هنوز ۵۷درصد پزشکان کارتخوان ندارند!
جریمه ثبتنام نکردن پایانههای فروش در سامانه مکانیزه فروش، موجب تعلق دو درصد درآمد و در صورت بکار نگرفتن پایانه مذکور از ابتدای مهر امسال، معادل ۱۰ درصد درآمد پزشکان مشمول جریمه میشد.
خبرگزاری ایسنا: جریمه ثبتنام نکردن پایانههای فروش در سامانه مکانیزه فروش، موجب تعلق دو درصد درآمد و در صورت بکار نگرفتن پایانه مذکور از ابتدای مهر امسال، معادل ۱۰ درصد درآمد پزشکان مشمول جریمه میشد.
از ابتدای مهر ماه امسال، پایانههای فروشگاهی (کارتخوان) باید توسط همه مشاغل پزشکی بکار گرفته میشد و در صورت عدم استفاده از کارتخوان، همه تراکنش پزشکان مشمول مالیات قرار میگرفت.
همچنین جریمه ثبتنام نکردن پایانههای فروش در سامانه مکانیزه فروش، موجب تعلق دو درصد درآمد و در صورت بکار نگرفتن پایانه مذکور از ابتدای مهر امسال، معادل ۱۰ درصد درآمد پزشکان مشمول جریمه میشد.
با وجود جریمههای درنظر گرفته شده از سوی سازمان امور مالیاتی برای جلوگیری از سرپیچی پزشکان، در تاریخ ۲۱ آبان ماه، مدیرکل تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که فقط ۴۰ درصد پزشکان کشور اقدام به نصب کارتخوان کردهاند و پس از گذشت بیش از دو ماه، فقط سه درصد دیگر به جمعیت پزشکانی که به این سامانه متصل شدند اضافه شد؛ چرا که طبق گفته اخیر رئیس سازمان امور مالیاتی، درصد قابل توجهی از فعالان این صنف از این قانون سرپیچی کرده و تاکنون ۴۳ درصد از پزشکان در سامانه پایانه فروشگاهی ثبتنام کردهاند.
بر این اساس، با توجه به اینکه هنوز ۵۷ درصد از پزشکان از این قانون تبعیت نکردهاند، رئیس سازمان امور مالیاتی اعلام کرده که آنها برای ثبتنام در سامانه پایانه فروشگاهی تا ۳۰ بهمن سال جاری مهلت دارند.
لذا باید دید با تمدید مهلت پزشکان برای ثبتنام در این سامانه که تقریبا سه هفته دیگر است، چند درصد از جامعه باقی مانده پزشکی به ثبتنام در سامانه پایانه فروشگاهی ترغیب میشوند یا در صورت تخلف دوباره، چه جریمه و تمهیداتی برای جلوگیری از فرار مالیاتی این صنف درنظر گرفته خواهد شد.
فرار ۶۷۰۰ میلیاردی پزشکان از مالیات!
چراکه اکنون با توجه به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، میزان فرار مالیاتی پزشکان حدود ۶۷۰۰ میلیارد تومان در سال است. در حالی که این صنف در حال حاضر فقط حدود ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات پرداخت میکند که ثبتنام پزشکان در سامانه پایانه فروشگاهی به دلیل مشخص شدن و شفاف شدن درآمدهای این صنف، موجب جلوگیری از فرار مالیاتی آنها میشود.
از سوی دیگر باتوجه به اینکه درآمدهای نفتی در بودجه سال ۹۹، کاهش یافته و تمرکز دولت برای درآمدزایی در سال آینده بر مالیات و صادرات غیرنفتی است، به گونهای که طبق آمار و اطلاعات بدست آمده از لایحه بودجه ۹۹، دولت درآمدهای مالیاتی را حدود ۱۹۵ هزار میلیارد تومان پیشبینی کرده که به عبارت دیگر درآمد مالیاتی پیشبینی شده برای سال ۱۳۹۹ در مقایسه با رقم مصوب سال جاری، ۲۳ هزار میلیارد تومان افزایش دارد. الزام سازمان مالیاتی در مرحله اول باید بر مقابله با فرارهای مالیاتی باشد.
