۹۴۰۸۲۴
۵۰۱۵
۵۰۱۵
پ

جامعه روحانیت مبارز، کم فروغ در عرصه انتخابات

روزنامه شرق نوشت: نه به آن اصرار نه به این کناره‌گیری. یک عضو جامعه روحانیت مبارز استان تهران روز گذشته گفته است که در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، جامعه روحانیت مبارز هیچ نامزد و لیستی را معرفی نمی‌کند.

روزنامه شرق نوشت: نه به آن اصرار نه به این کناره‌گیری. یک عضو جامعه روحانیت مبارز استان تهران روز گذشته گفته است که در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، جامعه روحانیت مبارز هیچ نامزد و لیستی را معرفی نمی‌کند.

سخنگوی این جامعه هم چند وقت قبل گفته بود که این تشکل نه سهم‌خواهی می‌کند، نه فهرست می‌دهد و نه می‌گوید چه کسی باشد و چه کسی نباشد. مصباحی‌مقدم بعد از شکست اصولگرایان تهران در انتخابات مجلس فعلی گفته بود: ما هم در جامعه روحانیت می‌دانستیم که این فهرست رأی‌آور نیست؛ اما چاره‌ای جز تبعیت از تصمیم ائتلاف نداشتیم.

با این همه جامعه روحانیت مبارز خیلی علاقه داشت که دوباره به محور ائتلاف و وحدت در اصولگرایی بدل شود، درست مانند عصر طلایی دهه‌های ۶۰ و ۷۰؛ اما به نظر می‌رسد که حتی این اتفاق هم برای این نهاد نیفتاده است و حالا کشاکش میان دو جریان قالیباف و پایداری بر سر گرفتن سهم بیشتر از فهرست آتی است.

حسن بیادی، فعال سیاسی اصولگرا، گفته بود هر گروهی از اصولگرایان که تمایلی برای ورود جامعه روحانیت مبارز به مباحث انتخاباتی ندارند، مسئول و مقصر اصلی انشقاق و در پی آن شکست احتمالی اصولگرایان در انتخابات آینده معرفی خواهد شد.بیادی، دبیر کل جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی، با بیان اینکه جریان‌هایی به عمد به‌دنبال به‌حاشیه‌کشیده‌شدن جامعه روحانیت مبارز هستند گفته بود که باید گفت اگر اصولگرایانی که در حال تدارک فعالیت‌های انتخاباتی اصولگرایان هستند، به اعضای جامعه روحانیت مبارز بی‌توجهی کنند و آنها را از مناسبات انتخاباتی حذف کنند، شک نکنید اصولگرایان با چند فهرست مختلف وارد فضای انتخاباتی خواهند شد که شکستشان در چنین حالتی قطعی است.

اتفاقی که به نظر می‌رسد در حال رخ‌دادن است و برخی اخبار حاکی از این است که اصولگرایان احتمال دارد با سه فهرست وارد بازی انتخابات مجلس شوند.

جامعه روحانیت به‌تازگی اعلام کرده بود که یک مدل و الگوی انتخاباتی برای انتخابات مجلس آتی در نظر دارد که اجرائی‌شدن آن منوط به خواست و هم‌گرایی جریان‌های اصولگرایی ذیل چتر این جامعه است.

اگرچه درباره جزئیات این الگو و مدل هیچ‌وقت صحبتی نشده است. به نظر می‌رسد به جز جبهه پیروان خط امام و رهبری و یکی، دو شکل کم‌اثر اصولگرا، جریان‌های دیگر چندان تمایلی به رفتن ذیل چتر جامعه روحانیت ندارند. خود مصباحی‌مقدم گفته بود که «جبهه پیروان خط امام و رهبری همواره و دائم برای فعالیت‌های سیاسی و انتخاباتی، به سمت جامعه روحانیت مبارز اقبال نشان می‌داد؛ اما احزاب جدیدی که جوان بودند و به میدان آمدند، کوس استقلال زدند و گفتند خودمان می‌توانیم به ائتلاف و نتیجه برسیم. از زمانی که چنین نگاهی پدید آمده است، ما شاهد تفرق و تشتت در جریان اصولگرا هستیم». حتی جریان مؤتلفه هم به‌راحتی زیر بار این محوریت نمی‌رود و بارها اعلام کرده می‌خواهد فهرست حزبی بدهد که البته صرفا در حد حرف باقی مانده است.

جامعه روحانیت در این سال‌ها صرفا یک عضو با رأی برابر در جریان‌های ائتلافی بوده و نظرش قاطع و ساطع نبوده است تا جایی که وقتی فهرست اصولگرایان تهران در انتخابات مجلس فعلی از ورود به پارلمان بازماند، سخنگوی جامعه روحانیت گفت که ما می‌دانستیم این فهرست رأی نمی‌آورد، اما چاره‌ای جز تمکین نداشتیم چون فقط یک حق رأی داشتیم! همان زمان جبهه پایداری و جریان‌های نزدیک به او سهم قابل توجهی بیش از وزن و جایگاه خود در فهرست گرفته بودند، سهمی که با اعتراض برخی چهره‌های قدیمی و سنتی‌تر اصولگرا مانند حسن غفوری‌فرد که از فهرست جا مانده بود، روبه‌رو شد. همان وقت تلویحا گفته شد که جبهه پایداری تهدید کرده بود در غیر این صورت بازی را بر هم می‌زند و با فهرست جدا می‌آید.

غلامرضا مصباحی‌مقدم، سخنگوی این جامعه، چند ماه قبل و در گیرودار شکل‌گیری شورای ائتلاف و وحدت اصولگرایان، گفته بود: «گروه‌ها اصرار بلیغ کرده‌اند که جامعه روحانیت محور کار را بر عهده بگیرد. ما هم البته سناریوی خودمان را با شورای وحدت در میان گذاشتیم که اگر به آن عمل و ائتلاف حداکثری حاصل شود، قطعا مورد حمایت جامعه روحانیت مبارز خواهد بود». او البته پیش‌تر گفته بود که ما نمی‌توانیم به احزاب و جریان‌های اصولگرا اصرار یا التماس کنیم که برای وحدت سراغ ما بیایند یا ما را محور وحدت قرار دهند.

به نظر می‌رسد که در عمل چنین هم رخ داده است. آن زمان سخنگو البته نه از محتوای سناریوی پیشنهادی چیزی گفته بود و نه اینکه اگر به سناریوی جامعه روحانیت عمل نشود، این نهاد چه خواهد کرد.جامعه روحانیت مبارز سال‌هاست همه تلاش خود را می‌کند تا بعد از سال‌ها، هویت ازدست‌رفته خود را بازیابد و به محور انتخاباتی اصولگرایان تبدیل شود. جامعه روحانیت در یک سال اخیر چند جلسه با جریان‌ها، احزاب و چهره‌های اصولگرا برگزار کرده است. این جریان سال پیش اساسنامه خود را اصلاح کرد و پورمحمدی را به‌عنوان رئیس شورای عالی خود برگزید؛ اما به نظر می‌رسد همه این جلسات و تغییرات هم نتوانسته در تحرک و نقش‌آفرینی این نهاد روحانی در جریان اصولگرایی تغییر ایجاد کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج