راي بده، پنكه و لپتاپ ببر!
اين استراتژي از سوي رقيبان هم پذيرفته شد و ديگر احزاب سياسي هم به سرعت همين شيوه انتخاباتي را در پيش گرفتند.
وسوسه راي دهندگان با هداياي انتخاباتي آن هم در گير و دار مبارزههاي مدني عليه فساد رايج در دستگاههاي دولتي از تناقضي آشكار ميان گفتار و كردار سياستمداران هند نشانه دارد.
پايگاه اينترنتي روزنامه ولت آلمان در اين باره نوشت: بدون ترديد خانم خانهداري از اهالي "چناي"، مركز ايالت "تاميل نادو" هند از انتخاب نمايندهاش بسيار خرسند است.
وي در يك "ساري" زيبا [لباس سنتي زنان هند] براي "جايارام جاياياليتا"، نخست وزير ايالتش دست تكان ميدهد.
در برابر وي پنكهاي نو مشغول به كار است كه هديه كوچكي از سوي نخست وزير شمرده ميشود؛ آن هم در ازاي رايي كه به نام وي به صندوق ريخته شده است!
احزاب سياسي در جنوبيترين ايالت هند چندان هم به خاطر عملكرد سياسيشان شناخته شده و زبانزد نيستند. بسياري از آنها رايدهندگان به خود را با هدايا متقاعد ميكنند. ايالت تاميل نادو در سراسر هند براي هداياي گرانبهايي كه ميدهد، شناخته شده است. حزب DMK در سال ۲۰۰۶ به خاطر وعدههايي كه داده بود، بسيار خبرساز شد. اين حزب كه در آن زمان نقشي اپوزيسيوني داشت، وعده اهداي تلويزيونهاي رنگي را در صورت برنده شدنش در انتخابات به هوادارانش داده بود؛ وعدهاي كه در نهايت هم كارساز و باعث شد تا در پايان پيروز انتخاباتي لقب بگيرد.
اين استراتژي از سوي رقيبان هم پذيرفته شد و ديگر احزاب سياسي هم به سرعت همين شيوه انتخاباتي را در پيش گرفتند.
از جمله اين حزبها ميتوان به DMDK، حزب نخست وزير ايالت، جاياياليتا اشاره كرد كه در انتخابات محلي در مه گذشته اعلام كرده بود در كنار يك دستگاه پنكه به زنان خانهدار در اين ايالت براي دانشآموزان هم هدايايي را در نظر گرفته است!
و اكنون سيلي از لپتاپ در تاميلنادو جاري خواهد شد. ۶.۸ ميليون دانشآموز در ۵ سال پيش رو لپتاپهاي شخصي خود را خواهند داشت. اين چيزي است كه يك هنرپيشه پيشين هندي با اطمينان از آن خبر ميدهد.
اين هفته نخستين رايانههاي شخصي در دبيرستانها و هنرستانهاي دولتي توزيع ميشود. اقدامي خاص كه برخي آن را ميستايند و ميتواند كمك موثري براي دانشآموزان محروم در راه آموزش تودهها باشد.
مخالفان هم در مقابل از ناپديد شدن منابع مالي ايالتي خبر داده و به انتقاد ميپردازند. تنها در سال جاري ميلادي نرخ هداياي ايالتي به ۳۵۸ ميليون يورو رسيده است تا جايي كه منتقدان ميگويند بسياري از دانشآموزان به دليل در پيش گرفته شده همين سياست از دسترسي به كتابهاي آموزشي محروم ميشوند.
آنها بر اين باورند كه منابع دولتي را ميتوان به صورت بهتري به كار گرفت.
منبع: ایسنا
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
نظر کاربران
اه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه هه
خوب بود و همه اخبار مهم در آن درج ميگردد.
خوب