هنر مُهره سوزیِ اصولگرایان؛ دعواها شروع شد
بيشتر از فعاليت انتخاباتي به جشن رواني مشغول هستند؛ اصولگرايان که مدتهاست رنگ پيروزي در انتخاباتهاي برگزار شده را نديدهاند، اکنون از هر فرصتي براي سياهنمايي درباره رقيب اصلاحطلب و در عين حال تلاش براي معطوف کردن اذهان عمومي به سمت خودشان هستند.
روزنامه آرمان ملی: بيشتر از فعاليت انتخاباتي به جشن رواني مشغول هستند؛ اصولگرايان که مدتهاست رنگ پيروزي در انتخاباتهاي برگزار شده را نديدهاند، اکنون از هر فرصتي براي سياهنمايي درباره رقيب اصلاحطلب و در عين حال تلاش براي معطوف کردن اذهان عمومي به سمت خودشان هستند.
يکي از اين ترفندهاي نخنما شده طرح نام يک شخصيت به عنوان گزينه نهايي اصولگرايان براي انتخابات و سپس تکذيب آن است تا به زعم خودشان ذهن جامعه را درگير اين موضوع کنند که در نهايت کانديداهاي جريان اصولگرايي چه افرادي هستند. سعيد جليلي چهره اصولگرايي است که در مقاطع مختلف نام او به عنوان گزينه اصلي جريان اصولگرا در انتخاباتها مطرح ميشود. ضعف برنامهريزي اصولگرايان و اقدامات ناشيانه آنها سبب ميشود که شخصيت مورد نظر نه تنها از محبوبيت برخوردار نشود بلکه سطح او تنزل چشمگيري پيدا کند و به بيان عاميانه «دم دستي» شود. در مورد سعيد جليلي هم چنين روندي در حال طي شدن است يعني هر روز شايعهاي درباره او از زبان اصولگرايان منتشر مي شود و اصولگراي ديگري پس از چند روز آن شايعه را تکذيب ميکند.
تداوم اين مسير سبب خسته شدن جامعه از شنيدن شايعات و کاهش اعتبار شخصيت مورد نظر ميشود. اين اقدامات اصولگرايان سبب شده تا هرگاه نام جليلي شنيده ميشود تنها لبخندي بر لب حاميان سابق او بنشيند و در دل بگويند «جليلي ديگه قديمي شده؛ بي خيال» و در نهايت سعيد فرزند محمدحسن و فاطمه سجادي به سرنوشت دلخواه نرسيد. در مهر امسال حسين اميني، فعال سياسي اصلاحطلب درباره تصميم جليلي براي نامزدي در انتخابات مجلس از مشهد گفت: «صحبتهايش مطرح است.
شايد چارهاي غير از اين تصميم ندارد چون آقاي جليلي در تهران فاقد جايگاه است و در مشهد بيشتر از شهرهاي ديگر جايگاه دارد. البته فضاي عمومي را از الان نميتوان پيشبيني کرد اما قدر مسلم جبهه پايداري از ايشان حمايت خواهد کرد». اين شايعه آنقدر بازتاب داشت که پروژه رقابت قاليباف و جليلي براي رياست مجلس مطرح شد.»
يکي از رسانهها نوشت: «گفتههاي يکي از نزديکان قاليباف مبني بر احتمال ورود شخص خودش به رقابتهاي مجلس همه گمانهها را تغيير داده است. اين يعني او و سعيد جليلي حالا بايد براي کرسي رياست مجلس باهم رقابت کنند. گفته شده که جليلي هم قصد دارد از تهران وارد انتخابات مجلس شود. درصورتيکه محمدباقر قاليباف نخواهد وارد رقابتهاي ۱۴۰۰ شود، کار براي اصولگراياني که دنبال يک مجلس انقلابي با سرليستي سعيد جليلي هستند، بسيار سخت خواهد شد. در اين صورت شاهد يک رويارويي ديگر ميان ياران جليلي و قاليباف شبيه رقابتهاي انتخاباتي ۹۲ خواهيم بود.
