خانههای استیجاری، برنامهی دولت و شهرداری
دولت و شهرداری در حال رایزنیهای اولیه برای ساخت خانههای استیجاری هستند و در این خصوص قرار است وزارت کشور و شهرداری با یکدیگر تعامل کنند.
خبرگزاری ایسنا: دولت و شهرداری در حال رایزنیهای اولیه برای ساخت خانههای استیجاری هستند و در این خصوص قرار است وزارت کشور و شهرداری با یکدیگر تعامل کنند.
جلسه شورای عالی مسکن با حضور رئیسجمهوری، اعضای دولت و مدیران شهرداری ۳۰ تیرماه امسال برگزار شده که یکی از موضوعات مورد بررسی، احداث خانههای کوچک به قصد اجاره بوده است. بر اساس اعلام یکی از مدیران شهرداری، از جمله مباحث مطرح در این نشست موضوع تامین مسکن استیجاری توسط شهرداری برای افرادی است که توانایی خرید خانه را ندارند و ظاهرا شهرداری نیز از آن استقبال کرده است. چند روز بعد هم سخنگوی دولت از برنامه احداث خانههای کوچک متراژ برای مردم شهر تهران خبر داد. در ادامه زمزمه برنامهریزی برای احداث خانههای ۳۰ متری در تهران مطرح شد.
برخی کارشناسان، احداث خانههای اجارهای را مطابق الگوی کشورهای توسعهیافته عنوان و مطرح میکنند کلانشهرهای بزرگ دنیا ساخت مسکن برای خانوارهای تک نفره و کمبضاعت را در دستور کار خود قرار دادهاند. در بسیاری از کشورهای پیشرفته، شهرداریها در نقش دولت محلی اقدام به عرضه مسکن استیجاری و مدیریت بازار اجاره به نفع گروههای هدف میکنند و از این طریق بازار اجاره مسکن توسط دولتهای محلی تنظیم میشود.
در ایران نیز طبق بند ۲۱ ماده ۵۵ قانون شهرداری یکی از وظایف این نهاد، ساخت مسکن برای افراد بیبضاعت است که در جلسه شورای عالی مسکن عنوان شده طرح و آیین نامهای در این زمینه تهیه شود تا اگر لازم است در هیات وزیران آورده و مورد بررسی قرار گیرد.
طبق اعلام مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، مقرر شده وزرات کشور و شهرداری در این موضوع تامل کنند که در نهایت در دستور کار قرار گرفت و در روزهای گذشته طی جلسهای که با شهردار تهران و معاونان وی داشتهایم، اکنون این موضوع در حال کار کارشناسی است.
تاکید شهردار تهران برای حل مشکل مسکن
پیروز حناچی شهردار تهران پس از برگزاری جلسه شورای عالی مسکن با اشاره به افزایش سهم مسکن در سبد خانوارها از ۱۲ درصد به بالای ۵۰ درصد در تاریخ چهار دهه انقلاب اسلامی اظهار کرد: اگر هر چه زودتر برای این امر تدبیری اندیشیده نشود، مسئله مسکن از موضوعی اجتماعی به موضوعی امنیتی تبدیل میشود.
وی افزود: در جلسه اخیر هیات دولت در این زمینه راهکارهای زیادی مطرح شد. ما هم پیشنهاد دادیم با حمایت دولت از ظرفیت شهرداریها برای توسعه مسکن استفاده شود که از این موضوع استقبال و حتی پیشنهاد شد ظرفیتهای قانونی برای تحقق این امر پیشبینی شود البته به نظر من در ماده ۵۵ قانون شهرداریها این ظرفیت وجود دارد و دولت هم آماده همکاری است. همه باید تلاش کنیم تا قدمی برای حل مشکل مسکن اقشار کم درآمد برداریم.
اجارهداری حرفهای نیازمند اصلاح آییننامه
از سوی دیگر، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با ایسنا درخصوص برنامههای وزارتخانه برای بازار اجاره گفت: بحث اجارهداری را در شقوق مختلف در دستور کار قرار دادهایم؛ از جمله اجارهداری حرفهای که علاوه بر بخش خصوصی، دولت نیز بتواند برای مدیریت بازار، ورود کند. البته در این برنامه، گروههای کمدرآمد مدنظر هستند. در این خصوص طرحی نوشته شده اما برای اینکه بتوانیم آن را پیش ببریم باید مجوز قانونی برای اصلاح آییننامه صادر شود. اجارهداری حرفهای قبلا هم در قانون بوده اما نتایج مدنظر را به دنبال نداشت.
محمودزاده خاطرنشان کرد: در طرحهای قبلی برای پنج سال سازنده باید اجاره میداد و بعد زمین به او واگذار میشد. این موضوع نمیتوانست در بازار اجاره تعادل ایجاد کند. به همین منظور باید آییننامه را اصلاح کنیم که اراضی برای همیشه در اجاره بماند تا بتوانیم واحد ارزان قیمت تولید کنیم.
جلسات متعدد با شهردار تهران در خصوص تهیه مسکن ۳۰ متری
در این زمینه همچنین کاوه حاج علی اکبری، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در گفتوگویی گفته است: جریان دومی وجود دارد که در خصوص بحث اجتماعی و تامین خانه ۳۰ متری است؛ درواقع مطرح میکنند که این امر با سبک زندگی ما انطباق نداشته و همچنین با باورها و ارزشهای اجتماعی و فرهنگی همخوانی ندارند و در خصوص ویژگیهای مسکن اختلاف نظرهای متعدد وجود دارد.
وی افزود: اما طی جلسهای که در شورای عالی مسکن که حدود دو ماه پیش با شهردار تهران داشتیم، رئیس جمهوری مطرح کرد که شهرداریها میتوانند خانههایی کوچک برای افرادی که نمیتوانند برای خود خانه تامین کنند، بسازد تا به صورت استیجاری افراد کم بضاعت از آن بهرهمند شوند.
به گفته حاج علی اکبری، شهردار تهران مطرح کرد که طبق بند ۲۱ ماده ۵۵ قانون شهرداری یکی از وظایف این نهاد، ساخت مسکن برای افراد بی بضاعت است که در این زمینه عنوان شد تا طرح و آیین نامهای در این زمینه تهیه شود تا اگر لازم است در هیات وزیران آورده و مورد بررسی قرار گیرد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: مقرر شد وزرات کشور و شهرداری در این موضوع تامل کنند که در نهایت در دستور کار قرار گرفت و دو روز گذشته طی جلسهای که با شهردار تهران و معاونان وی داشتهایم، اکنون این موضوع در حال کار کارشناسی است.
نظر کاربران
با این تفکر که خانه 30 متری بسازید باید فاتحه خانواده رو بخونید
این طرح رو نه تنها در تهران بلکه در کل کشور باید اجرا کرد اونایی هم که میکن این متراژ با فرهنگ ورسوم و… مطابقت نداره نفسشون از جای گرم بلند میشه واز منظر خودشون که وضع واوضاعشون خوبه میکن ونمیدونن ملت مستضعف توان پرداخت همین متراژهای فسقلی رو هم ندارند ،
بایستی متراژ ها متنوع باشد.اولویت به افرادی است که فرزند دارند.مخصوصا برای کسانی که فرزند دختر و پسر دارند.بایستی مدتی برای رشد آنها در نظر گرفته شود.حساسیت به موضوع رشد سالم فرزندان بایستی اولویت اول باشد.