رئیس مجلس عوام: جانسون، سارقِ بانک است
رئیس مجلس عوام انگلیس با تاکید بر اهمیت نقش قانونگذاران برای تصمیم گیری درباره نحوه خروج این کشور از اتحادیه اروپا، «بوریس جانسون» را به دلیل مخالفت با تمدید مهلت برگزیت به سارق بانکی تشبیه کرد که وعده میدهد پول ربوده شده را بلافاصله خرج مصارف خیریه خواهد کرد.
ایرنا: رئیس مجلس عوام انگلیس با تاکید بر اهمیت نقش قانونگذاران برای تصمیم گیری درباره نحوه خروج این کشور از اتحادیه اروپا، «بوریس جانسون» را به دلیل مخالفت با تمدید مهلت برگزیت به سارق بانکی تشبیه کرد که وعده میدهد پول ربوده شده را بلافاصله خرج مصارف خیریه خواهد کرد.
«جان برکو» که کمتر از دو ماه دیگر از ریاست مجلس عوام کناره گیری خواهد کرد، مواضع بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس را که ادعا کرده به هر قیمتی کشور را ۳۱ اکتبر (۹ آبان) از اتحادیه اروپا خارج می کند مورد انتقاد قرار خواهد داد.
وی تاکید کرد اگر جانسون بخواهد لایحه مجلس درباره تمدید مهلت برگزیت را دور بزند از تمام ظرفیت ها و رویه های قانونی برای مخالفت با او استفاده خواهد کرد.
رئیس مجلس عوام گفت که تنها شکل خروج انگلیس از اتحادیه اروپا - هر زمانی که رخ دهد - با موافقت پارلمان محقق خواهد شد.
بوریس جانسون اعلام کرده که برای رسیدن به توافق با اتحادیه اروپا تلاش خواهد کرد، اما در صورتی که توافقی حاصل نشود، لندن برگزیت را بدون توافق اجرا خواهد کرد.
او در نخستین نطق خود در کسوت نخست وزیری در پارلمان گفته بود: آماده مذاکره با اتحادیه اروپا هستیم و تمام تمرکز خود را با انرژی و اراده خرج میکنیم تا به توافق برسیم. اما اگر نشد در شرایط مطلوبتر از آنچه تصور میشود، قرار داریم که بدون توافق اتحادیه اروپا را ترک کنیم.
نخست وزیر انگلیس ماموریت اصلی دولت خود را تحقق برگزیت تا ۳۱ اکتبر (۹ آبان) خواند و در اظهاراتی شبیه به دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفت می خواهد انگلیس را به بهترین کشور روی زمین تبدیل کند.
در راستای تحقق این مساله، وی پارلمان این کشور را از سه شنبه گذشته به مدت پنج هفته (۱۴ اکتبر - ۲۲ مهر) تعطیل کرد تا دولت بتواند بدون مزاحمت قانونگذاران، کشور را از اتحادیه اروپا خارج کند.
با این حال دادگاه عالی اسکاتلند روز چهارشنبه به غیرقانونی بودن تعلیق پارلمان رای داد و جانسون را متهم کرد که ملکه انگلیس را در این خصوص گمراه کرده است.
جانسون روز گذشته (پنجشنبه) مدعی شد، مطلقا در این زمینه به ملکه الیزابت دوم دروغ نگفته است.
وی افزود: دادگاه عالی انگلیس هم نظر ما را داشته است. اکنون باید دیوان عالی در این باره تصمیم بگیرد.
در همین حال افشای جزییات سند دولت انگلیس درباره پیامدهای منفی خروج بدون توافق این کشور از اتحادیه اروپا، تنور اعتراضات داخلی درباره آینده برگزیت را داغ کرده و قانونگذاران معترض انگلیسی خواستار بازگشایی فوری پارلمان شدهاند.
در سند پنج صفحه ای که کلیات آن پیشتر در نشریه ساندی تایمز درز کرد، نسبت به کمبود سوخت، غذا و دارو، آشوب در بندرها، تنش مرزی و محافظت سخت از مرز با ایرلند و افزایش قیمت مراقبتهای اجتماعی هشدار داده شده است.
همچنین تاخیرهای طولانی در مبادی مرزی انگلیس و اتحادیه اروپا، افزایش قابل توجه قیمت برق، کاهش توان انگلیس برای مقابله با بیماریهای دام و طیور و کاهش مواد غذایی تازه و افزایش قیمت در فروشگاه ها، از دیگر موضوعاتی است که در این سند به آن اشاره شده است.
«مایکل گوو» معاون نخست وزیر انگلیس و مغر متفکر خروج بدون توافق این کشور از اتحادیه اروپا می گوید که این سند ارزیابی و پیشبینی درباره پیامدهای ناشی از برگزیت بی توافق بشمار نمی رود.
وی می افزاید که سند یاد شده بدترین سناریوها را مد نظر قرار داده تا دولت خود را برای آن آماده کند.
جانسون هم تاکید دارد که به برگزیت بی توافق تمایلی ندارد، اما دولت او همه اقدامات لازم را برای مواجه با این سناریو پیشبینی کرده است.
ارسال نظر