معاون وزیر بهداشت مطرح کرد؛
برخورد با پنهانکاری خطاهای پزشکی
معاون درمان وزارت بهداشت، گفت: بیش از ۵۰ درصد سنجههای اعتباربخشی بیمارستانهای کشور مربوط به ایمنی بیمار است.
خبرگزاری مهر: قاسم جان بابایی در مراسم بزرگداشت روز جهانی ایمنی بیمار در بیمارستان طالقانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: قسمت اعظم این سنجهها فرآیندی است نه هزینهای و با اصلاح فرآیندها در مراکزی که ایمنی بیمار پایین باشد، قابل حصول است.
وی ادامه داد: به زودی با تمهیداتی، دریافتی حقوق پرسنل درمان و کادر بیمارستانها متاثر از اعتباربخشیها خواهد شد و اقدام در این راستا در دستور کار معاونت درمان قرار دارد.
معاون درمان وزارت بهداشت، تصریح کرد: کاهش ایمنی ناشی از خطاهای پزشکی در سه زمینه تجویز دارویی، عفونتهای بیمارستانی و فرآوردههای خونی است.
جان بابایی با اشاره به اینکه فعل و انفعالات روی داده در بدن بیمار سیال و مداخلات درمانی مکانیکال هستند، گفت: بنابراین، خطاهای پزشکی اجتناب ناپذیر است ولی مهم این است که این خطاها شناخته و گزارش شوند تا بتوان از رویداد آنها برای آینده پیشگیری کرد.
وی بیان داشت: به نظر می رسد مهم ترین بخش کار برای ارتقای ایمنی بیمار گزارش درست همین خطاهاست تا بتوان بر اساس آنها به قضاوت درستی رسید و برای کاهش خطاها برنامه ریزی کرد.
معاون وزیر بهداشت افزود: مراکزی که این خطاها را گزارش نکنند در اعتبارسنجیها لحاظ می شوند و مدیرانی که ۴۸ ساعت بعد از گزارش خطا اقدامی در جهت مداخله انجام ندهند، بازخواست می شوند.
وی خاطرنشان کرد: همه دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانها باید هوشیار باشند که علتیابی خطاها مهم است. ایمنی، حق طبیعی بیمار است و از سال گذشته شتاب برنامهها و اقداماتی که از دهه قبل در جهت ارتقای ایمنی بیمار انجام شده است، افزایش یافته است.
جان بابایی ادامه داد: خوشبختانه در طرح تحول سلامت، ارتقای امکانات رفاهی بیمارستان ها روند افزایشی پیدا کرد و جزو حقوق بیمار محسوب شد.
وی اظهار داشت: زیرساخت ها و تغییراتی که در این راستا باید انجام شود مهم هستند و توجه به وضعیت اتاق عملها، پسماندها، استریل لوازم، کاهش بستریهای غیرضروری و طولانی، تداخلات دارویی، کاهش تجویز آنتی بیوتیکها و کورتونها باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
معاون درمان وزارت بهداشت، تاکید کرد: آموزش کادر بیمارستانی در راستای درک مفاهیم ایمنی بیمار و به کار بستن شاخصههای آن بسیار مهم است. انجام پژوهش در زمینه ایمنی بیمار در دانشگاهها و به کار بستن دادههای این پژوهش ها در بیمارستانها به ارتقای ایمنی کمک شایانی می کند.
جان بابایی در پایان گفت: قسمت زیادی از عفونتهای بیمارستانی مربوط به بخشهای ویژه در بیمارستانهاست که با رعایت دستورالعملها و کدهای کاهش میزان بستری، می توان عفونتها را کنترل کرد.
نظر کاربران
جناب آقای دکتر جان بابایی ومدیران وپرسنل وزارت نشین کاش بجای اعتبار بخشی به بیمارستانها کمی هم به اعتبار خود وزارتخانه توجه میکردین ودرابتدا زیر ساختهاواستانداردهایی که یک بیمارستان باید داشته باشد برایش مهیا وسپس به سراغ دادن درجه اعتبار به آن رفت.شمایی که یکسال حق وحقوق پرسنل بیمارستانها را نداده اید ودرستاد وزارتخانه وستاد دانشگاهها مزایایی مثل فوق العاده ویژه و...رادریافت میکنیدچگونه دم از دادن حقوق بر طبق اعتبار بخشی میزنید براستی که خجالت آوره واین ره که شما میروید به ترکستان است.
کارت خوان هم بگذار.
دکتر جانبابایی بعنوان یک پزشک آگاه چگونه می پذیرید که ده سال تلاش برای احداث بیمارستان امام رضای اهواز با مخالفت سلیقه ای و بی اساس کارشناسان وزارت بهداشت نافرجام بماند در بیمارستان های فوق العاده شلوغ اهواز چگونه انتظار کیفیت مطلوب دارید؟
رشت،کوچه ۸۶،انسیستوپاسارگاد ومجوزکاشت مو رابررسی کنید،چون افرادی انجام می دهنند