۹۳۱۵۱۸
۲ نظر
۵۰۰۶
۲ نظر
۵۰۰۶
پ

تصویب قطعنامه علیه اقدامات یکجانبه‌ی اقتصادی

نمایندگان کشورهای عضو سازمان ملل متحد روز پنج شنبه با اکثریت آرا قطعنامه‌ای تصویب کردند که به موجب آن با اقدامات یکجانبه اقتصادی برخی کشورها به ویژه آمریکا مخالفت شده است.

ایرنا: کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل در بیست و سومین نشست عمومی خود، قطعنامه‌ای را با عنوان "مقابله با اقدامات یکجانبه اقتصادی به عنوان ابزاری برای تهدید سیاسی و اقتصادی علیه کشورهای در حال توسعه" با اکثریت آراء به تصویب رساند.

این قطعنامه که پیش نویس اولیه آن توسط گروه کشورهای همفکر از جمله جمهوری اسلامی ایران تهیه و تدوین شده بود، توسط رئیس دوره ای "گروه ۷۷ به علاوه چین" به کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل ارائه و باتوجه به اینکه آمریکا برای آن درخواست رای کرد، ۱۰۶ عضو در مقابل تنها ۲ رای منفی آمریکا و رژیم صهیونیستی به آن رای مثبت دادند.

اتحادیه اروپا هم به این قطعنامه رای ممتنع داد.

در قطعنامه فوق، ضمن تاکید بر اصول حقوق بین الملل درخصوص لزوم تقویت روابط دوستانه و همکاری میان کشورها مطابق با منشور ملل متحد تصریح شده که هیچ کشوری نباید با توسل به اقدامات یکجانبه اقتصادی، سیاسی یا هرگونه اقدام یکجانبه دیگری، سایر کشورها را به چشم پوشی از حقوق حاکمیتی خود وادار سازد.

تصویب قطعنامه علیه اقدامات یکجانبه‌ی اقتصادی

این قطعنامه همچنین نسبت به بکارگیری اقدامات یکجانبه اقتصادی که بر روی اقتصاد و توسعه کشورهای درحال توسعه تاثیر منفی دارد ابراز نگرانی عمیق می کند و اینگونه اقدامات یکجانبه را که مخل همکاری اقتصادی بین المللی و تلاش های جهانی در راستای حرکت به سمت نظام چندجانبه تجاری غیرتبعیض آمیز است، مایه نگرانی شدید جامعه‌ بین‌المللی می داند.

در بخش دیگری از این قطعنامه، اتخاذ اقدامات یکجانبه‌ قهرآمیز اقتصادی، نقض فاحش اصول حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد و اصول اساسی نظام چندجانبه‌ تجاری به شمار آمده است.

در قطعنامه مزبور همچنین از جامعه بین‌المللی درخواست شده تدابیر فوری و موثری برای حذف اقدامات یکجانبه‌ اقتصادی، مالی و تجاری اتخاذ و استفاده از چنین اقداماتی را به عنوان ابزاری جهت اعمال فشار بر کشورهای درحال توسعه محکوم کنند.

همچنین از دبیرکل سازمان ملل خواسته شده است ضمن رصد اینگونه اقدامات، تاثیرات سوء آن را بر کشورهای هدف به ویژه به لحاظ اقتصادی، تجاری و توسعه‌ای مورد مطالعه قرار دهد و در اجلاس آتی مجمع عمومی سازمان ملل، گزارشی از اجرای قطعنامه مزبور ارائه کند.

نماینده‌ آمریکا در این نشست، طی سخنانی، ضمن ابراز تاسف از طرح قطعنامه فوق، اقدامات و تحریم‌های یکجانبه‌ اتخاذ شده توسط کشورش را مشروع دانست و آن را ابزاری موثر برای اجرای سیاست خارجی آمریکا عنوان کرد.

وی اظهار داشت برای جلوگیری از بروز جنگ و توسل به زور، بکارگیری این سیاست از اهمیت زیادی برخوردار است و باید در مواردی به ویژه جهت تامین امنیت بین‌المللی، از راهکار تحریم و اقدام یکجانبه استفاده کرد.

یکجانبه گرایی تهدیدی برای ثبات و امنیت بین المللی

"علی حاجیلاری" نماینده ایران در کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز طی سخنانی اظهار داشت: در زمانی که جهان برای حل مشکلات فراروی خود به شدت نیازمند راه‌حل‌های مبتنی بر چندجانبه گرایی است، اعمال و اجرای روزافزون اقدامات یکجانبه، ثبات و امنیت بین‌المللی را با خطر جدی مواجه کرده است.

وی افزود کاربرد قوانین و مقررات داخلی با تاثیرات فرامرزی، در نقض صریح اصول پذیرفته شده بین‌المللی و منشور ملل متحد، نامشروع و غیرقانونی است و با اصل برابری حاکمیت کشورهای عضو سازمان ملل متحد در تعارض جدی قرار دارد.

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران ادامه داد هیچ کشوری به صرف اینکه فعلا هدف یکجانبه گرایی نیست، نباید در برابر اینگونه اقدامات غیرقانونی سکوت کند، چرا که به هرحال از آثار منفی چنین اقداماتی مصون نخواهد بود.

حاجیلاری تاکید کرد اقدامات قهرآمیز یکجانبه آمریکا به ویژه در رابطه با مجازات دسته جمعی غیرنظامیان نمونه‌ آشکاری از تروریسم اقتصادی است و این کشور بیش از 40 سال علیه ایران از قدرت اقتصادی و مالی خود برای آسیب زدن به مردم عادی و کسب امتیازات سیاسی سوءاستفاده کرده است.

وی تصریح کرد اینکه برای جبران ناکامی‌ها و نیل به مقاصد سیاسی، غیرنظامیان بی‌گناه وجه‌المصالحه شوند، هیچ توجیه اخلاقی و انسانی ندارد و هرگونه اقدامی که در مسیر دسترسی جمعیت یک کشور به دارو، غذا، آموزش و نیازهای اساسی شود را باید با اجماع جامعه بین‌المللی به عنوان جنایت علیه بشریت محکوم کرد.

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد اظهار کرد اقدامات یکجانبه اقتصادی، مالی و تجاری علیه ایران و بسیاری از کشورهای دیگر، درواقع یک جنگ تمام عیار است که فقط اسمش جنگ نیست. مهمترین تفاوت آن با جنگ‌های متعارف این است که در خلال آن، مردم عادی و غیرنظامی به ویژه کودکان، زنان، بیماران، سالمندان و حتی پناهندگان، آماج حمله قرار می‌گیرند.

در این نشست، همچنین نمایندگان تعدادی از کشورها، اقدامات یکجانبه قهرآمیز برخی از کشورها به ویژه آمریکا را به شدت محکوم کردند و خواستار اقدام سریع، عملی و موثر جامعه‌ بین‌المللی برای جلوگیری از اینگونه اقدامات نامشروع شدند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    قطعنامه رو بذار دم کوزه آبشو بخور
    محاله آمریکا به این کاغذ پاره ها عمل کنه

  • بدون نام

    این قانون هم درست مثل تصویب قوانین در مجلس ما و اجرا نکردن اون و یا ناقص اجرا کردن اون حتما درست اجرا نمیشه یا اینکه مثل آقای لاریجانی که تنهایی تصمیم میگیرند رئیس سازمان ملل هم یکی دو روز دیگه خودش با تشخیص خودش قانون رو فسخ میکنه .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج