احمد کیاستپور چهره جهانی نجوم و لیزر درگذشت
استاد احمد کیاستپور پیشکسوت و چهره شناختهشده جهانی و برجسته عرصه نجوم، اُپتیک و لیزر در اصفهان دار فانی را وداع گفت.
ایرنا: استاد احمد کیاستپور پیشکسوت و چهره شناختهشده جهانی و برجسته عرصه نجوم، اُپتیک و لیزر در اصفهان دار فانی را وداع گفت.
کیاستپور، استادِ تمام و عضو هیات علمی بازنشسته دانشگاه اصفهان و از چهرههای شاخص و افتخارآفرین ایران در عرصههای مختلف علمی عصر شنبه ۱۶ آذر جاری بر اثر بیماری درگذشت.
مراسم تشییع این دانشمند روز سهشنبه ۱۹ آذر در دانشگاه اصفهان مقابل دانشکده فیزیک برگزار میشود و پیکر وی در قطعه نامآوران آرامستان باغ رضوان اصفهان خاکسپاری خواهد شد.
وی متولد هفتم خرداد ۱۳۱۲ در اصفهان و تحقیقاتش بیشتر در زمینه اختر فیزیک، اسپکتروسکوپی، اپتیک، بینابسنجی نجومی سیارات و خورشید بود و پایاننامۀ خود را نیز درباره خطهای بینابی ضعیف در طیف خورشید انجام داد.
از جمله سوابق اجرایی این چهره جهانی میتوان به تاسیس و مدیریت رصدخانه و آسماننمای Gruber-Kneedler در دانشگاه کاتزتاون پنسیلوانیای آمریکا، استاد دانشگاه در دانشگاههای جرج تاون، واشنگتندیسی، کاتزتاون و پنسیلوانیای آمریکا و مدیر گروه فیزیک دانشگاه اصفهان اشاره کرد.
از جمله افتخارات وی، منتخب " مربیان برجسته امریکا " (Outstanding Educators of America) در سال ۱۹۷۳ میلادی، همکاری مؤثر در راهاندازی دوره کارشناسی ارشد و دکترا در گروه فیزیک دانشگاه اصفهان، عضو موسس انجمن اپتیک و فوتونیک ایران و نخستین منتخب پیشکسوت انجمن اپتیک و فوتونیک ایران در سال ۱۳۸۷ است.
احمد کیاست پور، سال پایانی دبیرستان خود را در دبیرستان شیخزاده هراتی اصفهان در سال ۱۳۳۴ در رشته ریاضی گذراند و در شهریور همان سال در دانشگاه تهران در رشته فیزیک پذیرفته شد و زیر نظر استادانی چون کمالالدین جناب، محمود حسابی و اصغر آزاد دوره کارشناسی را گذراند.
بازگشت وی به ایران پس از دریافت دکترا در اخترفیزیک خورشید، بهعلت فعالیتهای سیاسی با اشکال روبهرو شد و در دانشگاه جرج تاون بهعنوان وابستۀ تحقیقاتی (Research Associate) و مربی به مدت ۲ سال مشغول تحقیقات فوق دکترا و تدریس شد.
کیاستپور در سال ۱۳۴۵ در دانشگاه کاتزتاون (Kutztown University) از مجموعه دانشگاههای ایالتی پنسیلوانیا که بهدنبال متخصص برای راهاندازی مرکز تحقیقات ستارهشناسی و ایجاد رصدخانه بود، استخدام شد.
وی در سال ۱۳۴۷ با توجه به سابقه دانشگاهی در دانشگاه جرج توون، دانشیار شد؛ در این زمان رصدخانه دانشگاه را تاسیس و دوره کارشناسی نجوم را راهاندازی کرد و سرانجام در سال ۱۳۵۲ به درجه استادی نایل شد.
بسیاری از دانشجویان این استاد در دانشگاههای داخل و خارج کشور مدارج عالی دارند و جزو استادان برتر آن دانشگاهها محسوب میشوند.
نظر کاربران
خدا وند رحمتش کند.
پاسخ ها
انا لله و انا الیه راجعون