دانشآموزان از زبان غیرِ انگلیسی استقبال نمیکنند
وزیر سابق آموزش وپرورش مهمترین مشکل طرح «رفع انحصار از بان انگلیسی در نظام آموزش همگانی» را عدم استقبال دانشآموزان از زبانهای خارجی دیگر دانست.
ایسنا: علیاصغر فانی، وزیر سابق آموزش وپرورش در نشست نقد و بررسی طرح رفع انحصار از زبان انگلیسی در نظام آموزش همگانی کشور با بیان اینکه رفع انحصار از زبان انگلیسی مسئله جدیدی نیست، گفت: این موضوع در سال ۱۳۸۱ و ۱۳۸۲ دو بار به تصویب رسیده است تا دانشآموزان از میان چند زبان خارجی یکی را به دلخواه انتخاب کنند.
وی با بیان اینکه در قانون تشکیل شورای عالی آموزش و پرورش آمده است که هر طرح و لایحهای در مجلس مطرح میشود، پیش از آن باید به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش برسد، ادامه داد: مجلس شورای اسلامی قانون تشکیل شورای عالی آموزش و پرورش را تصویب کرده است و این اختیارات را دادهاند اما اکنون شاهدیم که بدون توجه به شورای عالی آموزش و پرورش طرح تدوین میشود که این کار غیرقانونی است.
فانی با بیان اینکه کانون زبان ایران ذیل کانون پرورش فکری فعالیت میکند، اظهار کرد: این کانون همه زبانها را آموزش میدهد اما در یک بررسی آماری مشخص شد که نزدیک به ۹۹ درصد به زبان انگلیسی گرایش داشتند. نمیدانم چرا ما میخواهیم یک چرخ را چند مرتبه اختراع کنیم؟ همچنین سال ۱۳۷۱ کتاب زبان آلمانی را وارد سیستم آموزشی کردیم و این درس را ارائه دادیم اما تعداد کمی از دانشآموزان به این سمت آمدند.
وی با بیان اینکه حدود ۵۰ سال است که در آموزش و پرورش مشغول به کار هستم، گفت: با این تجربه میگویم نمیتوان این قانون را اجرا کرد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی قبل از تصویب هر طرح و لایحهای ابتدا باید ببینند جنبه اجرایی دارد یا خیر، سپس آن را تصویب کنند. یکی از اشکالات اجرای این طرح عدم گرایش دانشآموزان به زبانهای دیگر است و اگر این قانون هم اجرا شود، ۱۰ سال طول میکشد تا معلم و متخصص تربیت شود.
در ادامه این نشست، محمودرضا گشمردی، مدیر گروه آموزش زبان فرانسه دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه طرح رفع انحصار زبان انگلیسی در نظام آموزش همگانی کشور هم دانشآموزان و هم معلمان را تحت تاثیر قرار میدهد، اظهار کرد: این اقدام هر دو گروه را بلاتکلیف میکند.
وی با بیان اینکه وضعیت امروز زبان انگلیسی مطلوب نیست، گفت: آیا میتوان گفت فیزیک و شیمی را حذف میکنیم و هر کسی میخواهد به آموزشگاه برود؟
وی با بیان اینکه امروزه در کشورهای اروپایی سه زبان و حتی چهار زبان به دانشآموزان آموزش داده میشود، تصریح کرد: به دلیل محدودیتهای زبانی که وجود دارد، گرایش به سمت زبان انگلیسی بیشتر است البته نباید فراموش کرد که کاربرد این زبان نیز بیشتر است.
گشمردی با تاکید بر اینکه باید بررسی کرد این طرح به چه کسی و به چه مجموعهای آسیب میزند؟ ادامه داد: باید دید آیا این طرح را به دلیل کمکردن هزینهها مطرح کردهاند؟ در این طرح نکات خوبی نیز مطرح شده است که نیاز به چکشکاری دارد. بسیاری از افراد منتقد نیز با انحصار زبان انگلیسی موافق نیستند.
در بخش دیگری از این نشست محمود صادقی، نماینده مجلس نیز با بیان اینکه پیشبینی میکنم این طرح به صحن مجلس نرسد، گفت: طرح رفع انحصار از زبان انگلیسی حتی اگر با فوریت هم باشد، ابتدا باید در کمیسیون آموزش و کمیسیون فرهنگی بررسی شود و سپس به صحن بیاید.