آن زمان که هر دو انتخابات را باختند، ياران قاليباف، حاميان سعيد جليلي و کنار نرفتن او را مقصر ميدانستند. رقابت طيف قاليباف و جليلي براي انتخابات مجلس يعني شکست وحدت و شکلگيري يک رقابت سخت درونجناحي ميان اصولگرايان.» حسين کنعانيمقدم فعال سياسي اصولگرا اظهار داشت: «نماينده سعيد جليلي در شوراي وحدت اصولگرايان شرکتميکند، بنابراين اين احتمال وجود دارد که وي سر ليست اصولگرايان در تهران شود، اما نکته مهم اين است که ما به دنبال سلبريتي سياسي نيستيم.»
البته جليلي هم در اين ميان مقصر است چرا که در آبان ماه وقتي بحث کانديداتوري او براي انتخابات مجلس گرم بود او ميتوانست با يک «رد» يا «تاييد» به شايعات پايان دهد اما چنين نکرد و در پاسخ به اين سوال که آيا شما براي انتخابات مجلس ليست ميدهيد و براي انتخابات ۱۴۰۰، کانديدا ميشويد يا خير، گفت: «انتخابات و حضور در آن را خلاصه نکنيد در اينکه فهرستي منتشر بشود و آيا فلان شخص کانديدا ميشود يا خير. بحث کانديداتوري جليلي براي انتخابات مجلس کماکان ادامه دارد و ديروز اظهارنظر ديگري منتشر شد. مسئول هماهنگي شوراي ائتلاف نيروهاي انقلاب در استان خراسان رضوي، گفت که سعيد جليلي هيچ برنامهاي براي کانديداتوري در انتخابات مجلس از حوزه انتخابيه مشهد ندارد.
حميدرضا ترقي در پاسخ به اين سؤال که گفته ميشود سعيد جليلي از شهر مشهد کانديداي انتخابات مجلس خواهد شد، توضيح داد که «وي در ابتدا بهعنوان گزينه مطرح بود اما بعد از گفتوگوهايي که با دوستان ايشان داشتيم به اين نتيجه رسيدم که آقاي جليلي برنامهاي براي شرکت در انتخابات مجلس ندارد. البته آقاي جليلي براي کانديداتوري در حوزه انتخابيه مشهد مطرح بودند اما اکنون مشخصشده که خود ايشان تمايلي براي کانديداتوري ندارد.»
جليلي نيومده؛ دعوا شروع شد
کانديدا شدن يا نشدن جليلي براي ورود به مجلس به تدريج اهميت خود را از دست داد و مدتي است حضور جليلي در انتخابات رياست جمهوري همين مراحل را طي ميکند که تفاوت آن با انتخابات مجلس افزايش اختلاف در اردوگاه اصولگرايي در طرح شايعه است. اختلافات ميان اصولگرايان براي حمايت از جليلي در انتخابات ۱۴۰۰ عيان است چندي پيش رجانيوز نوشت: «ظاهرا طيف جبهه پايداري در جلسات محفلي خود اميدوار به پيروزي در انتخابات رياست جمهوري ۱۴۰۰ است و جلسات دولت در سايه با هدف برنامهريزي براي انتخابات رياست جمهوري بعدي برگزار ميشود.»
جواد آرينمنش نماينده اصولگراي مجلس هشتم درباره ميزان قدرت فهرست جبهه پايداري در مشهد با سرليستي جليلي براي در حاشيه قرار دادن ساير فهرستهاي انتخاباتي، اظهار کرد: ما يک تجربه ناموفق سال ۹۶ در مشهد داشتيم، بين اصولگرايان براي انتخابات شوراي شهر پنجم شکاف افتاد و چند فهرست از اين اردوگاه بيرون آمد، اين اتفاق به نفع جريان اصلاحات شد و تمامي کرسيهاي شوراي شهر را در اختيار گرفت. اگر پايداري با تماميتخواهي بخواهد تمام سلايق اصولگرايي را حذف کند، ليستهاي موازي اصولگرا بيرون ميآيد و در اين صورت احتمال تکرار نتيجه انتخابات شوراها در انتخابات مجلس زياد ميشود.
نظر کاربران
شما چه خوش خیالین ...فرقی نداره کدوم گروه چی میکنه ...مهم نیس
مگه کسی رای میده
جواب:برای ما که رای نمی دهیم فرقی ندارد کی از چه جناحی شرکت کند یا نکند و نتیجه چه بشود.
خاک بر سر کسی که بره پای صندوق رای،
کدوم احمقی میخواد رای بده؟
اصلاحطلب ،
اصولگرا ،
دیگه تمومه ماجرا !