مخالفت با صدور گواهینامه موتور برای زنان
رییس دیوان عدالت اداری از صدور رایی مبنی بر مخالفت با صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان خبر داد.
خبرگزاری ایسنا: رییس دیوان عدالت اداری از صدور رایی مبنی بر مخالفت با صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان خبر داد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدکاظم بهرامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رای صادره از سوی یکی از شعب دیوان عدالت اداری در خصوص صدور گواهینامه موتورسیکلت برای همه بانوان قابل استناد خواهد بود یا اینکه این موضوع نیاز به صدور رای در هیات عمومی دیوان عدالت اداری دارد؟ آیا شکایت جدیدی در این زمینه مطرح شده است؟ گفت: باید شکایت جدید را سوال کنم. اما به دلیل اینکه رای تجدیدنظر هنوز صادر نشده است؛ بنابراین رای لازم الاتباع نیست.
وی افزود: البته آرای شعبه، یک رای است و با آرای هیات عمومی که لازم الاتباع است، فرق دارد. این موضوع باید در شعبه رسیدگی شود. البته رای مخالف این موضوع را هم در دیوان عدالت داریم و اینها رای غیرقطعی است. آرای قطعی اگر متعارض باشند، موضوع به هیات عمومی میرود. ولی چون این رای به مرحله قطعیت نرسیده طبعا زمینه آن برای اینکه به هیات عمومی برده شود، هنوز فراهم نیست.
به گزارش ایسنا، ۱۳ مردادماه سال جاری شعبهای از دیوان عدالت اداری در رایی، حکم به "الزام پلیس راهور ناجا به صدور گواهینامه رانندگی موتورسیکلت برای زنان واجد صلاحیت" صادر کرد.
طبق گردشکار این پرونده یک خانم مقیم اصفهان به طرفیت نیروی انتظامی دعوایی به خواسته "الزام به صدور گواهینامه رانندگی موتورسیکلت" مطرح کرده بود. نامبرده در شرح دادخواست آورده بود که اینجانب دارای کلیه شرایط لازم برای دریافت گواهینامه رانندگی موتورسیکلت هستم اما راهور ناجا از صدور گواهی نامه امتناع میکند. با توجه به این که این موضوع هیچ گونه تعارضی با شرع و قانون ندارد لذا بدین وسیله تقاضای رسیدگی و صدور حکم به شرح عنوان خواسته مورد استدعاست.
دادخواست و ضمایم به طرف شکایت ابلاغ شد که راهور ناجا در پاسخ اعلام کرد: حسب ماده واحده اصلاح ماده ۲۲ قانون حمل و نقل و عبور کالای خارجی از قلمرو جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۹ مسئولیت صدور گواهی نامه رانندگی در قلمرو جمهوری اسلامی ایران برعهده نیروی انتظامی است و با استناد به تبصره ماده ۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب ۱۳۸۹ صدور گواهی نامه رانندگی موتور سیکلت برای مردان برعهده نیروی انتظامی است بنابراین آنچه که از مفهوم مخالف آن می توان استنباط کرد این است که صدور گواهی نامه برای بانوان برعهده ناجا نمیباشد و قانونگذار مجوز صدور گواهی نامه برای بانوان را صادر ننموده است. لذا با توجه به مراتب فوق اقدام این پلیس بر اساس ضوابط و قوانین جاری بوده است و رد دعوی مورد تقاضا میباشد.
اما شعبه مذکور دیوان عدالت اداری در خصوص این شکایت دادنامهای با تاریخ ۷/ ۳/ ۹۸ به شرح زیر صادر کرد:
«با توجه به اینکه اولا مرجع صالح برای صدور انواع گواهینامه رانندگی صرفا نیروی انتظامی (پلیس راهنمایی و رانندگی) میباشد و غیر از این مرجع ارگان یا نهاد و سازمان دیگری نمیتواند اقدام به صدور گواهینامه رانندگی نماید.
ثانیا رانندگی برای زنان جامعه ایران اعم از رانندگی خودروهای سبک و سنگین و یا موتورسیکلت و سایر وسایل نقلیه در هیچ یک از مقررات موضوعه منع نشده است که با عنایت به اصل اباحه رانندگی موتورسیکلت نیز برای آنان مباح تلقی میگردد.
ثالثا قید مقرر در ماده ۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی که بیان کرده «صدور گواهینامه برای مردان بر عهده نیروی انتظامی است» نافی صلاحیت آن مرجع مبنی بر اختیارات و وظایف صدور گواهینامه برای زنان نیست و به عبارت دیگر اثبات شی نفی ماعدا نمیکند.
رابعا رانندگی موتورسیکلت برای بانوان میبایست تحت نظر یک مرجع نظارتی جهت احراز صلاحیت تخصصی آنها باشد و اگر این مرجع را نیروی انتظامی تلقی ننماییم کدام مرجع را میتوان ذیصلاح تلقی نمود؟
لذا با توجه به اینکه رانندگی موتورسیکلت قائم به جنسیت نبوده و طرف شکایت تنها ارگان نظارتی موجود در کشور جهت احراز صلاحیت متقاضیان صدور گواهینامههای رانندگی است و اصل بر صلاحیت آن مرجع جهت صدور گواهینامه بوده و قید مقرر در تبصره ماده ۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی نیز به معنای محرومیت زنان از رانندگی موتورسیکلت نمیباشد.
از این گذشته وضعیت حاکم بر وضعیت شهر نشینی علی الخصوص کلانشهرها و عدم امکان مالی جهت تهیه خودرو برای همه اقشار و سهولت رفت و آمد با موتورسیکلت جهت رتق و فتق امور زندگی (که بعضا زنان جامعه با توجه به وضعیت شخصی و خانوادگی خود شخصا مجبور به حل آنها میباشند) ضرورت صدور گواهینامه را برای آنها بیشتر نمایان میسازد.
لهذا با استناد به اصالة الاباحه و مستند به مواد ۱۱ و ۵۸ و ۶۰ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت و الزام طرف شکایت (پلیس راهنمایی و رانندگی محل اقامت شاکیه) به تشکیل پرونده و رسیدگی به تقاضای صدور گواهینامه و در صورت احراز صلاحیت، صدور گواهینامه، موتورسیکلت در حق شاکی صادر میشود.
این رای ظرف مهلت ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری است.»
پس آن در ۱۴ مردادماه سال جاری قائمی نسب مدیرکل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری از غیرقطعی بودن رای یکی از شعب دیوان در خصوص الزام راهنمایی و رانندگی مبنی بر صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان خبر داد و به ایسنا گفت که نیروی انتظامی در مورد این رای تقاضای تجدیدنظر کرده و موضوع در حال طی فرآیند قانونی است.
نظر کاربران
خخخ عربستان به زنان گواهینامه ماشین نمیده ماهم اینجا به زنان گواهینامه موتور نمیدیم
پاسخ ها
جالبه! من فقط دارم نگاه میکنم به رسانه های اصلاح طلب که چه خبرهایی رو کار میکنن!! :) یعنی کشته مرده اینجور خبرهای چرت و دست چندم هستن بدبختا :) دولت محبوبشون گند زده به کشور ملت در عذابن این سبک مغزا چه خبرایی میرن :)
عربستان هم به خانم ها گواهینامه میده ولی ما خانم هامون ورزشگاه هم نمیتونن برن.
این خبرها خبر دست چندم نیست حق آزادی از حقوق اولیه مردم هست و اخبارای شماشکم سیر خبر دست هزارم.....
والله سی وپنج سال هست راننده نیسان ابی هستم اما وقتی یک راننده زن از کنارم رد میشد میترسم دیگه موتور را جزو ان نکنید ممنونم
پاسخ ها
ما که کلا وقتی راننده نیسان از کنارمون میگذره اشهدمون رو میخونیم....