این نماینده مجلس با بیان اینکه این طرح حتی اگر فوریت داشته باشد، چهل طرح دیگر داریم که دارای فوریتند، ادامه داد: این روزها نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دنبال گرفتن رای هستند و در حوزههای انتخابی حضور دارند.
صادقی در ادامه نسبت به ضعف سیستم آموزشی انتقاد کرد و گفت: اگر کسی به فکر راه حل باشد باید ببینیم چه نهادی صلاحیت دارد که طرح مسئله و راه حل کند. در این میان به شورای عالی آموزش و پرورش اشاره کرد. در طرح رفع انحصار از زبان انگلیسی عنوان شده است که زبان آموزشی در مدارس نباید منحصرا زبان انگلیسی باشد اما در بندهای آن شاهد هستیم که حذف زبان انگلیسی مطرح است.
وی ادامه داد: همچنین در طرح واگذاری آموزش زبان به آموزشگاهها بیان شده و حتی استخدام معلمان زبان انگلیسی نیز ممنوع شده است. بعد از بازتابهای منفی این طرح در رسانهها با بسیاری از نمایندگان مجلس صحبت کردم و عنوان میشد که میخواهند امضایشان را پس بگیرند.
نظر کاربران
دانش آموزان بیشتر از سیاست گذاران آموزشی می فهمند.تمام مطالب علمی و مقاله ها و کتب آموزشی به زبان انگلیسی هستش ما خودمونو میتونیم تغییر بدیم ولی دنیا رو چی؟
پاسخ ها
همه مشکلات از اینه که می خوان دنیا رو هم مثل ایران کنند.
تو رو خدا یه آینده ای برای ایران بگذارید, آینده گان را بعد از خود از بین نبرید,
واقعا مت پت واقعیت مسئولین جامعه ماست اخه یه عاقل توکشور نیست بگه مرض دارید دلتون درد میکنه مجبورید این برنامه ها رو اجرا کنید انگلیسی حذف کنید اگه خیر خواه مردمید پولی که مدارس داده میشه یاکلاس های تقویتی دبستانها که اجبار هست بردارید هرهفته وهرروز یه هزینه میزارند رودوش مردم بردارید خدالعنتتون کنه اگه راست میگید
من خود انگلیسیرم استقبال نمیکنم :)
شما که در حالحاظر با کشورهای غرب میانه خوبی دارید به بچه ها عربی یاد بدین شاید ایران را به آنها تقدیمکردین.
زبان انگلیسی یکی از زبان های رسمی دنیاست چطور میخواید حذفش کنید همه ی مردم دنیا تقریبا انگلیسی بلدن اما زبان فرانسوی بلد نیستند
میگم چطور شما50سال سابقه کار تو اموزش و پروش داری مگه نباید طبق قانون 30سال ک شد بازنشسته میشدی؟؟؟؟؟
تدریس زبان انگلیسی بطوراستاندارددرمدارس برای دانش آموزان آموزش داده نمیشودحالامانده زبانهای دیگر!!
اگه هنوزوزیربودی این حرف رابزنی؟؟؟
وا ویلا
متاسفانه در اکثر برنامه های کشور ما غیر متخصصان نظر میدهند...تصویب می کنند.....اجرا میکنند.......اصلاح هم نمی کنند.
بلکه نسلها را فدا می کنند.
جالب تمام مسولین بجه هاشون تو انگلیس و کانادا و آمریکا زندگی میکنند و قبلش هم زبان انگلیسی را د ایران فول یاد گرفتند . اینهم شده قضیه تویتتر و تلگرام و خیلی چیزهای دیگه برای خودشن مجاز ولی برای مردم ممنوع است ریاکاری تا چه حد
اگر زبان از مدارس حذف بشه اون کسانی که تو شهرستانها و روستاهای دور افتاده نه کلاس زیان دارند و نه بضاعت مالی که فرزندانشون رو بفرستند کلاس خصوصی چکار باید بکنند. حداقل این طوری تو مدارس یک مختصری یاد میگیرند.
