۹۱۶۵۶۵
۱۴ نظر
۵۰۱۹
۱۴ نظر
۵۰۱۹
پ

اصولگرایان دنبال جایگزینی جلیلی با لاریجانی

مشخص است که برخی اصولگرایان نه تنها از ناطق‌نوری دل خوشی ندارند و حتی زمزمه بازگشتش به دل جریان اصولگرایی هم آن‌ها را مشوش می‌کند بلکه از محورقرارگرفتن دوباره جامعه روحانیت در جریان اصولگرایی هم هراسان‌اند.

روزنامه شرق: مشخص است که برخی اصولگرایان نه تنها از ناطق‌نوری دل خوشی ندارند و حتی زمزمه بازگشتش به دل جریان اصولگرایی هم آن‌ها را مشوش می‌کند بلکه از محورقرارگرفتن دوباره جامعه روحانیت در جریان اصولگرایی هم هراسان‌اند.

به طور مشخص بخش تندروی این جریان یعنی جبهه پایداری و جریان‌های مشابه مانند جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی یا رهپویان. تا جایی که اخیرا مجتبی شاکری دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی گفته است: «معتقدم جامعه روحانیت مبارز در حالت تعلیق قرار دارد».

او گفته «جامعه روحانیت مبارز باید نسبت به این افراد وضع خود را مشخص کند، یکی از افرادی که از مسیر دفاع از امام و مقام معظم رهبری فاصله گرفته آقای ناطق‌نوری است. رسانه‌ها باید مصاحبه چالشی با آقای ناطق‌نوری داشته باشند تا مشخص شود او مواضع گذشته خود را تغییر می‌دهد یا اینکه همچنان مواضع پیشین خود را دارد. ناطق‌نوری جایگاهی در بین اصولگرایان ندارد، زیرا در گذشته او مسیر جدایی از اصولگرایان را انتخاب کرده بود».

او با تأکید بر اینکه ناطق‌نوری در انتخابات سال ۸۸ جایگاه خود در میان اصولگرایان را از دست داد، گفته: «باید پرسید زمانی که مقام معظم رهبری جمله أین عمار را فریاد می‌زد، ناطق‌نوری چه پاسخی داد؟ مدت زیادی است که ناطق‌نوری در میان اصولگرایان جایگاهی ندارد».

او درباره عدم حضور لاریجانی در جلسات شورای ائتلاف و حضور مستقل وی در انتخابات هم گفته است: «موضوع آقای لاریجانی هم از آن مسائلی است که در جریان اصولگرایی معلق مانده است، رئیس مجلس تکلیف خود را مشخص نمی‌کند، زیرا در انتخابات گذشته فراکسیون لاریجانی با خاتمی ائتلاف کرد که مصداق آن آقای کاظم جلالی است. حرکت زیگزاگی نه‌تن‌ها سودی برای لاریجانی ندارد بلکه شرایط سیاسی کشور را گنگ و مبهم می‌کند».

مشخص است که جریانی در اصولگرایی که برای وحدت و ائتلاف شرط و شروط تعیین می‌کند به دنبال این است که محوریت را برای انتخابات بعدی به دست گیرد تا سهمیه بیشتری از چهره‌های سیاسی نزدیک به خود وارد مجلس کند. سهمیه‌ای که در آن خبری از امثال ناطق و نزدیکان به تفکر او، لاریجانی‌ها و حتی برخی افراد مورد قبول جامعه روحانیت نباشد.

همان‌هایی که لاریجانی را به شورای وحدت راه ندادند و حالا بر سر حضور ناطق‌نوری به عنوان میهمان در جلسه جامعه روحانیت هم گلایه دارند؛ به طور مشخص سه طیف جبهه پایداری، جمعیت رهپویان و جانبازان انقلاب اسلامی. زاکانی نماینده سابق مجلس و عضو شورای مرکزی جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی و همچنین جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی یکی دیگر از مخالفان سفت و سخت لاریجانی است که در مجلس گذشته بر سر تصویب برجام بار‌ها علیه لاریجانی در مجلس سخن گفت.

او اخیرا گفته بود علی لاریجانی برای منفعتش از قانون عبور می‌کند. او گفته بود مجلس ما مجلسی یک‌نفره است و مقصودش هم از آن یک نفر علی لاریجانی است. ماجرای اکبر طبری و حمله به صادق لاریجانی هم اولین بار با تحرکات زاکانی کلید خورد.

اخیرا پژمانفر یکی از اعضای جبهه پایداری هم درگیری سختی با لاریجانی در مجلس داشت و او را به دیکتاتوری متهم کرد که ۱۲ سال است کشور را اداره می‌کند. حمید رسایی، نماینده سابق مجلس و از مخالفان توافق هسته‎ای و نزدیک به جبهه پایداری زمانی در توییتر خود درباره ناطق‌نوری نوشت: «کی فکرش را می‌کرد! ناطق‌نوری کسی که نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس ششم را به خاطر نگارش نامه رهبری و سرکشیدن جام زهر گفتگو با آمریکا ملامت می‌کرد، حالا بعد از ۲۰ سال، تفاله‌ای که از دهان آن‌ها درآمده را بجود و اعلام کند تا درخواست ترامپ برای مذاکره رد نشود».

اگرچه ریشه این دلخوری‌ها خیلی قدیمی‌تر است و به زمان هم‌پیمانی این جریان‌ها با محمود احمدی‌نژاد باز می‌گردد. با شروع اختلاف بین رئیس سابق دولت با ناطق‌نوری بعد از آن مناظره معروف و بعد هم رئیس مجلس، این جریان‌ها هم پشت احمدی‌نژاد قرار گرفتند و با او هم‌موضع شدند و تا این لحظه بر سر موضعشان مانده‌اند. به نظر می‌رسد هدف غایی آن‌ها حذف لاریجانی و نزدیکان او در مجلس آتی‌اند. روزنامه کیهان سه سال پیش در کنایه‌ای نوشته بود: «آقای ناطق دیروز نیز در مراسم هفتمین روز درگذشت آقای هاشمی، از ظلم بزرگ بر هاشمی گفت: بی‌آنکه به ظلم بزرگ‌تر به ملت و نظام جمهوری اسلامی در فتنه و آشوب نیابتی ۸۸ و دروغ ناجوانمردانه تقلب (اسم رمز و استارت آشوب) اشاره کند».

جلیلی می‌آید؟

طیفی از اصولگرایان در حالی که برای کنارزدن میانه‌رو‌های این جریان از صحنه سیاست و به ویژه مجلس آینده تلاش می‌کنند هم‌زمان به فکر جانشین هم هستند. آن‌ها به فکر نشاندن سعید جلیلی بر صندلی علی لاریجانی‌اند. تا جایی که به گزارش نامه‌نیوز، خبر آمدن جلیلی از شهر مشهد در فضای سیاسی مطرح شده است.

حسین امینی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره تصمیم جلیلی برای نامزدی در انتخابات مجلس از مشهد گفته: صحبت‌هایش مطرح است. شاید چاره‌ای غیر از این تصمیم ندارد، چون آقای جلیلی در تهران فاقد جایگاه است و در مشهد بیشتر از شهر‌های دیگر جایگاه دارد.

البته فضای عمومی را از الان نمی‌توان پیش‌بینی کرد، اما قدر مسلم جبهه پایداری از ایشان حمایت خواهد کرد. با این حال او درباره میزان قدرت فهرست جبهه پایداری در مشهد با سرلیستی جلیلی برای در حاشیه قراردادن سایر فهرست‌های انتخاباتی، گفته: بعید است که از پنج نماینده کنونی مشهد (کریمی‌قدوسی، امیرحسین قاضی‌زاده، بحرینی، پژمانفر و شیران) کسی بخواهد جابه‌جا شود.

جواد آرین‌منش نماینده سابق مجلس هم درباره تصمیم جلیلی برای نامزدی در انتخابات مجلس از مشهد گفته: آقای جلیلی در انتخابات مجلس پنجم از مشهد نامزد شد، اما رأی نیاورد، البته آن زمان چهره مشهور و شناخته‌شده در سطح ملی نبود. البته معتقدم از آنجا که او امروز چهره ملی محسوب می‌شود و نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری را در کارنامه دارد، مناسب‌تر و بهتر است از تهران بیاید، چون در مشهد حضور زیادی نداشته است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چه بهتر مردم الان بهتر می شناسن نه به جلیلی ونه لاریجانی رای نمی دهند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      همش مهره های تکراری با خط و مشی تکلیف شده

  • مهدی

    خداوند خود باید ما را از بلیٌِات افرادی چون شما نجات دهد، انواع تقسیم‌بندی عقیدتی و حزبی با اسامی گوناگون درست کردید، خدایا این مملکت و مردم را خود حافظ باش

  • بدون نام

    خاک بر سرتون هم اصول گرا... هم اصلاح طلب... کاش یک حزب بودین ولی به فکر ملت.... هیچ کدوم تون خوب نیستین

  • اقدم

    فقط جلیلی

  • بدون نام

    ای کاش اصولگرا وجود نداشتن. عامل همه بدبختیهای زنان ایرانی اصولگراها هستن که ضد زنن

  • بدون نام

    فرقی ندارین همتون مثل همین فقط لباستونو عوض میکنین

  • بدون نام

    به فکر مردم باشید

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اینها فقط از ملت سواری میگیرند وجیبهاشون رو پر میکنند .اصولگرایان بدتر از اصلاح طلبان واصلاح طلبان هم بی عرضه تر از بقیه

  • بدون نام

    چهل سال مردم اسیراین دوحزب شده اندبیچاره کردیدملت راتراخدابس کنیدهرچه میکشیم فقط وفقط زیرسراین اعضای این دوحزب میباشد

  • بدون نام

    کورخواندن‌کسی‌رای به آنهانخواهنددادخاطرجمع‌ باشید

  • یهقوب

    جفتتون تاریخ مصرفتان گذشته زور الکی نزنید پوشاک گرون میشه

  • بدون نام

    جفتشان از هم بدتر وبی خاصیت تر تا حالا فقط باعث ویرانی بودن چه کار مثبتی در کارنامه شون سراغ دارید

  • بدون نام

    من از وقتی مردم دوباره روحانی رو به قدرت رسوندن خیلی از مردم ....

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج