۹۳۷۰۷۳
۱ نظر
۵۰۱۳
۱ نظر
۵۰۱۳
پ

دانشجو خودش را در سریال‌ها می‌بیند؟

دانشجو به عنوان یکی از اقشار مهم جامعه و همچنین شهروندی تاثیرگذار بر آینده کشورش شناخته می‌شود. زندگی دوران دانشجویی نیز دورانی است شیرین و همراه با شادی، اما در عین حال سرشار از دغدغه‌های شخصی، سیاسی و مالی.

ایسنا: دانشجو به عنوان یکی از اقشار مهم جامعه و همچنین شهروندی تاثیرگذار بر آینده کشورش شناخته می‌شود. زندگی دوران دانشجویی نیز دورانی است شیرین و همراه با شادی اما در عین حال سرشار از دغدغه‌های شخصی، سیاسی و مالی.

در همین زمینه، سریال‌هایی نیز با محوریت زندگی دانشجویان در سه دهه‌ی اخیر ساخته شده‌اند که در آنها به مشکلات دانشجویان پرداخته شده‌ است؛ از جمله «روزگار جوانی»، «کوی دامون»، «در پناه تو»، «سراب»، «ارمغان تاریکی»، «دختران» که هرکدام در زمان پخششان محبوبیت قابل قبولی هم کسب کرده‌اند. و البته تعدادی از آنها به دلیل موفقیت در جذب مخاطب بارها بازپخش شده‌اند.

دانشجو خودش را در سریال‌ها می‌بیند؟

سریال ارمغان تاریکی

سریال «روزگار جوانی» از همان دست سریال‌هایی است که به لحاظ تعدد پخش در شبکه‌ها با سریال‌هایی چون مختارنامه و یوسف پیامبر (ع) رقابت می‌کند. این سریال به کارگردانی شاپور قریب و اصغر توسلی در سال‌های ٧٧ و ٧٨ در دو فصل از شبکه پنج سیما پخش شد و نویسنده فصل اول آن اصغر فرهادی بود.

یکی دیگر از این سریال‌های دور تلویزیون با موضوع دانشجو و دانشگاه «کوی دامون» است. این سریال از سال ٧٨ تا ٨٠ به کارگردانی عباس رنجبر و از شبکه یک سیما پخش شد.

بازیگرانی مانند مصطفی عبداللهی، مریم بوبانی، الهام حمیدی و بهنوش طباطبایی در این سریال ایفای نقش کردند. موضوع این سریال هم مشکلات قشر جوان در خوابگاه بود.

دانشجو خودش را در سریال‌ها می‌بیند؟

سریال روزگار جوانی

مجموعه «دختران» در ادامه «روزگار جوانی» و برای دانشجویان دختر ساخته شد. کارگردانی این سریال را هم اصغر توسلی در ٣٨ بر عهده داشت و در آن بازیگرانی چون آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی، افسون افشار و زیبا بروفه بازی کرده‌اند.

اما سریال‌هایی که تلاش کرد با فضایی کاملا متفاوت و کمدی به موضوع دانشجویان و دغدغه‌های آنان بپردازد، «لیسانسه‌ها» و در ادامه «فوق لیسانسه‌ها» به کارگردانی سروش صحت است.

دانشجو خودش را در سریال‌ها می‌بیند؟

در دو فصل ابتدایی این سریال، زندگی سه لیسانسه و مشکلات آنها به تصویر کشیده شده‌ است. و در فصل سوم این سه نفر تصمیم به ادامه تحصیل می‌گیرند و در همین مسیر با مشکلاتی دسته و پنجه نرم می‌کنند.

«ارمغان تاریکی» دیگر سریال بود که در اواخر دهه ۸۰ تلاش کرد از منظری متفاوت ودر بستری سیاسی، انقلابی و عاشقانه به زندگی دانشجویان بپردازد. این مجموعه که از شبکه سه سیما پخش شد، داستان چند دانشجو را به تصویر کشیده است که با عواملی مانند جنگ تحمیلی و حضور گروهک‌های تروریستی مواجه می‌شوند.

دانشجو خودش را در سریال‌ها می‌بیند؟

سریال سراب

سریال «سراب» که نسبتا جدید است و در سال ٩٠ از شبکه یک پخش شده است، داستان چند دانشجوی رشته‌ی برق را روایت می‌کند که در حال تحقیق روی یک پروژه علمی مهم هستند اما با وجود اهمیت آن تعدادی از مسوولان آنان را حمایت نمی‌کنند. در نهایت این عدم حمایت منجر به ایجاد اختلافاتی میان شخصیت اصلی و دوستانش می‌شود.

آنچه در بالا اشاره شد نگاهی کمی به سریال‌هایی است که طی ۳۰ سال برای دانشجو و دانشگاه از تلویزیون پخش شده است اما فارغ از نگاه کمی، مجموعه‌های نمایشی تلویزیون تا چه اندازه به لحاظ کیفی توانسته‌اند آینه تمام‌نمای دانشجوی امروز باشند؟

پرسشی که خبرنگار ایسنا برای دریافت پاسخ آن، با آقای علی خودسیانی ـ فیلنامه‌نویس ـ گفت‌وگو داشته است.

خودسیانی می‌گوید: «سریال‌هایی که تا به حال با محوریت دانشجو ساخته شده‌اند ربطی به دانشجویان ندارند و در آنها به دانشجو به عنوان قشر تحصیل‌کرده و جویای نام نگاه نکرده‌اند بلکه صرفا بستری بوده که در آن موضوعات اجتماعی خود را مطرح کنند.»

این فیلمنامه‌نویس درباره‌ی دلیل ساخت چنین سریال‌هایی گفت: «به این دلیل که موضوعات جذابی مانند ازدواج و به دنبال شغل رفتن، مخاطبان زیادتری جذب می‌کنند، باعث می‌شود کارگردانان بیشتری به ساخت این قبیل سریال‌ها اقدام کنند.»

وی در پایان صحبت‌هایش گفت حتی اگر هزار فیلم و سریال هم ساخته شود اما در آنها به دانشجو به عنوان آدمی نگاه شود که فقط به دنبال ازدواج و مسائلی از این قبیل است، فایده‌ای ندارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    فوق لیسانسه ها عالی بود.
    البته مردم ایران عاشق فیلمای گریه جفنگ مثل ستایش هستند واسه همین نپسندیدند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج