایی و مالیات متعلقه را بر اساس ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم و اصلاحات بعدی از مالکان آنها اخذ کند.
معافیتهای مالیاتی موضوع تبصره ۱۱ ماده ۵۳ قانون مالیات مستقیم با اصلاحات و الحاقات بعدی در محاسبه مالیات موضوع این حکم در نظر گرفته نمیشود.
همچنین ۵۰ درصد از درآمد حاصل از این مالیات به حساب درآمد عمومی در ردیف ۱۱۰ ۲۰۴ جدول شماره ۵ این قانون نزد خزانه داری کل کشور و ۵۰ درصد باقی مانده به عنوان سهم شهرداریها به حساب شهرداری های محل اخذ مالیات واریزمیشود.
سازمان امور مالیاتی کشور و وزارتخانههای راه و شهرسازی و نیرو و دیگر وزارتخانههای ذیربط این حکم مکلفند کلیه اطلاعات لازم جهت شناسایی خانه های خالی از سکنه را در اختیار شهرداری کشور قرار دهند.
رئیس سازمان مالیاتی در این خصوص معتقد است، آنچه کمیسیون تلفیق تصوی کرده، در حقیقت مالیات بر اصل ثروت است، به عبارت دیگر ما دو نوع مالیات در حوزه مسکن داریم، یکی مالیات بر نقل و انتقال که مالیاتی فراگیر است و همه افراد در زمان فروش خانه باید این مالیات را پرداخت کنند، حالا چه واحد مسکونی یا خودرو لوکس باشند یا نباشند اما مالیات پیشنهاد شده از سوی کمییون تلفیق، مالیاتی است که بر اصل ثروت تلقی میشود.
وی تاکید کرد: این موضوع قبلا نیز در قانون وجود داشته اما اجرایی نشده است، با این حال این مصوبه می تواند آغازی باشد بر دریافت مالیات از اصل ثروت که اقدام مثبت و مفیدی است.
این مقام مسئول در جواب این سئوال که آیا شرایط اجرای این مصوبه وجود دارد یا خیر؟ گفت: بیتردید این امکان وجود دارد و با تصویب مجلس مصوبه مذکور اجرایی خواد شد.
همانطور که رئیس سازمان مالیاتی نیز اشاره کرد، این قانون پیش از این و از سال 94 نیز وجود داشته است اما به دلیل نامشخص بودن وظایف دستگاههای مختلف در شناسایی واحدهایی خالی عملا قانون اجرا نشده است. در حال حاضر دولت (وزارت راه و ...) باید اطلاعات را در اختیار شهرداریها قرار دهد و از این طریق سازمان مالیاتی گزارش خانههای خالی را دریافت کند. پیش از این وزارت راه مسئول راه اندازی سامانه شناسایی خانههای خالی بود.
نظر کاربران
خب زمینهای خالی چی بفکر اوناهم باشین دللالان محترم سود میبرن ماهم گردوخاک زمینهای اونارو قورت میدیم
شناسایی خانه های خالی و تشخیص معاملات مکرر سوداگرانه، با توجه به دارا بودن امکانات پیشرفته و سیستمهای فوق پیشرفته و هوشمند، بسیار راحت میباشد، ولی متاسفانه، به علت اینکه، بعضی از مسئولین، سازمانها، تشکیلات و ادارات و ........، چون خودشان دارای خانه های خالی بسیاری هستند و دابما سوداگری میکنند، هرگز به خودشان اجازه نمیدهند که گرفتن مالیات از خانه های خالی و سوداگرانه، عملیاتی شود که خودتان دارید میبینید که دهها سال است که بهانه میتراشند و خبر میدهند که شناسایی و پیدا کردن خانه های خالی و سوداگرانه ممکن نیست، که اصلا با عقل جور در نمیاید، مگر میکروب است که دیده نشود که مجبور بشوند با میکوسکوپ پیداش کنند و یا مگر سوزنی در کاه است که سخت پیدا شود و یا ................
پیدا کردن خانه های خالی و سوداگرانه با توجه به داشتن سیستمهای پیشرفته و هوشمند، بسیار ساده است، ولی متاسفانه چون خودشان و اطرافیانشان دارای خانه های خالی هستند و دایما سودا گرانه میکنند، بهانه تراشی میکنند تا مالیات بر انها صورت نگیرد،
شناسایی خانه های خالی و سوداگرانه، و گرفتن مالیات را باید به عهده افراد مستاجر گذاشت، زیرا انگیزه برای ابن کار دارند، ولی متاسفانه، مسئولین مربوطه دهها سال هست که کاری بابت شناسایی خانه های خالی و احتکار و سوداگرانه انجام ندادند، چون خودشان و اطرافیانشان دارای خانه های بسیار هستند و راضی به عملیاتی شدن مالیات نمیشوند و دهها سال است که بهانه تراشی میکنند و ........
هنوز بعد از دهها سال و دهها برابر شدن قیمت مسکن، تازه سازو کار مالیات مسکن را پیدا کردید، واقعا که ؟!.
اینها همش شعار و نمایشی است.
مگر خانه های خالی و سوداگرانه، میکروب است که مجبور شوید با میکروسکوپ پیدایش کنید و یا مگر سوزنی در کاه است که سخت پیدا شود و یا ....... بیش از ده سال است که چگونه هنوز نتوانستید خانه های خالی و سوداگرانه را بیابید و .........
به امید اینکه قيمت های بی حساب و کتاب مسکن، واقعیتر بشه
''''' ساز و کار ' مالیات بر خانه های '' پر ''' هم مشخص شده یا نه ???
اینها همش عوام فریبی بیش نیست و تبلیغات یک عده ای هست برای رای جمع کردن و ارادی در این دولت و دولتهای پیش رو و این مجلس و مجلس های آینده وجود ندارد و ضرب و مثل قشنگی هست که میگه چاقو هیچ وقت دسته خودش رو نمی برد اگه میخواستند فکری برای مردم فقیر توجامعه میکردند چهل سال این میز خدمت در اختیارشون بود والان ایران بایستی گلستان میشد