کاهش صدمیلیاردی بودجه صداوسیمای بیمصرف
طبق لایحه بودجه سال ۹۹ رقم پیشنهادی سازمان صداوسیما نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. مطابق دادههای درجشده در جدول تطبیقی «بودجه دستگاههای سیاستگذار» در لایحه تقدیمی از سوی دولت، بودجه مصوب صداوسیما در سال ۹۸، یکهزار و ۸۴۲ میلیارد تومان بوده است. با این حجم از بودجهای که هر سال این سازمان دریافت میکند جای این سوال پیش میآید که خروجی اش چیست؟
روزنامه فرهیختگان: این دیگر تبدیل به روال شده است که حوزه فرهنگ و آموزش کمترین سهم را از بودجه کشور داشته باشد. شاید بیراه نباشد که ورود سرمایههای مشکوک را از عوارض کم شدن حمایتهای دولت از فرهنگ بدانیم. الغرض، رئیسجمهور روز گذشته لایحه بودجه را به مجلس تحویل داد و قرار است در مورد این بودجه بحث و تبادل نظر شود تا بعد از تصویب به دالان تخصیص بودجه برسد.
کاهش ۱۰۰ میلیاردی بودجه سازمان صداوسیما
طبق لایحه بودجه سال ۹۹ رقم پیشنهادی سازمان صداوسیما نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. مطابق دادههای درجشده در جدول تطبیقی «بودجه دستگاههای سیاستگذار» در لایحه تقدیمی از سوی دولت، بودجه مصوب صداوسیما در سال ۹۸، یکهزار و ۸۴۲ میلیارد تومان بوده است، اما بودجه این سازمان برای سال ۹۹، رقم یک هزار و ۷۴۵ میلیارد تومان برآورد شده که بر این اساس بودجه پیشنهادی سال آینده نسبت به بودجه مصوب سالجاری، حدود 100میلیارد تومان کاهش یافته است.در جزئیات بودجه پیشنهادی سازمان صداوسیما برای سال ۹۹ بیشترین سهم به «تامین، تولید و پخش برنامههای سراسری سیما» اختصاص یافته که با رقمی حدود ۷۰۱ میلیارد تومان، بیشترین میزان بودجه هزینهای صداوسیما را به خود اختصاص دادهاند. بودجه مصوب این بخش در سال ۹۸ حدود ۷۳۹ میلیارد تومان بوده است.
«تولید و پخش برنامههای صداوسیمای استانی» با بودجه ۵۳۸ میلیارد تومانی در ردیف دوم فهرست بودجه پیشنهاد سازمان صداوسیما در سال ۹۹ قرار گرفته و بودجه مصوب این بخش در سال ۹۸ حدود ۵۷۰ میلیارد تومان بوده است. بعد از این دو بخش، «گسترش فعالیتهای رسانهای برونمرزی» در جایگاه سوم قرار دارد که بیشترین بودجه صداوسیما را به خود اختصاص میدهد. بودجه این بخش در لایحه پیشنهادی ۹۹، حدود ۲۷۰ میلیارد تومان پیشبینی شده، در حالیکه بودجه مصوب ۹۸ برای این بخش ۲۸۴ میلیارد تومان بوده است. کاهش مشهود سهم سازمان صداوسیما در لایحه پیشنهادی دولت برای بودجه سال ۹۹ در صورت مصوب شدن این لایحه در مجلس، مشکلات مالی رسانه ملی در سال آینده را بیش از پیش خواهد کرد.
افزایش ۲۶ درصدی بودجه وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی
بودجه پیشنهادی سال ۱۳۹۹ برای دستگاه سیاستگذار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رقم دو هزار و 193 میلیارد و 58 میلیون تومان است، این در حالی است که این رقم در سال 98، دو هزار و 182 میلیارد و 121 میلیون تومان بوده است. با نگاهی به این رقم بودجه میبینیم که بودجه حدود 11 میلیارد تومان افزایش داشته است که این بهمعنای یک درصد افزایش در بودجه این وزارتخانه است.
