۹۳۳۸۵۹
۲ نظر
۵۰۱۳
۲ نظر
۵۰۱۳
پ

اسد: غرب هم نتوانست شاه ایران را نگه دارد

رئیس جمهور سوریه ضمن اشغالگر خواندن نیرو‌های فرانسوی حاضر در سوریه، تأکید کرد که پاریس باید از حمایت هر چیزی که بر افزایش خونریزی، قتل و عذاب در سوریه می‌افزاید، دست بردارد.

خبرگزاری فارس: بشار اسد رئیس جمهور سوریه تأکید کرد که جنگ علیه تروریسم در این کشور همچنان ادامه دارد؛ هر چند که در این مسیر، سوریه، پیشرفت زیادی داشته است.

اسد در گفت‌وگو با نشریه‌ الکترونیک «پاریس مچ» گفت که تروریسم همچنان در شمال سوریه حضور دارد و آمریکا، ترکیه، انگلیس و فرانسه همچنان از تروریست‌ها حمایت می‌کنند.

وی حضور نیروهای فرانسوی در خاک سوریه بدون موافقت دمشق را «اشغالگری و نوعی از انواع تروریسم» دانست و تأکید کرد که دولت فرانسه باید به حقوق بین‌الملل رجوع کند و از حمایت هر چیزی که بر افزایش خونریزی، قتل و عذاب در سوریه می‌افزاید، دست بردارد.

رئیس جمهور سوریه ضمن تکذیب هر گونه همکاری بین دمشق و ایالات متحده آمریکا، خاطر نشان کرد، در مسئله مبارزه با تروریسم،نمی‌توان با حامی تروریسم همکاری کرد.

پیروزی در سوریه، فقط با پایان تروریسم میسر است

اسد در پاسخ به این پرسش که آیا با رسیدن نیروهای ارتش سوریه به مرزهای مشترک با ترکیه، احساس پیروزی می‌کند یا خیر، گفت: «باید درباره این واژه دقیق باشم. این جنگ من نیست، که در آن پیروز شوم یا شکست بخورم؛ زیرا روایت غربی این گونه وانمود می‌کند که این جنگ، جنگ رئیس جمهوری است که می‌خواهد در منصب خود باقی بماند. این یک جنگ ملی است... جنگ مردم سوریه علیه تروریسم... این بدین معنا نیست که ما پیروز شدیم... زمانی پیروز می‌شویم که تروریسم به پایان برسد... ولی آن (تروریسم) همچنان در مناطق شمالی حضور دارد. خطرناکتر از آن، تداوم حمایت از این تروریسم است که از سوی ترکیه، کشورهای غربی یعنی آمریکا، انگلیس و فرانسه صورت می‌گیرد... هنوز زود است که از پیروزی سخن بگوییم».

حضور نیروهای فرانسوی در سوریه اشغالگری است

وی در پاسخ به این پرسش که آیا واقعا فرانسه همچنان به حمایت از تروریسم ادامه می‌دهد، تأکید کرد: «البته. آنان قبلا سلاح می‌فرستاند. نمی‌دانم که آیا طی ماههای اخیر یا سال گذشته تغییر واقعی در این موضوع رخ داده یا خیر.... ولی زمانی که نیروهای فرانسوی بدون دعوت دولت قانونی سوریه به این کشور می‌آیند، این اشغالگری است. تفاوت زیادی بین حمایت از تروریسم و آمدن نیروهای نظامی برای اشغال یک کشور وجود ندارد. مفهوم یکی است، اما عنوان تفاوت دارد».

استانداردهای دوگانه فرانسه در مبارزه ادعایی با تروریسم در سوریه

رئیس جمهور سوریه درباره این ادعا که نیروهای فرانسوی برای حمایت از کُردهایی به سوریه آمدند، که با داعش می‌جنگند، خاطر نشان کرد: «آیا ما می‌توانیم بدون دعوت دولت فرانسه، نیروهای سوری به فرانسه بفرستیم تا با تروریسم مبارزه کنند؟... این کافی نیست که بخواهی با تروریسم مبارزه کنی؛ زیرا برای مبارزه با تروریسم، قواعد بین‌المللی وجود دارد...من باور نمی‌کنم که حسن نیتی در کار باشد. دولت سوریه هم با داعش می‌جنگد؛ چرا از آن حمایت نمی‌شود؟ چرا دولت فرانسه با داعش می‌جنگد، ولی از النصره حمایت می‌کند؟ در حالی که هر دو، تروریست هستند؟».

اشغالگری نیروهای فرانسوی در سوریه، نوعی تروریسم است

اسد در پاسخ به اینکه آیا موضع دولت جدید فرانسه در قبال بحران سوریه تغییر کرده، گفت: «از نظر ظاهری، بله، ولی زمانی که اشغالگری ادامه داشته باشد، نوعی، تروریسم محسوب می‌شود. ما باید این واقعیت را بدانیم. باید درباره تغییر در محتوای سخن بگوییم، نه تغییر در ظاهر. آنچه برای ما اهمیت دارد، اقدام عملی است، نه صرفا اظهارات».

وی درباره اینکه منظورش از تغییر عملی چیست، تصریح کرد: «منظور، بازگشت به حقوق بین‌الملل است. چیزی از دولت فرانسه نمی‌خواهیم. خواستار حمایت سیاسی، اقتصادی و امنیتی آنان نیستیم. نیازی به آنان نداریم. می‌توانیم وضعیت خود را در سوریه ادره کنیم. ما از آنان می‌خواهیم که به نظام بین‌المللی بازگردند که الان وجود ندارد... هر چه هست، هرج‌ومرج بین‌المللی است».

تروریست‌ها بر اساس قانون سوریه مجازات خواهند شد

رئیس جمهور سوریه درباره برخورد با تروریست‌ها به ویژه تروریست‌های خارجی حاضر در زندان‌های این کشور، گفت: «صرف نظر از تابعیت‌ها، باید با مسئولان ذیربط رجوع کرد؛ زیرا آنان آمار [تروریست‌ها] را در اخیتار دارند. ولی به هر حال، اگر [در سوریه] حضور داشته باشند، تحت قوانین سوریه خواهد بود... تروریست، تروریست است؛ چه فرانسوی باشد یا سوری... هر تروریستی که در مناطق تحت کنترل حکومت حضور داشته باشد، با قانون سوریه مجازت خواهد شد. قانون سوریه نیز درباره تروریسم، مشخص است. ما دادگاههای ویژه تروریسم داریم و آنان نیز بر همین اساس محاکمه خواهند شد».

اردوغان در پی باجخواهی از اروپاست

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سوریه مانند ترکیه قصد ندارد، تروریستهای خارجی را به اروپا بازگرداند، گفت: «اردوغان قصد باجخواهی از اروپا را دارد. هر کسی که به خودش احترام بگذارد، این گونه سخن نمی‌گوید. نهادها و قانون وجود دارد. موضوع اعزام تروریستها یا هر شخص مجرمی به یک کشور دیگر، بستگی به توافقات دوجانبه بین کشورها دارد. اما اینکه یک نفر را با اینکه می‌دانی تروریست است و او را از زندان آزاد کنی و به کشور دیگری بفرستی تا غیر نظامیان را بکشد، یک اقدام غیر اخلاقی است».

نقش کمک کشورهای دوست در آزادسازی اراضی سوریه

اسد درباره کمک‌های ایران و روسیه نیز تصریح کرد: «جنگ دشوار است و آسان نیست. ما نیز یک کشور ابرقدرت نیستیم، ولی با قدرتمندترین و ثروتمنتدرین کشورهای جهان مقابله می‌کنیم. بی‌تردید، حمایت دوستان، از خسارات کاسته است و به ما کمک کرده که خاک خود را پس بگیریم».

اسد: هیچ گاه به فرار فکر نکردم

وی در پاسخ به این پرسش که آیا در طول هشت سال جنگ علیه سوریه به فرار فکر کرده یا خیر، گفت: «حقیقت این است که به این مسئله به یک دلیل ساده فکر نکردم، و ان اینکه، این گزینه وجود نداشته و مطرح نشده بود. فقط مسئولان غربی آن را طرح کردند... فقط زمانی می‌توانم به این گزینه فکر کنم که ملت سوریه خواستار آن باشند. منظورم از ملت سوریه، اکثریت است، نه یک اقلیت تروریستی یا اقلیتی که در سرویس‌های جاسوسی غرب، ایجاد شده‌اند... دمشق چندین سال محاصره بود... همین بزرگترین انگیزه برای من بود که بمانم و از کشورم دفاع کنم. نه اینکه فرار کنم. من به وظیفه خود در دفاع از ملت سوریه در برابر تروریسم، عمل می‌کنم».

رئیس جمهور سوریه با اشاره به روند بازسازی در حلب، تأکید کرد که طی ماه‌های گذشته چندین شرکت خارجی برای سرمایه‌گذاری به سوریه رفتند و سوریه نیز با آنان هماهنگ است، ولی این بدان معنا نیست که فرآیند بازسازی، سریع خواهد بود.

سوء استفاده سیاسی غرب از آوارگان سوری

وی با بیان اینکه طی یک سال گذشته بیش از یک میلیون سوری به کشور خود بازگشته‌اند، از فشار کشورهای غربی برای عدم بازگشت آوارگان سوری به کشور خود انتقاد و تأکید کرد که غربی‌ها در تلاشند با بهره‌برداری از یک مسئله انسانی، از آن برای اهداف سیاسی خود استفاده کنند.

اسد با تأکید بر اینکه بیشتر کسانی که مجبور شدند از سوریه مهاجرت کنند، حامی دولت سوریه هستند، گفت: «گواه این مسئله، انتخابات ریاست جمهوری است که سال ۲۰۱۴ در آن شرکت کردند و به رئیس جمهور خود رأی دادند. بخش اعظم [مردم سوریه] به خاطر جنگ و عواقب اقتصادی آن مهاجرت کردند. ولی برای بازگشت، هیچ مشکلی ندارند. آنان بدون عفو و به صورت طبیعی باز می‌گردند.... بخشی از کسانی هم که باز می‌گردند، معارض هستند... ولی مشکلی با آنان وجود ندارد. ما به صورت مداوم با آنان گفت‌وگو می‌کنیم».

در پسِ شعارهای غربی مانند آزادی و دموکراسی، چهره زشتی پنهان است

وی درباره سؤالی مبنی بر اینکه آیا اعتراضات در ایران، لبنان و عراق، مانند اعتراضات اوایل بحران سوریه است، گفت: «اگر به عناوینی که مطرح می‌شود مانند کرامت، آزادی و غیر آن، می‌توان گفت که نقاب‌های زیبایی است، ولی پشت پرده آن زشت است. مثالی برایت می‌زنم. [جرج] بوش [رئیس جمهور آمریکا] یک میلیون و نیم عراقی را با عنوان دموکراسی کُشت. [نیکولا] سارکوزی [رئیس جمهور اسبق فرانسه] در کشتار صدها هزار نفر از مردم لیبی تحت عنوان آزادی ملت لیبی دست داشت. امروز نیز فرانسه، انگلیس و آمریکا تحت عنوان حمایت از کُردهایی حقوق بین‌الملل را نقض می‌کنند که بخشی از ملت سوریه هستند، نه یک ملت مستقل... به همین دلیل، نباید به عنوان‌ها توجهی کرد، بلکه باید واقعیتها رو آنچه رخ می‌دهد را مد نظر داشت».

غرب با تمام حمایت خود، نتوانست شاه ایران را نگه دارد

رئیس جمهور سوریه ادامه داد: «بیشترین تعداد افرادی که در سوریه تظاهرات کردند، ۱۷۰ هزار نفر بود. فرض کنیم این آمار، دقیق نیست. آن را چند برابر کنیم تا به یک میلیون تظاهرات‌کننده برسد. ملت سوریه بیش از ۲۳ میلیون شهروند است. لذا آماری که درباره معترضان در سوریه وجود دارد، بیانگر چیزی نیست. لذا اولا، از نظر تعداد، یک انتفاضه مردمی نیست. ثانیا؛ انتفاضه مردمی با پول‌های خارجی نیست... ثالثا؛ امکان ندارد من و دولت، ۹ سال در برابر انتفاضه مردمی ایستادگی کنیم. هیچ کس نمی‌تواند در برابر انتفاضه مردمی ایستادگی کند. گواه این مسئله نیز این است که غرب در تلاش بود شاه ایران را نگه دارد، ولی با تمام حمایت خود موفق به انجام این کار نشد».

وی درباره ادعای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره کشته شدن ابوبکر البغدادی سرکرده داعش و اینکه آیا سوریه در این زمینه به آمریکا اطلاعات داده، هم گفت:«هر گاه این سؤال مطرح می‌شود، می‌خندم؛ زیرا سؤال مهمتری که باید بپرسیم، این است که ایا البغدادی واقعا کشته شده است یا خیر؟ آیا این نمایش زیبای آمریکایی‌ها، واقعا رخ داده است؟».

سوریه هیچ همکاری با آمریکا ندارد

اسد در پایان خاطر نشان کرد: «داعش ساخت آمریکاست و بخشی از این نمایش... زمانی که البغدادی در زندان‌های آمریکا در عراق بود، این بازیگری را به وی آموختند... لذا من می‌گویم این نمایش بزرگی است، ولی آیا واقعا رخ داده است؟ نمی‌دانیم... این یعنی اینکه او کشته نشده است، و اینکه، اگر کشته شده، به خاطر اینکه تروریست بوده، کشته نشده است. [آمریکایی‌ها] می‌توانستند داعش را زمانی هدف قرار دهند که نفت را از سوریه به عراق می‌بُرد، ولی این کار را انجام ندادند، بلکه وقتی ارتش سوریه در دیرالزور به داعش حمله کرد، آمریکایی‌ها ارتش سوریه را هدف قرار دادند، نه داعش را... لذا ما در هیچ چیزی، با آمریکایی‌ها همکاری نمی‌کنیم».

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • فریاد زیر آب

    مردم سوریه شرف دارن به عراقیها

  • بدون نام

    برنده ی واقعی مردم هستند.در آخر هرچقدر هم زر،و ،زرو. پشت یک قدرت زور گو باشه این مسئله را تاریخ ثابت کرده.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج