عربسرخی: ردصلاحیت نامزدها به سود نظام نیست
روزنامه شرق با فیضالله عربسرخی درباره انتخابات مجلس و مواضع اصلاح طلبان در باره ان گفت وگویی انجام داده است.
روزنامه شرق با فیضالله عربسرخی درباره انتخابات مجلس و مواضع اصلاح طلبان در باره ان گفت وگویی انجام داده است.
بخشهایی از گفت وگو را می خوانید:
اصلاحطلبان بر سر حضور مشروط در انتخابات به توافق رسیدند؛ این در حالی است که هیچ چراغ سبزی برای موافقت نهادهای نظارتی با شروط اصلاحات روشن نشده است. بنابراین وقتی نتیجه از هماکنون معلوم است، چه ضرورتی به مشروطکردن حضور وجود دارد؟
مسئله مشارکت در انتخابات از مهمترین موضوعات مرکز توافق اصلاحطلبان است و هیچیک از اعضای این جریان در اهمیت آن تردید ندارد. اصلاحطلبان امروز میتوانند یک تصمیم درباره انتخابات بگیرند و از سویی همان تصمیم را یک هفته قبل از انتخابات هم اتخاذ کنند، اما چرا باید تعجیل کرد درحالیکه تا زمان انتخابات ممکن است رویدادهای مختلفی رخ دهد. بنابراین باید پذیرفت که نباید با بیحوصلگی با مسئله انتخابات مواجه شد و در تصمیمگیری تعجیل کرد یا امروز سخنی گفت که فردا ناگزیر به تغییر آن شد.
معتقدید دلیلی برای تعجیل اصلاحطلبان برای چگونگی حضور در انتخابات وجود ندارد، درحالیکه اصلاحات این بار به دلیل اعتراضهای اخیر بخشهایی از جامعه به دولت و انتقادها به فراکسیون امید در مجلس، با شرایطی کاملا متفاوت روبهرو است؛ آیا با این همه نباید افزایش بیاعتمادی جامعه را اضطراری انگاشت و دنبال چاره بود؟
جریان اصلاحات باید در همه عرصهها تلاش کند. اصلاحطلبان باید شورای نگهبان و مسئولان را به گستردهکردن دایره تأییدصلاحیتها متقاعد کنند. تا زمانی که این جریان راهکار بهتری برای ایجاد تغییر ندارد، نباید مشارکت مشروط در انتخابات را از دستور کار خارج کند. این جریان باید برای بهبود شرایط تلاش کند و در نهایت بر اساس آخرین ارزیابیها، تصمیم نهایی خود را اتخاذ کند.
عدهای از اصلاحطلبان بر این اعتقادند که حضور مشروط در انتخابات و درخواست از نهادهای نظارتی، به مفهوم تسلیم است و این نوع ورود با توجه به احتمال موافقتنکردن شورای نگهبان، حتی ممکن است به زیان اصلاحطلبان باشد. در این صورت اساسا بهتر نیست این جریان مانند گذشته به همان حضور بیقیدوشرط در انتخابات بسنده کند؟
گفتوگو با شورای نگهبان برای بازترکردن دایره تأییدصلاحیتها بههیچعنوان به مفهوم تسلیم نیست؛ زیرا اصلاحطلبان درصددند به شورای نگهبان بگویند حتی اگر قانون اساسی هم اجازه ردصلاحیتهای گسترده را بدهد، بازهم چنین روشی به صلاح کشور نیست و باید این نهاد در عملکرد خود تجدیدنظر کند. اصلاحطلبان باید درباره ضرورتها و الزامات وضعیت موجود و شرایط خاص کشور به نهادهای نظارتی هشدار دهند و از آنها بخواهند در روش خود تجدیدنظر کنند. بنابراین بحث بر سر تأکید بر خطیربودن شرایط کشور است. البته معتقدم شورای نگهبان تنها مجری تصمیمات است، اما به هر روی سخن درباره وضعیت کشور نهتنها به مفهوم تسلیم نیست، بلکه وظیفهای ملی از سوی همه جریانهای سیاسی نیز محسوب میشود.
فارغ از نظارت استصوابی، اصلاحطلبان با مشکلی جدیتر یعنی کاهش اعتماد بدنه اجتماعی نیز با توجه به وقایع اخیر روبهرو هستند؛ جریان اصلاحات برای ترمیم اعتماد حامیانش باید با چه مکانیسم و برنامهای به انتخابات ورود پیدا کند؟
تصمیم درباره مشارکت و رأی و عدم رأی به نامزدها حق جامعه است، اما آنچه به احزاب اصلاحطلب بهعنوان بخشی از نیروهای سیاسی مرتبط است این است که باید رفتاری شفاف از خود در پیشگاه عموم نشان دهند. این جریان باید به جامعه توضیح دهد که با چه برنامهای قرار است به انتخابات ورود پیدا کند و اساسا چه اهدافی را از تحقق این برنامهها در مجلس یازدهم دنبال میکند.
به طور طبیعی هیچ جریانی برای مردم تصمیم نمیگیرد، بلکه تنها پیشنهاد میدهد. چنانچه جامعه صداقت اصلاحطلبان را باور کنند و راهکار این جریان را بهعنوان راهحلی مطلوب و اثرگذار برای برونرفت از شرایط کنونی بپذیرند، در این صورت ممکن است برای حضور در انتخابات ترغیب شوند. ممکن است افکار عمومی با توجه به لیست انتخاباتی اصلاحطلبان متقاعد به تلاش این جریان برای کاهش مشکلات جامعه شود، زیرا این ادعا که همه مشکلات بهسرعت حل میشود، سخنی غیرواقعی است. اما ادعای تلاش برای تعدیل مشکلات بدونتردید از سوی جامعه پذیرفته خواهد شد. اصلاحطلبان باید در این چارچوب تلاش کنند.
نظر کاربران
کی اخه قراره رای بده
دیگه تو خواب ببینید که مردم به یک تکرار گفتن به شما رای بدن
راستی خاتمی کجاس؟
خبری ازش نیست!!!
نکنه نتش هنوز قطع هستش؟!
آفرین به تو