همه از نیسان میترسند نیسان از موتور
والانیسان ابی روکه همه از۱۰ کیلومتری میبینن رعشه میگیرن
مطمئن باش خانم ها بهتر از آقایون رانندگی می کنند،آن هم که حتما کلاه ایمنی دارند
واقعا چقدر بدبخت هستیم که مشکل دادن گواهینامه به بانوان از مسائل فساد های گسترده اهمیت بیشتری دارد
خسته نشدید از این همه دو قطبی زن و مرد.کمی در مورد اثرات تورم بر قشر متوسط و ضعیف جامعه مطلب بنویسید.ایا تورم باعث کاهش نرخ ازدواج و افزایش فساد در جامعه نمیشه.رسالت خبرگزاری ها بهبود شرایط معیشتی جامعه نیست؟ فقط زنان برن کوه یا نه، برن استادیوم یا نه،موتور سوار بشن یا نه.چرا در مورد اینکه مهریه اجباری نباشه صحبت نمیکنید اما در مورد حجاب اجباری صحبت میکنید .مگر هر دو قانون اسلام نیست؟مرگ سراغ همه میاد حتی شما دوست عزیز.
هرکس با گواهینامه زنان موافق است ابتدا باید زنان خانواده اش را یک هفته پیک موتوری کند تا بفعمد چه غلطی دارد میکند.
پاسخ ها
گلدوست : بفهمد درسته : نبینش تو بقدر دانش توست:
تو اول نوشتن کلمه فهمیدن را یاد بگیر بعد به زن، بچه خودت اموزش بده.
دست عزیز در تمام دنیا موتور سواری زنان مرسوم شده ،شما چون ندیدید، براتون سخت باورش
چه دشمنی با زنان دارید.
زنان موتور سوان بشن به کجای اسلام بر میخوره.مگر زمان پیامبر سوار شتر نمی شدند؟
پاسخ ها
آفرین دمت گرم
چرند نگو
19/44 خودت که چرت میگی
حق زنان است مثل همه جاي دنيا دوچرخه و موتور سوار شوند
پاسخ ها
دقیقا
'''' پس اگر خانمی. بدون 'گواهینامه ''' موتور'' رانی گرد' و کسی را زد و کشت'' مقصر دیوان عدالت اداری میباشد'' به عنوان مخالفت برای صدور گواهینامه موتور سواری برای بانوان!!!!
فاصله خانمی که ترک موتور می شینه با کسی که موتور را هدایت می کنه کمتر از سی سانته اونایی که مخالف هستند حداقل بیان توصیح بدهند در این سی سانت چه اتفاقی می افته که ترک موتور نشستن قانونی هست ولی راندن غیر قانونی
پاسخ ها
آفرین، همینه
وای من این سوال مغزمو خورده خواهشا کسی میتونه در ابعاد گسترده
اینو منتشر کنه.این یه مدرک مستدل برای مزخرف بودن ممنوعیت گواهینامه دادن به خانومهاستا
خیلی کشورای دیگه حتا مسلون زنا سوار میشن تا کی من دراوردی
عجب آدامهایی هستن ها واقعا این آدمها ازچه دورانی بجا ماندن تکنلجی روز دنیا تمام بروز شده شما نزار خانواده ات گواهینامه بگیرن
چرا مردم رو تشویق میکنن به پیچوندن دور زدن مثل فیلترینگ و فیلتر شکن دخترا که سوار میشن قانونی گواهینامه بدین
بیخود کرد
مال چه دوره ای هستید؟نه مخالف شرع هستش نه قانون ...اتفاقا مخالفت شما خلاف قانون هستش هر کس از خودش قانون درمیاره
اسلام به خطر میافتد
اون دختری که موتور سواری دوست داره شک نکنین سوار میشه کلاه میزاره کسی نفهمه مثل کسی که استادیوم میره گریم میکنه فقط من هنوز نفهمیدم چرا یک خانم میتونه ترک موتور بشینه ولی به عنوان راننده نه ؟؟
بهتر
والا، همین رانندگی پراید از سر زنها هم زیادیه.
یه دف بگید فرق زنها با حیوونات خانگی چیه لطفا