۹۱۲۵۰۱
۱ نظر
۵۰۲۱
۱ نظر
۵۰۲۱
پ

درباره یبوست دارویی!

هر یک از داروهایی که برای تسکین درد مصرف می کنید، از نمونه های بدون نسخه مانند ایبوپروفن و آسپرین تا داروهای تجویزی، می توانند احتمال ابتلا به یبوست را افزایش دهند.

عصر ایران: افراد بسیاری در سراسر جهان از یبوست مزمن رنج می برند و اگر حداقل یک اجابت مزاج راحت در طول روز ندارید می توانید از جمله این افراد باشید.

به نقل از "ایزی هلث اپشنز"، یبوست می تواند به دلایل مختلفی شکل بگیرد، اگرچه بیشتر مردم کمتر نسبت به داروهای مصرفی خود و ارتباط آن با یبوست مشکوک می شوند. اما برخی داروها می توانند شرایط اجابت مزاج را دشوار و دردناک سازند. در ادامه با برخی از شایع‌ترین گزینه ها در این زمینه آشنا می شویم.

درباره یبوست دارویی!

داروهای مسکن

هر یک از داروهایی که برای تسکین درد مصرف می کنید، از نمونه های بدون نسخه مانند ایبوپروفن و آسپرین تا داروهای تجویزی، می توانند احتمال ابتلا به یبوست را افزایش دهند. دستگاه گوارش انسان دارای گیرنده هایی برای این نوع از داروها است، از این رو، آنها می توانند اثر مستقیم بر اجابت مزاج داشته باشند. استفاده بلند مدت از داروهای مسکن بدون نسخه یا تنها یک یا دو روز مصرف داروهای مسکن قوی حاوی مخدر می تواند احساس نفخ و یبوست را به همراه داشته باشد.

داروهای ضد افسردگی

داروهای ضد افسردگی از جمله مقصران دارویی اصلی ابتلا به یبوست و تشدید این شرایط محسوب می شوند. داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای قدیمی مانع از انقباضات روده انسان می شوند. زمانی که چیزی حرکت نمی کند، روده انسان هرچه بیشتر مسدود می شود. داروهای ضد افسردگی جدید، از جمله مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین، مانند پروزاک (فلوکستین)، نیز می توانند دشواری در اجابت مزاج و ابتلا به یبوست را موجب شوند.

داروهای ضد حالت تهوع

داروهای ضد حالت تهوع مانند زوفران (Zofran) به واسطه اثر منفی بر سطوح سروتونین در بدن می توانند موجب ابتلا به یبوست شوند. به جای مصرف دارو، در صورت امکان می توانید گزینه های طبیعی، مانند یک فنجان چای زنجبیل یا چند جرعه نوشابه کولا را برای مقابله با حالت تهوع امتحان کنید.

داروهای ضد اسید

اگر برای تسکین سوزش سردل خود دارو مصرف می کنید، این احتمال وجود دارد که با دشواری در اجابت مزاج و یبوست مواجه شوید، به ویژه اگر در بلند مدت این کار را انجام دهید. داروهای ضد اسید حاوی کلسیم و آلومینیوم گزینه های بدتری هستند و البته از شایع‌ترین داروهای ضد اسید محسوب می شوند.

گاهی اوقات بازگشت اسید معده به مری ممکن است نه به واسطه میزان بیش از حد اسید معده بلکه به واسطه میزان بسیار کم آن رخ دهد. به عنوان گزینه ای طبیعی برای جایگزینی با داروهای ضد اسید می توانید ترکیب یک قاشق غذاخوری سرکه سیب در یک لیوان آب و مصرف روزانه آن را امتحان کنید.

داروهای فشار خون

از مسدودکننده های کانال کلسیم تا داروهای ادرارآور، اگر به منظور کاهش فشار خون برای شما دارو تجویز شده است، احتمال تجربه یبوست به عنوان یکی از عوارض جانبی مصرف این داروها زیاد است. داروهای ادرارآور می توانند آب را از دستگاه گوارش خارج کنند. بدن برای نرم کرن مدفوع و عبور آسان آن از روده به این آب نیاز دارد.

داروهای آلرژی

مصرف داروهای آلرژی می تواند با برخی عوارض جانبی مانند خشکی دهان و البته خشکی مدفوع و ابتلا به یبوست همراه باشد. بر همن اساس، داروهای آلرژی را می توان از جمله دلایل پنهان ابتلا به یبوست دانست. ممکن است برای پرهیز از عطسه، خارش و آبریزش چشم و بینی از داروهای آلرژی استفاده کنید و در شرایطی که شاید اقدامی بی ضرر به نظر برسد، اما مصرف بلند مدت می تواند دشواری در اجابت مزاج و ابتلا به یبوست را موجب شود.

داروهای ملین

این که مصرف داروهای ملین می تواند به بروز یبوست منجر شوند، عجیب به نظر می رسد، اما آغاز چرخه مصرف این داروها می تواند وابستگی به آنها را موجب شده و در نهایت ممکن است فرد بدون مصرف داروهای ملین قادر به اجابت مزاج راحت و روان نباشد. پیش از استفاده مکرر از داروهای ملین بهتر است دوباره فکر کنید. این داروها در کوتاه مدت می توانند به سود شما باشند، اما در بلند مدت می توانند به تشدید یبوست منجر شوند. اگر گاهی اوقات برای اجابت مزاج به مقداری کمک نیاز دارید، بهتر است محصولات حاوی مواد طبیعی که کمترین میزان تنش و استرس را به بدن وارد می کنند، انتخاب کنید.

سخن پایانی

یبوست شرایطی است که نباید نادیده گرفته شود. افراد بسیاری آن را به عنوان یک واقعیت زندگی روزمره می پذیرند، اما یبوست نه تنها می تواند به هموروئید و حتی بی اختیاری مدفوع منجر شود، بلکه یبوست مزمن می تواند زمینه ساز ابتلا به برخی بیماری های جدی، از جمله روده نشت کننده و سرطان روده بزرگ شود.

اگر دارو مصرف می کنید و با دشواری در اجابت مزاج مواجه شده اید، به داروهای مصرفی خود توجه داشته باشید زیرا ممکن است از جمله مواردی باشند که به بروز یبوست منجر می شوند. شما می توانید با پزشک خود درباره تغییر دوز یا نوع داروی مصرفی صحبت کنید.

در صورت ابتلا به یبوست برای بهبود شرایط اجابت مزاج خود می توانید موارد زیر را مد نظر قرار دهید:

- میزان مصرف فیبر را افزایش دهید. فیبر نه تنها به بهبود شرایط اجابت مزاج کمک می کند، بلکه می تواند خطر ابتلا به برخی انواع سرطان را کاهش دهد.

- از مصرف پتاسیم به میزان کافی اطمینان حاصل کنید تا مدفوع آبدار و نرم باقی بماند.

به جای قهوه عادی، مصرف قهوه کاسنی را مد نظر قرار دهید. کاسنی فیبر اینولین را در اختیار بدن قرار می دهد که از تولید طبیعی باکتری های مفید در روده بزرگ پشتیبانی می کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • shanjani

    ''''' لطفا به هیچ عنوان ' برای علاج یبوست خود داروی شیمیایی مصرف نکنید' فقط صبح ها یکی دوعدد سیب ' ناشتا میل کنید' و آنگاه معجزه سیب را مشاهده میفرمایید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج