روایتی جدید از تصمیم سران قوا درباره نرخ بنزین
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس و عضو شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا با تشریح روند تصمیمگیری در مورد افزایش قیمت بنزین در این شورا، ضمن ناگزیر دانستن این تصمیم، عدم وجود پیوست رسانهای و عدم هماهنگی با برخی نهادهای موثر مثل مجلس را از نقایص اصلی اجرای این طرح میداند.
ایسنا نوشت: رییس کمیسیون اقتصادی مجلس و عضو شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا با تشریح روند تصمیمگیری در مورد افزایش قیمت بنزین در این شورا، ضمن ناگزیر دانستن این تصمیم، عدم وجود پیوست رسانهای و عدم هماهنگی با برخی نهادهای موثر مثل مجلس را از نقایص اصلی اجرای این طرح میداند.
الیاس حضرتی با اشاره به اعتراضات صورت گرفته بعد از اجرای این مصوبه آن را ناشی از مطالبات انباشته شده میداند و معتقد است معترضین عمدتا از آحاد ملت بودند و تعداد خیلی اندکی اوباش و نیروهای آموزش دیده و سازمان یافته بودند و باید حساب آنها را از هم جدا کرد.
بخش هایی از این گفتگو را بخوانید؛
*هم در مجلس و هم در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا موضوع اصلاح ساختار اقتصادی و بودجه مطرح شده بود که اولین بخش آن اصلاح حاملهای انرژی بود. ما در مجلس و در شورا جلسات زیادی در این زمینه داشتیم و چند راه برای اصلاح قیمت بنزین و گازوئیل و حاملهای انرژی وجود داشت. یک تعداد نظرشان این بود که برای کنترل مصرف، سهمیه بندی کنیم. یک روش این بود که برای هر ایرانی که کد ملی دارد روزانه یک لیتر بنزین با قیمت هزار تومان در نظر بگیریم و کسانی که این سهمیه را نیاز ندارند آن را در بازار غیر متشکل انرژی عرضه کنند و کسانی که تقاضا دارند آن را بخرند و قیمت هم با عرضه و تقاضا تعیین شود؛ بدون این که دولت دخالتی داشته باشد.این پیشنهاد در مجلس رد شد و از سوی دیگر در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا هم مطرح شد و آنجا هم رد شد.
*حالت دوم این بود که سهمیهی ۶۰ لیتر در ماه به هر خودرو در نظر بگیرد که قیمت آن بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان باشد و قیمت آزاد آن هم بین ۲ تا ۴ هزار تومان در نظر گرفته شود. یک حالت دیگر این بود که سهمیه نباشد بلکه بنزین تک نرخی با قیمت ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان پیش بینی شود و حالت دیگر هم همین روالی بود که حالا اجرا شده است.
*این پیشنهاد هم طرفداران و مخالفانی داشت. پیش از انتخابات دولت دوازدهم، دولت مخالف آن بود زیرا میخواست وارد انتخابات شود و بعد از آن هم مجلس با آن مخالف بود زیرا نگرانیهایی در زمینه انتخابات داشت. این سناریوها برخی در مجلس هم مطرح و رد شد . آقای مصری نایب رئیس مجلس مسئول یارانهها و حاملهای انرژی شد و ۳۰-۴۰ جلسه با کارشناسان وزارتخانهها برگزار کرد بعد از جلسات مفصل، ایشان در جلسه غیر علنی گزارش داد و سناریوهای مختلف را گفت که آخرینش همین بود که اجرا شد.پیش از انتخابات ریاستجمهوری دولت و بعد از آن مجلس مخالف افزایش قیمت بنزین بود.
*در شورای هماهنگی سران قوا هم این بحث به کمیتهای به ریاست آقای نهاوندیان سپرده شد و برنامه پنج ساله تنظیم شد. پیشنهاد آنها این بود که امسال ۲۰ درصد به قیمت اضافه شود تا بعد از ۵ سال قیمتها به ۹۰ درصد فوب خلیج فارس برسد. اما در شورا این بحث مطرح شد که ما چطور میتوانیم برنامه ۵ ساله بریزیم در حالی که دولت یک و نیم تا دو سال دیگر بیشتر سر کار نیست؟ بنابراین قرار شد این برنامه برای امسال تنظیم شود و در مورد سال بعد بعدا تصمیم بگیریم.
*ابتدا بحث بر سر این بود که ابتدا قیمت بنزین سهمیهای ۱۲۰۰ تومان و قیمت بنزین آزاد ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان دیده شود و در سال بعد قیمت بنزین سهمیهای به ۱۸۰۰ تومان برسد که نهایتا قرار شد ۱۵۰۰ تومان برای بنزین سهمیهای و ۳۰۰۰ تومان برای بنزین آزاد در نظر گرفته شود. نهایتا این تصمیم در شهریور ماه گرفته شد.