تخصیص بودجه از متن تا عمل
آنچه توسط رئیسجمهور به مجلس ارائه شده، فقط بودجه پیشنهادی دولت است و باید ببینیم این بودجه مانند بودجه سال 98، چقدر تخصیص پیدا میکند. علیاصغر کاراندیش که معاون حقوقی این وزارتخانه است، قبل از تخصیص بودجه در مورد این موضوع گفت: «در سال 97 از ردیف اصلی بودجه وزارت ارشاد حدود 82 درصد تخصیص یافت و همین مساله باعث شد فعالیتهای ما 60 درصد کاهش پیدا کند. در سال 98، حدود 25 درصد بودجه در 6 ماهه ابتدایی اختصاص پیدا کرده و از قرار معلوم تا پایان سال به حدود 70 درصد خواهد رسید؛ یعنی تا پایان سال نهایتا 70 درصد بودجه اختصاص پیدا خواهد کرد.» با توجه به اظهارات کاراندیش، نزدیک 30 درصد از بودجه پیشنهادی امسال به حوزه فرهنگ نمیرسد.
حوزه موسیقی
در پیشبینی بودجه سال ۱۳۹۹، بودجه بخش موسیقی با عنوان «برنامه حمایت و صیانت از موسیقی ملی» مبلغ ۵۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان تعیین و اعلام شده، این درحالی است که مبلغ مصوب سال ۵۳،۱۳۹۸ میلیارد تومان بوده است. با این حساب بودجه امسال با افزایش حدودا پنج درصدی به میزان دو میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان نسبت به سال گذشته افزایش یافته است که در مقیاس کلان و با توجه به مشکلات عدیده زیرساختی و تاسیساتی حوزه موسیقی گرفته تا بحث حمایت از اشخاص حقیقی و حقوقی این حوزه، شاهد افزایشی بسیار جزئی هستیم.
جشنواره ۱۷ میلیاردی فیلم فجر
برای حوزه سینما، 210 میلیارد تومان در لایحه بودجه سال آینده، در نظر گرفته شده که این رقم در لایحه سال 98، رقم ۲۰۵ میلیارد تومان بود. در بین برنامههایی که برای بخش سینما تعریف شده، ۱۷ میلیارد تومان به برگزاری جشنواره فیلم فجر اختصاص دارد. همچنین برای صیانت از آثار سینمایی و جلوگیری از تکثیر غیرمجاز آنها که این روزها موضوعی داغ در سینماست، ۷۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. برای حمایت از صنعت انیمیشن هم ۱۲ میلیارد تومان بودجه تعریف شده، ولی با این حال مهم این است که چقدر از این رقم درنهایت تخصیص پیدا کند.
حوزه تئاتر
برآورد هزینهای سال ۱۳۹۹ برای آنچه بهعنوان برنامه حمایت و گسترش هنرهای نمایشی اعلام شده، ۸۴ میلیارد و ۱۱ میلیون تومان تعیین شده، در حالیکه مصوب بودجه سال 98، در تئاتر ۸۲ میلیارد و ۳۲۲ میلیون تومان بوده است. از این بودجه هم طبق اعلام مدیران تئاتری فقط حدود ۲۰ درصد تا به حال داده شده و از ابتدای امسال دستکم نزدیک به هفت میلیارد تومان بدهی روی دست ادارهکل هنرهای نمایشی بابت حمایت از گروههای نمایشی و برگزاری جشنوارهها مانده است.
حمایت از برگزاری جشنوارهها و همایشهای مربوط به نمایش، حمایت از تولید و اجرای نمایشهای صحنهای، سنتی و آیینی و توزیع در شبکه نمایش خانگی، نظارت بر فعالیتهای نمایشی، صدور مجوز، کمک به فعالیتهای تئاتر موزه عروسکی، کمک به موسسات مراکز، انجمنها، کانونها، تشکلهای صنفی وابسته و خانه تئاتر از برنامههای تشریحشده در زیرمجموعه «حمایت و گسترش هنرهای نمایشی» است. در این بین برای کمک به بنیاد فرهنگی و هنری رودکی هم مثل قبل ردیف جداگانهای در ذیل برنامههای تئاتر گنجانده شده که ۹ میلیارد تومان از بودجه تئاتر به آن تعلق میگیرد، در حالیکه سال قبل این رقم هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود. همچنین از برنامههای مشخصشده، حمایت جدا از خانه تئاتر به همراه راهاندازی موزه حذف شده است.
نمایشگاه ۹ میلیاردی کتاب تهران
از میزان بودجه رقمی حدود 42 میلیارد و 960 میلیون تومان برای توسعه کتاب و کتابخوانی (سرانه مطالعه) پیشنهاد شده و رقم پنج میلیارد و 381 میلیون تومان برای توسعه کتابخوانی با اولویت مناطق کمتر برخوردار پیشنهاد شده است. رقم پیشنهادی دولت برای حمایت از حضور بینالمللی نویسندگان و ناشران دو میلیارد و 500 میلیون تومان برآورد شده و برای حمایت از موسسات، مجامع و کانونهای ادبی نیز چهار میلیارد تومان از سوی دولت در نظر گرفته شده است. در این لایحه رقم 9 میلیارد تومان برای حمایت از برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، رقمی حدود پنج میلیارد و 979 میلیون تومان برای حمایت از برنامه هفته کتاب و نیز مسابقات کتابخوانی و نشستها و برنامههای مرتبط با آن پیشبینی شده است.
بودجه سازمان فرهنگ و ارتباطات
بودجه فرهنگی بزرگترین سازمان برونمرزی کشور که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است، با رشد دو درصدی مواجه شده که رقمی حدود 230 میلیارد تومان است، این درحالی است که این رقم در بودجه سال گذشته 220 میلیارد تومان بوده است. یکی از نکات قابلتوجه بودجه سازمان فرهنگ و ارتباطات در سال آینده، اختصاص ردیف بودجه برای «برنامه معرفی و ترویج فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی» در خارج از کشور برای اولین بار است که رقمی حدود 76میلیارد تومان را به خود اختصاص داده است.
بودجه نهاد کتابخانههای عمومی
بودجه نهاد کتابخانههای عمومی کشور در سال ۹۹، رقمی حدود 201 میلیارد و 935میلیون تومان و بودجه برنامه گسترش و بهسازی کتابخانههای عمومی رقمی حدود 196 میلیارد و 208 میلیون تومان پیشنهاد شده است. بودجه مصوب سال 98 برای نهاد کتابخانههای عمومی کشور ۱۷۸ میلیارد و ۱۴۰ میلیون تومان بوده که البته نصف این بودجه همچنان تخصیص پبدا نکرده است. بودجه نهاد کتابخانههای عمومی کشور در سال ۹۹ حدود ۱۳ درصد رشد داشته است.
بودجه فرهنگستان زبان و ادب فارسی
بودجه پیشنهادی فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای سال 99، رقمی حدود 28 میلیارد و 685 میلیون تومان است، در حالی که رقم مصوب در سال 98 برای این فرهنگستان، حدود ۱۷ میلیارد و ۶۵۱ میلیون تومان بود. بودجه مصوب شده برای تقویت و پاسداری زبان و ادب فارسی در سال 98 رقمی حدود 12 میلیارد و 861 میلیون تومان بود، در حالی که این رقم برای سال 99 تا حدود رقم 20 میلیارد و 735 میلیون تومان افزایش یافته است. بودجه فرهنگستان زبان و ادب فارسی ۶۴ درصد رشد داشته است.
بودجه بنیاد سعدی
بودجه پیشنهادی سال 99 برای بنیاد سعدی رقمی حدود 14 میلیارد تومان برآورد شده است، اما در بودجه پیشنهادی سال ۹۸، برای این بنیاد ۱۲ میلیارد و 760 میلیون تومان تخصیص یافت. همچنین بودجه برنامه آموزش زبان فارسی به دانشجویان خارجی سه میلیارد و 435 میلیون تومان برآورد شده است. بودجه «بنیاد سعدی» ۱۰ درصد شاهد رشد بوده است.
