جدیدترین موضع مجمع تشخیص در مورد FATF
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: بررسی شتابزده لایحه CFT «کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم» را به مصلحت کشور نمیدانیم.
ایسنا: به نقل از صدا و سیما، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از نشست کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام با تبیین سابقه بررسی لوایح چهارگانه FATF (اف ای تی اف) در مجمع، گفت: دو مورد از این لوایح با کمترین اشکال در مجمع تصویب شد، اما دو مورد شامل کنوانسیونهای پالرمو و CFT به علت ابهامات بسیاری که درباره آن مطرح بود، به حضور نمایندگان مجلس و دولت در جلسات مجمع نیاز داشت.
وی افزود: باید مسائل با حضور رؤسای دولت و مجلس مطرح و به پرسشهای اعضای مجمع پاسخ داده میشد، اما رئیس جمهور در جلسات مجمع شرکت نکرد. به این علت ۱۱ پرسش مربوط به ابهامات اعضای مجمع به رئیس جمهور ارائه شد و آقای روحانی هم آن را به وزارتخانههای ذی ربط ارائه کرد و حدود یک ماه است که پاسخ این پرسشها به مجمع رسیده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: به محض دریافت پاسخهای دولت به پرسشهای ۱۱ گانه، کمیسیونهای ذی ربط مجمع به ویژه کمیسیون مشترک متشکل از کمیسیونهای اقتصاد، سیاسی- دفاعی- امنیتی و حقوقی قضایی فعال و امروز سومین نشست کمیسیون مشترک برای بررسی لایحه CFT برگزار شد و روز شنبه جلسه چهارم این کمیسیون برگزار میشود.
وی با تبیین مباحث مطرح در نشست کمیسیون مشترک مجمع گفت: یکی از مسائل مطرح، وجود تحریمهای اقتصادی علیه کشورمان است و تعدادی از اعضا نگران هستند که با وجود این تحریمها ممکن است از پیوستن کشورمان به این کنوانسیونهای بین المللی سوءاستفاده و به معیشت مردم آسیب وارد شود.
رضایی افزود: این گروه از اعضای مجمع معتقدند ما اکنون با دور زدن تحریمهای ظالمانه، کشورمان را اداره میکنیم و اگر با پیوستن به افای تی اف، دشمن و به ویژه آمریکا از اطلاعات ما سوءاستفاده کنند، مشکلات اقتصادی بیشتر خواهد شد به همین علت از دولت پرسیده بودند که برای جلوگیری از سوءاستفاده چه تعبیری میاندیشند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مسئله دوم این است که برخی دیگر از اعضای مجمع نگران این هستند که ما را در یک دالان بدون انتها قرار دهند به نحوی که حتی پس از تصویب و اجرای ۴۱ توصیه افای تی اف باز توصیههای دیگری را برای ما مطرح کنند و ممکن است پنج شش سال ما را دنبال خود بدوانند و هیچ گاه امتیازاتی که به کشورهای دیگر میدهند به کشور ما ندهند.
وی افزود: استدلال این گروه از اعضای مجمع این است که در متنی که برای ما نوشته اند کلمهای به نام «نکست استپ» آمده است و میگویند وقتی به ۴۱ توصیه عمل کردید بعد بیایید درباره نکست استپ با هم صحبت کنیم.
آقای رضایی گفت: البته گروه دیگری از اعضای مجمع میگویند اگر به افای تی اف بپیوندیم مشکلی ندارد و اکنون در مجمع میان این چند گروه موضوعات کارشناسی مطرح است.
وی افزود: امروز به ناچار از کارشناسان وزارتخانههای اقتصاد و دارایی، وزارت امور خارجه و اطلاعات و نیز کارشناسان سپاه پاسداران خواستیم که در جلسه حضور یابند و درباره این اختلاف نظرها گفتگو کنیم و گفتگوها در این باره ادامه دارد.
رضایی تاکید کرد: بنابر این آنچه اکنون میتوانیم اعلام کنیم این است که پیوستن به CFT در حال بررسی است و ما شتابزدگی در این باره را به مصلحت نمیدانیم. اگر کار شتابزده و بدون تصویر روشن انجام شود ممکن است اعضای مجمع آن را رد کنند که اگر چنین شود این موضوع نیز ممکن سبب بروز مشکل شود، چون قوانینی که مجمع تصویب میکند تا مدتها قابل اصلاح و تغییر نیست و این هم ممکن است مشکل دیگری بوجود بیاورد.
رضایی تاکید کرد: بنابر این باید این موضوع را به گونهای مدیریت کنیم که مصالح کشور را در نظر بگیریم و ابهامات را رفع کنیم.
نظر کاربران
معیشت مردم جناب رضایی ...مگه مهمه
فقط خدا کنه مثل برجام آقای لاریجانی در تصویبش شتاب به خرج ندهند
نه بابا، اصلا عجله نکنین، خدای ناکرده یه وقت ممکنه به معیشت مردم آسیبی وارد بشه، بزارین سر فرصت وقتی در لیست سیاه قرار گرفتیم اونوقت یه کاریش میکنیم دیگه!
برادر محسن!!!
عاقبت بخیر بشی برادر..
پاسخ ها
''''' موضع ''' پایان نا پذیر !!!!!!!!
حاج محسن تو دیگه چرا؟؟؟؟؟
شمن همنون دشمن پشت خاکریز است( ولی امروز پشت میز و دبهای بسته می جنگه) مواظب باش قیچی نشیم و بچه ها رو به اسارت ببرند********
متاسفانه بیشترین ضربه را اختلاسها و فسادها به معیشت مردم زده،
ایکاش به راه راست هدایت میشدید
متاسفانه بیشترین ضربه را اختلاسها و فسادها به معیشت مردم زده،
ایکاش به راه راست هدایت میشدید
خوب وارد شوید اگر دیدید به ضرره خارج شوید مانند برجام.املا ننوشته غلط ندارد.
نکته ای که همه کارشناسان از آن غافلند اینه که هیچ کشوری در موقعیت ایران قرار ندارد. بنابراین وقتی اطلاعات اقتصادی دراختیار دشمنان قرار گیرد راحت تر برنامه ریزی برای ضربه زدن به مملکت خواهند زد. نباید تحت فشار بعضی از ساده لوح ها قرار گرفت. آنها هر فشاری که خواستند انجام دادند و دیور فشاری باقی نمانده که تحت لوای fatf انجام دهند. فقطترسوها منفعل میشوند.
پاسخ ها
آقای محترم چرا فقط ایران این همه مشکل داره حالا هی بگید آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند ما در کدام شرکت و کارخانه و اداره مشکل نداریم تا کی باید این فشار ادامه داشته باشد چه به دست آوریم که حالا می خواهیم با این قرار داد از دست بدهیم جز ملتی گرسنه که امیدی هم با آینده نیست
مگر از اقتصاد چیزی باقی مانده
بیش از شش سال وقت داشتید که زیر و بم این مسایل را بررسی کنید . چرا تمام تصمیمات را دقیقه 90 میگیرید
اینهاهمش برنامه ریزی شده داخلی وخارجی به این روزبیفتیم بابرجام
اینهاهمش برنامه ریزی شده داخلی وخارجی به این روزبیفتیم بابرجام
شما نگران کدوم معیشت مردمی؟ مگه چیزی هم برای معیشت مردم مونده.
چرا هر متني که من ميزارم و نشون نميدين