*بعید میدانم قیمت بنزین سال دیگر افزایش یابد. البته آنچه اکنون اجرا شده مربوط به تا پایان سال است. مصوبات شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا دو ویژگی دارد؛ یکی اینکه باید زمان داشته باشد و به صورت موقتی پیشبینی شود و ویژگی دوم این مصوبات این است که باید به تایید رهبری برسد. حرف دولت این بود که من برای اجرا مشکلی ندارم زیرا مجلس در برنامه پنج ساله ششم به من اختیار قانونی داده ولی برای نحوه مصرف درآمد حاصله، مجوزی از دولت به دلیل اینکه عواقب اصلاح قیمت سوخت را میدانست آن را در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا مطرح کرد.شورا میخواست؛ این که درآمد آن برای تامین کسری بودجه اختصاص یابد یا این پول مستقیما به حساب مردم ریخته شود که مصوبه شورا هم این بود که پول به مردم داده شود. این مصوبه خدمت رهبری رفت و ایشان بعد از مدتی آن را تایید کردند و گفتند سران سه قوه آن را مکتوب بنویسند. بنابراین آنچه مربوط به شورای هماهنگی اقتصادی است نحوه مصرف درآمد حاصله است و نه افزایش قیمت بنزین. دولت هم چون عواقب این کار را میدانست به خاطر هماهنگی آن را در شورا آورد و مطرح کرد.
*غیر از تلویزیون بقیه رسانهها در جریان این تصمیم نبودند. صدا و سیما در جریان بود و به آنها دستور داده شده بود که برای توجیه این کار تمهیداتی بیندیشند اما متاسفانه کار خیلی ضعیفی در سطح پایینی انجام شد.
نظر کاربران
پس نیجه مقصر امریکا اسرائیل صد اسیما هستش بنزین هم سال بد گران نمیشه دست شما درد نکنه
مگه ملت اندازه بنزین 3500 دارند حقوق می گیرند من مجبورم هفته ای یک بار اسنپ بگیرم مبلغ ها بالا شده اون اسنپی هم بنزین اضافی نسبت به من می گیره هم کرایه بیشتر دوما خودتون رو به تغافل زدید که چی بشه مثلا تهران مسافت ها طولانی هست اونوقت سهمیه من با یک شهر کوچک یکی هستش
پاسخ ها
خوب در عوض تو تهران مترو و اتوبوس هم هست تو برخی شهرها نیست
خوب که چه این همه داستانسرایی کار خودتا را انجام دادین حالا دنبال چه هستنی توجهی
خاک عالم بر سر تون که اندازه یک بچه یک ساله عقل ندارید الهی دست به هرچی تو زندگی میزنید خاکستر بشه
شما با این کار بیفکرتون هر روز میلیون ها بار تف ولعنت میشید کاش کاش کاش فقط یک ذره دلتون برای مردم سوخته بود
همین که میگید بعید میدانم قیمت بنزین در سال دیگه افزایش پیدا کند تمام تن وبدنمون میلرزه. خداشاهده بریدیم .من نمیدونم میفهمن یا نه؟
به نظر اینجانب واکثر مردم پیش نهاد اینه بنزی باکارت تا60 لیتر هزارتومان بیشتر60لیتر تا نود لیتر هزاروپانصد تومان سهمیه وبالاتر لیتری چهار هرارتومان این برنامه گذنیه خوبی است وفگرکنم اکثر مردم هم راضی باشنند..
پاسخ ها
مجلس.....نمایندگان......!!!.....واژگان بی ارتباط ب مردم....بفرمائید خوابگاه ۴ ساله...بیخبران نا کار آمد..
قیمت بنزین باید تک نرخی بشه همون دو
هزار تومن خوبه.
خدا رحم کنه یعنی سال دیگه هم بنزین گرونتر میشه
خب حالا که بدون فکر عاقلانه بنزین روگرون کردید حداقل میزان سهمیه رو بیشتر کنید بابا به خدا داریم نفسهای آخر رو میکشیم
شمارا بخدا ول کنین اینقدر شورده،شورده نکنید .گند زدن خودشان هم میدانن آمدن ابرویش را درست کنن چشمش را هم کور کردن هرچه شورش بدید گندش بیشتر میشه
بهترین زمان برای نطر کاندیداها در مورد نرخ بنزین در بودجه سال اینده هست خیلی شفاف از کلیه کاندیده ها سوال شود واگر نظرشان غیر از نظر مردم بود به عنوان صد مردم معرفی وهیچگونه رایی به ان دستخ داده نشود ویک نهضت کشوری در اتحاد ملت باشد
سران قوانگوبلابگو
باسلام من یک معلم هستم وروزی۱۵۰کیلومتربهروستا میروم۵۱۲لیتربنزینمصرفمیشود که می شود درماهیک میلیون مگرحقوق منچقدرافزایش دارد