کاهش ۸۰ درصدی بودجه قرآنی
در این لایحه مبلغ بودجه فعالیتهای قرآنی با عنوان بودجه «صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی» در سال ۱۳۹۹ به مبلغ ۲۰ میلیارد تومان از سوی دولت پیشنهاد شده که این مبلغ در مقایسه با بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی امسال ۸۰ درصد کاهش داشته است. البته بودجه قرآن سال ۱۳۹۸ هم از سوی دولت به مبلغ ۴۰ میلیارد تومان پیشنهاد شده بود که با پیگیری برخی نمایندگان سازمان برنامه و بودجه آن را به مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان افزایش داد که البته فعلا ریالی از آن هم پرداخت نشده است.
بودجه فرهنگ عمومی
بودجه فرهنگ عمومی کشور که ذیل بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف شده، کاهش پنج درصدی داشته است. این آیتم رقمی حدود 19 میلیارد و 16 میلیون تومان را به خود اختصاص داده که نسبت به مورد مشابه امسال کاهش یافته است، درحالی که بودجه فرهنگ عمومی کشور در سال ۹۸، 20 میلیارد و 100 میلیون تومان بوده است. امسال برای بودجه فرهنگ عمومی با عنوان «برنامه راهبردی ارتقای فرهنگ عمومی» مواردی نظیر حمایت از آثار هنری و فرهنگی مروج سبک زندگی ایرانی- اسلامی، حمایت از اجرای مصوبات فرهنگ عمومی، حمایت از ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی در رویدادهای فرهنگی و هنری و درنهایت حمایت از فرهنگسازی و گفتمانسازی اقتصاد مقاومتی مطرح شده است.
نظر کاربران
اصلا بودجه نباید بهش بدن کسی تلویزون نگاه نمیکنه که اخبار که شرو ور میگه سریالاهم آشغال
پاسخ ها
اخبار دروغ فیلمها و سریالهای مزخرف جبهه و جنگ و سید و حاجی
مرگ و میر غم و عزا و ماتم و طلاق درشو گل بگیرید
صدا و سیمای بدردنخور و دروغگو را تعطیل کنید بهتره
دمت گرم برترین چه تیتر خوبی زدی
معلومه صداوسیما خوب دولت و رسوا کرده
وحرف اخر از مایه خبری نیست اوضاع خراب خیطه
۱۰۰میلیارد؟!!!چیزی نیست که
با اضافه کردن روزی ۲ساعت به پخش پیام بازرگانی جبران میشه
تا وقتی بجای آبادانی مناطق محروم وبودجه برای چرخه اقتصاد اکثر بودجه سالانه به حوزه ها و و وابستگان آنها و صدا وسیما بی خاصیت خرج بشه مملکت روز به روز فقیر تر میشه
اگر مثل سلبریتی ها مدح دولت رامی گفتند بعداز لغو دادن مالیات براشون بودجه اونا هم دو برابر می شد!؟
صدا و سیما بی مصرفه و برترینها با مصرف لابد!!!
اصلا باید در صدا وسیمای میلی رو گل گرفت
اصلا باید در صدا وسیمای میلی رو گل گرفت
همون هزینه تبلیغات از سر کل سازمان زیاد
صداوسیما بابیشترین بودجه چی کار میکنه که حالا با بودجه کم باشه. خدا به داد برسه
بذارین مردم الکی شاد باشن صداوسیما از پوشک و هلوشو بدم هزینشو در میاره ....علی برکت الله..!،،
من که فقط شبکه نمایش .فیلمهای هالیوودی میبینم وشبکه مستند حیوانات .بقیه بیخودیه
مرده سور این صداوسیمای فشل رو ببره که فقط اعصاب خورد میکنه.حیف یک ریال...
باید کل بودجه ریانه ملی حذف بشود.بروند از الیس و تن تاک بودجه بگیرند
حیف از یک ریال بودجه به این سازمانی که سر سوزنی زبان مردم نیست و نوکر قدرت و پول است.
درش رو ببندید راحتمون کنید ! شده پایگاه دروغ پراکنی و مزخرف بافی