درآمدهای پزشکان مطابق با کد ملی آنها مشمول مالیات شود
در این میان الزام پزشکانی با ۶۷۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی به نصب کارتخوان موجب جلوگیری از فرار مالیاتی این صنف، کمک به فرآیند حسابرسی مالیاتی کشور و محقق شدن درآمدهای مالیاتی در لایحه بودجه ۹۹ خواهد بود که در صورت محقق شدن این امر، هم نگرانی بابت تحقق درآمدهای درنظر گرفته شده در لایحه بودجه سال آینده از بین خواهد رفت و هم اینکه با معضلی به نام «فرار مالیاتی» که دست و پا گیر دولت شده مقابله خواهد شد که در کل این پیامدها نشان دهنده اهمیت ثبتنام پزشکان در سامانه پایانه فروشگاهی است.
اما تاکنون با توجه به عدم تمکین اغلب پزشکان از این قانون، باید منتظر اقدامات، تمهیدات و مجازات بازدارنده بهتر و موثرتری در این زمینه توسط مسئولان سازمان امور مالیاتی باشیم؛ زیرا همانطور که شواهد نشان میدهد جرائم درنظر گرفته شده تاکنون نتوانسته عامل موثری در تمکین این صنف از نصب کارتخوان باشد. حتی در این زمینه برخی کارشناسان اقتصادی پیشنهاد میکنند "برای جلوگیری از فرارهای مالیاتی جامعه پزشکان کل درآمدهای پزشکان مطابق با کد ملی آنها مشمول مالیات شود".
لازم به ذکر است که صندوق مکانیزه فروش یک سیستم حسابداری فروش کامپیوتری است که با استفاده از نرمافزارهای حسابداری فروشگاهی در مدلهای مختلف عرضه میشوند. همچنین، از این سیستم برای ثبت اطلاعاتی همچون خرید و فروش، موجودی کالا، نگهداری هزینه در یک واحد شغلی و در جهت اجرای هر چه بهتر از قوانین و مقررات مربوط به مالیات استفاده میشود.
علاوه براین، استقرار نرمافزار صندوق فروش برای کمک به فرایند حسابرسی مالیاتی یکی از راهکارهای ارائه شده در بسیاری از کشورهای جهان است که باعث شفافیت بیشتر میشود و در نهایت این اصناف هم دیگر به فرار مالیاتی متهم نمیشوند.
نظر کاربران
این درصدها رو هر روز چجوری اندازه میگیرین؟
پاسخ ها
خیلی باحاله میری دکتر میگه پول نقد میگی کارت دارم میگه برو دم در عابر هست
تنها راه بستن درب مطب این پزشکان کاسب می باشد تا مثل آدم وظیفه خود را انجام بدهند .
پاسخ ها
پزشک باید مثل اکثر نقاط دنیا حقوق بگیر بشه
البته تعرفه ها هم باید واقعی و مثل سایر نقاط دنیا تعیین بشه .اونوقت برخی مردم قدرنشناس شاید بفهمند چه لطفی در حقشون میشده.
اونایی هم که دارند یک کارت را چندین مرتبه میکشند که مالیات براشون حساب نشود
زرنگند ملت
پاسخ ها
مالیات را کارمندان میدهند آنهم از حقوقشان کسر میشود و کاری از دستشان بر نمی آید
اینا هم مثل هنرمندان ووکلا ماستمالی می شه!.؟
شعار خالی دولت تبخیر امید!
کت وکلفت ها مالیات ندهند.
هنرمندان
پزشکان
وکلا
بنکاه املاک واتومبیل
وجدیدا اداره دارایی ومالیات!!؟؟
انتظار دارند حرفهاشون هم کسی باور کنه!؟
وقتی این قشر تحصیل کرده مالیات نمی دن قانون دور می زنن وای به حال بقیه ی.....
این شیوه اعتراضی و شبه اعتصابیه نسبت به وضع قوانین ناعادلانه مالیاتی و تبلیغات مسموم ضدپزشکان! درحالیکه متن قانونی میگه لااقل سی تا شغل باید به این سیستم متصل باشن اما همه جا و رسانه ها فقط اسم پزشکان برده میشه! چرا؟!! ضمنا این صنف اولین صنفیه که بطور هماهنگ علیه فساد سیستماتیک اعتصاب کرد! بقیه هم اگر واقعا معترضند شروع کنن!
پاسخ ها
اکثر پزشکان درآمد نجومی ندارن فقط اسمشون اومده صدر اخبار وگرنه مشاغل زیادی هستن که درامد بیشتر و مالیات گریزی دارن البته هر کسی باید مالیاتشد بده
بله همین هم است با این قانون جدید مالیاتی که تصویب شده برای اصناف اولین نفر خودم هستم که درب مغازه ام که اختیارش را دارم می بندم چون درآمد ها نصف شده و هزینه ها بالا رفته یک خورده فروش از کجا درآمد دارد با این وضعیت اقتصادی بتواند بر مبنای فروش مالیات که البته حق دولت هم است بدهد و اعتصابها کم کم شروع میشود و مسولان محترم مالیاتی و کارشناسان خبره باید یک تصمیم برای اقشار کم درآمد جامعه بگیرند مثال درآمد پزشکان و وکلا کجا و واقعا درآمد یک واحد صنفی خورده فروش کجا و سازمان امور مالیاتی با همکاری نهادها باید این قانون جدید را اصلاح کنند که به صلاح و مصلحت جامعه است
شما لازم نیست علیه فساد اعتراض کنید فقط کافیه کمتر باعث فساد باشید.
ابتدا به صورت کاملا شفاف اعلام کنید که مالیات گرفته شده در کجا خرج شده و برای مردم چه ساخته شده و می شود تا بعد حتما مردم با جان و دل مالیات حقه را خواهند پرداخت.
متخصصین هستن که نصف سال و اروپا و آمریکا نصف سال و ایرانن, هفته پیش سه تا شون که از معروفهای جراحی زانو هستن و رفتم هیچ کدوم کارتخوان نداشتن.
کارتخوان آنها هم که به سامانه مکانیزه وصل است در مطب درددسترس بیماران نیست و پزشکان از کار تخوان دیگری که معمولا بنام خودشان هم نیست ،استفاده می کنند .
حالا اینهایی که دارن هم مشغول تقلب هستن چون ویزیت رو نقدا میخوان ویزیتهای معمول ۳۰ ، ۴۰ تومن رو که هر از چندتاش رو کارت میکشن خدمات دیگه که اگر ارائه میشه تو مطب و از این بیشتر هست میگن نقد پرداخت بشه هم بگن مشتری نداشتیم و از طرفی دستگاه پوز هم استفاده شده مثلا ... متقلبن خیلی ها
بخدا من رفتم دکتر آرتروز کارت دادم که بکشه دیدم سیم تلفن اصلا وصل نیست به pos.چند بار کشید گفت نمیشه،از اونجایی که من خودم تویِ کارِ نصب و پشتیبانیِ پوز هستم به منشی گفتم خانم این سیم تلفن بهش وصل نیست،گفت تو چه کاره ای که به من این حرفارو میزنی،منم گفتم من خودم نصابم و صفحه پوز داره نشون میده،واسه من خرابه،هرکی رفته همینو بهش میگید.گفت برو جایی دیگه اگه نقدی نمیدی.بابا به خدا مردم یاد گرفتن دروغ گفتن و کلاه سرِ ملت گذاشتن.لعنت بر باعث و بانیش.
اونهایی هم که دارند استفاده نمیکنند و میگن خرابه
شما هنوز در فکر مالیات هستیدید اول نسخه دستی رامنسوخ کنید تا هم داروخانه بتواند نسخه را صحیح به پیچد وهم مالیات درست شه
من هفته پیش رفتم مطب یکی از جراحان به نام ایشون با وجود داشتن دستگاه کارت خوان از من درخواست پول نقدی کرد
با جریمه دو درصدی نمیشه مجبورشون کرد. جریمه باید طوری باشه مجرم را مجبور به رعایت قانون کنه.
من رفتم مطب منشی میگفت اگر بخواین با کارتخوان حساب کنید باید پانزده هزار تومان بیشتر نسبت به نقی پل بدین. وقتی که پرسیدم چرا ایشون با تحکم گفتن جون من اینجوری تشخیص میدم و شما اگر اعتراضی دارید بری جای دیگه.
من سه بار دکتر چشم و یک بار دکتر مفاصل رفتم برای پرداخت ویزت و عکس از چشم و ویزیت مفاصل گفتند برین پایین ساختمان پزشکان دستگاه هست پول نقد بیارین دستگاه ما خراب است . کجای کارید اداره دارایی هر چه بیشتر داشته باشند هریسترند آقایون پزشکان این مسئله در پزشکان شلوغ آمل زیاد دیده میشه . بررسی کنید جریمه کنید.