چرا تصمیم بنزینی، نگرانی در جامعه را برانگیخت؟
مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز این روزنامه با عنوان جامعنگر باشیم نوشت: مسئولان نظام باید با ملاحظه اعتراضهای مردمی این روزها به این سوال بسیار مهم پاسخ بدهند که چرا یک تصمیم اقتصادی که توسط آنها گرفته میشود اینگونه واکنش ایجاد میکند؟
مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز این روزنامه با عنوان جامعنگر باشیم نوشت: مسئولان نظام باید با ملاحظه اعتراضهای مردمی این روزها به این سوال بسیار مهم پاسخ بدهند که چرا یک تصمیم اقتصادی که توسط آنها گرفته میشود اینگونه واکنش ایجاد میکند؟
بد نیست مسئولین نظام از این واقعیت مطلع باشند که نارضایتی از افزایش قیمت بنزین در این مقطع زمانی و با وضعیتی که اعلام و اِعمال شد، فقط مربوط به آن عده از مردم که به خیابانها ریختند و تظاهرات کردند و شعار دادند نیست. این نارضایتی مربوط به اکثریت قاطع مردم است حتی آنان که به هردلیل صلاح ندانستند به تظاهراتکنندگان بپیوندند.
بدین ترتیب، اکنون سوال قویتر میشود، زیرا باتوجه به اینکه لزوم افزایش قیمت بنزین یک نظر مورد اتفاق و تایید اکثریت مردم است، چرا همین اکثریت از اقدام مسئولان در همین زمینه ناراضی هستند؟
جواب اینست که تجربه گذشته، مردم را به این نتیجه رسانده که افزایش قیمت بنزین همواره افزایش قیمت سایر کالاها و خدمات را بههمراه دارد و به همین دلیل مردم نگران عوارض این اقدام هستند کمااینکه به میزان افزایش و چگونگی برنامههای جانبی آن نیز اعتراض دارند و نگران هستند که این عوارض در آینده نزدیک به سراغ آنها بیاید.
وعده مسئولان در مورد جلوگیری از گران شدن سایر کالاها و خدمات هنگامی میتواند مردم را مطمئن کند که مردم به وعدههای اقتصادی آنان اعتماد داشته باشند. مردم کشورمان به اصل نظام و بسیاری از وعدهها اعتماد دارند، ولی عملکرد اقتصادی در ۱۵ سال اخیر بهگونهای بوده که اعتمادی باقی نگذاشته است.
در دولت سازندگی تصمیم بر این شد که قیمت انواع سوخت در سال ۱۰ درصد افزایش یابد. این تصمیم را دولت اصلاحات نیز مدتی عملی کرد، ولی در مجلس هفتم، رئیس مجلس و سه نفر از نمایندگان که مدعی برخورداری از تفکر برتر اقتصادی بودند، با ارائه طرحی تحت عنوان تثبیت قیمت، مانع ادامه آن تصمیم شدند.
اگر عمل به آن تصمیم ادامه یافته بود، اکنون قیمت بنزین به حدود دو هزار تومان رسیده بود بدون آنکه کمترین اعتراض و تنشی در جامعه پدید آورد. دولت آقای روحانی میبایست از آغاز کار خود تصمیم عاقلانه و کارشناسانه افزایش ۱۰ درصدی سوخت را بار دیگر اجرائی میکرد تا امروز نیازی به این تصمیم غیرکارشناسی شده پیدا نمیکرد و دچار دردسرهای امروز نمیشد.
اکنون که مسئولان نظام مصمم به اجرای تصمیم افزایش قیمت بنزین هستند، باید به وعده خود در زمینه جلوگیری از افزایش قیمتها به بهانه افزایش قیمت بنزین با دقت و قوت عمل کنند تا اعتماد به وعدههای اقتصادی مسئولان به جامعه بازگردد.
علاوه بر این، ضرورت دارد مسئولان نظام این واقعیت را نیز بپذیرند که تصمیمشان در مورد بنزین به لحاظ زمان اجرا و چگونگی اعلام و اِعمال و عدم فراهم ساختن تمهیدات لازم برای جلوگیری از عوارض منفی ناشی از آن اشتباه بوده است. اصل پذیرفتن این اشتباه اولاً موجب میشود مردم احساس کنند مسئولانشان حاضرند واقعیت را بپذیرند و ثانیاً خود مسئولان را به این نتیجه میرساند که جامعنگر باشند و خود را عاری از اشتباه و مردم را در اشتباه ندانند.
نظر کاربران
بالاخره ی حرف حساب زدی۔ هر دفه قول میدن ک قیمتا زیاد نمیشه خودشون دوروز بعد قیمتارو میبرن بالا۔ جالبه همه چی میره ۳ برابر میره بالا به حقوق کارگر ک میرسه ۱۵ درصد ۲۰ درصد۔ چرا حقوق ۳ برابر نشه خب؟ ارزش پولمون ک پایین اومده۔ حداقل ی زندگی راحت واسه کارگر بدبخت بسازین
غلط زیادی کردید کجا در پانزده سال اخیر مردم بی اعتماد شده اند در این دولت تحقیر و فریب مردم به مسولان بی لیاقت بی اعتماد شده اند وگر نه در دولت احمدیذنژاد هم بنزین گران شد ولی مردم حمایت کردند
اگه حقوق و دستمزدا هم به موازات و متناسب با تورم و گرانی ها افزایش پیدا کنه هیچوقت اعتراصی رو از جانب مردم وطن پرست نخواهید دید
متاسفانه فساد در تمام ارکان کشور ریشه دوونده و مردم هم به وضوح دارن میبینن این موضوع رو و با افزایش فشار زندگی هم کاملا احساسش میکنن