شما از طرف کدام دانش اموز اجازه نظر و تعیین و تکلیف میکنید
بچه های کوچولوی من کلاس انگلیسی نرفتن ولی عاشق زبان انگلیسی هستن و تمام حروف انگلیسی را حفظ هستن
میخوام بدانم بچه ها و نوه های شما الان کجا هستن حتما زبان انگلیسی را فووووول بلدند پس اقای محترم دانش اموزان را از تمدن دور نکنید
زبان عربی را حذف کنید
آقا اولا انگلیسیو اجباری کنید در کنارش هم چند زبان بگذارید که دانش آموز بتونه یکیو انتخاب کنه در کنارش یاد بگیره ثانیا زبان را مثل آموزشگاه با سی دی و محاوره آموزش بدید یعنی دوره toffel را از ابتدایی شروع کنید تا بعد از ۱۲ سال حداقل بچه ها بتونن صحبت کنن
بگو مشخصه دانش اموزان از ریاضی و شیمی و فیزیک کلا همه درسها استقبال نمیکنند که علتش نظام اشتباه اموزشی و صرفا یادگیری طوطی وار هستش کارگاه اموزشی وجود نداره .بعد هم دانش اموز میخواد هیچی اصلا نباشه و راحت باشه ..زبان انگلیسی و حذف کنید دنیا به شما میخنده ..شما ها دیگه چه موجوداتی هستید میخواید زبان بین المللی و حذف کنید و بچه ها رو بی سواد بار بیارید .همینه که میگن مدیریت ما دست ادمهای بی کفایت افتاده
پاسخ ها
همه درسها رو حذف کنید, فقط احکام, قرآن, نشونشون بدین
جای اینکه بیان بگن سیستم آموزشی رو اصلاح کنیم که دانش آموزان بعد از فارغ التحصیلی بتونن راحت انگلیسی صحبت کنن میخوان همون چهارتا کلمه دست و پا شکسته رو هم حذف کنن
زبان انگلیسی یک زبان بین المللی است در اینده هرشغلی که بخوان وارد بشن باید بتونن انگلیسی بخونن ...چجوری میخوان حذف کنن ؟؟؟
خب چرا زبان عربی رو حذف نمیکنید که هیچ کشوری کاربرد نداره انگلیسی ی زبان بین الملی است
تمام دنیا زبان انگلیسی زبان دومشون است و مراودات بین المللی با زبان انگلیسی است ،بعد عده ی بیسواد دم از این می زنند که زبان انگلیسی نباید تدریس شود
روسی سخت وچینی بسیارسخته ولی انگلیسی درهندهم استفاده میشودوبهتره دراین مورددانش آموزآزادگذاشت وخودش انتخاب کندوکسی که روسیه تحصیل می خواهدبکند،همراه انگلیسی بایدروسی حتمابداند
علی اصغرفانی،درزمان وزارت توکلاسهای ۵۰نفری و ادغام کلاس درسهای عمومی مانند عربی و...واینکحذف زبان خارجی و پرکردن آموزشگاههای خصوصی وکنکورآزمایشی قلم چی وکتابهای کمک درسی وضعف علمی دانش آموزان راتماشاکن.
دوباره دارند یه هزینه ی کلان را به بیت المال تحمیل میکنند! اخه این همه معلم و کلاس برای زبانهای فرانسوی ایتالیایی اسپانیایی روسی و... از کجا میارین؟ تازه چه فایده داره. حتی خود فرانسویها مجبورند زبان بین امللی انگیسی را یاد بگیرند.
بس کنید این طرحهای بیهوده را. فکرتان را بذارید سر تامین کلاس و معلم برای اموزش و پرورش.
دوباره دارند یه هزینه ی کلان را به بیت المال تحمیل میکنند! اخه این همه معلم و کلاس برای زبانهای فرانسوی ایتالیایی اسپانیایی روسی و... از کجا میارین؟ تازه چه فایده داره. حتی خود فرانسویها مجبورند زبان بین امللی انگیسی را یاد بگیرند.
بس کنید این طرحهای بیهوده را. فکرتان را بذارید سر تامین کلاس و معلم برای اموزش و پرورش.