جدایی فرهادی و ده کیارستمی جزو بهترینهای قرن
نشریه گاردین در فهرست ۱۰۰ فیلم برتر سینمای جهان که از سال ۲۰۰۰ میلادی تاکنون ساخته شده، نام دو فیلم ایرانی از ساختههای عباس کیارستمی و اصغر فرهادی را جای داده است.
ایسنا: نشریه گاردین در فهرست ۱۰۰ فیلم برتر سینمای جهان که از سال ۲۰۰۰ میلادی تاکنون ساخته شده، نام دو فیلم ایرانی از ساختههای عباس کیارستمی و اصغر فرهادی را جای داده است.
در فهرستی که نشریه گاردین از ۱۰۰ فیلم برتر سینمای جهان منتشر کرده است. فیلم «جدایی نادر از سیمین» ساخته اصغر فرهادی که موفق به کسب جوایز متعددی از جمله اسکار بهترین فیلم خارجی ۲۰۱۲ شده، در جایگاه سی وششم قرار گرفته است و فیلم «ده» به کارگردانی عباس کیارستمی، کارگردان سینمای ایران نیز رتبه هفتاد و ششم را به خود اختصاص داده است.
جایزه گلدن گلوب بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان، جایزه خرس طلایی بهترین فیلم از جشنواره فیلم برلین، جایزه ایندیپندنت اسپیریت بهترین فیلم خارجی زبان و جایزه سزار بهترین فیلم خارجی زبان از جمله جوایز مهم فیلم «جدایی نادر از سیمین» پنجمین ساخته بلند اصغر فرهادی و یکی از موفقترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران در عرصه بینالملی هستند.
فیلم تحسین شده «ده» نیز روایتگر زنی است که درون خودرویی نشسته و در ده سکانس با پنج شخصیت دیگر، گفتگوهایی انجام میدهد و نمایی از زندگی زن امروزی در ایران را نشان میدهد.
اما رتبه نخست فهرست ۱۰۰ فیلم برتر قرن ۲۱ میلادی را فیلم «خون به پا خواهد شد» محصول سال ۲۰۰۷ به کارگردانی پل توماس اندرسون، با بازی درخشان دنیل دیلوئیس به خود اختصاص داده که بر اساس رمانی با عنوان «نفت» نوشته آپتون سینکلر ساخته شده است.
این فیلم در هشتادمین دوره جوایز سینمایی اسکار در ۸ شاخه نامزد کسب جایزه بود و در نهایت نیز دو جایزه بهترین بازیگر مرد (دنیل دی لوئیس) و بهترین فیلمبرداری را به خانه برد.
در این نظر سنجی و در رتبههای دوم تا دهم نیز به ترتیب فیلمهای «دوازده سال بردگی» (۲۰۱۳) به کارگردانی استیو مککوئین، «پسرانگی» (۲۰۱۴) به کارگردانی ریچارد لینکلیتر، «زیر پوست» (۲۰۱۳) اولین ساخته بلند سینمایی جانتان گلیزر، «در حال و هوای عشق» (۲۰۰۰) به کارگردانی وونگ کاروای، «پنهان» (۲۰۰۵) از میشائیل هانکه، «بخشگویی، نیویورک» (۲۰۰۸) به کارگردانی چارلی کافمن، فیلم برنده اسکار «مهتاب» (۲۰۰۶) ساخته بری جنکینز، «زاما» (۲۰۰۷) ساخته کارگردان آرژانتینی لوکرشیا مارتل و «تیم آمریکا: پلیس جهانی (۲۰۰۴) از تری پارکر اشاره کرد.
از دیگر مهمترین فیلمهای حاضر در این فهرست میتوان به این اسامی اشاره کرد:
«جاده مالهالند» به کارگردانی دیوید لینچ (رتبه یازده)، «دزدان فروشگاه» ساخته هیروکازو کورئیدا (پانزدهم)، مستند «عمل کشتن» ساخته جاشوا اوپنهیمر (شانزدهم)، «روما» ساخته الخاندرو گونزالز ایناریتو (بیستم)، «ربان سفید» ساخته میشائیل هانکه (بیست و یکم)، انیمه «شهر اشباح» از هایائو میازاکی (بیست و دوم)، «درخت زندگی» به کارگردانی ترنس مالیک (بیست و هشتم)، «جاذبه» از آلفونسو کوارون (سی ودوم)، «داگویل» به کارگردانی لارس فن تریه (سی و هفتم)، «روزی روزگاری در آناتولی» به کارگردانی نوری بیلگه جیلان (سی و هشتم)، فیلم برنده نخل طلای «۴ ماه، سه هفته و دو روز» ساخته کریستین مونجیو (چهل و دوم)، «گرگ والاستریت» از مارتین اسکورسیزی (چهل و سوم)، «پیش از غروب» دیگر ساخته ریچارد لینکلیتر (پنجاهم)، «ببر خیزان اژدهای پنهان» از آنگ لی (پنجاه و یکم)، «عشق سگی» ساخته الخاندرو گونزالز ایناریتو (پنجاه و دوم)، مستند «آتش در دریا» از جیانفرانکو روسی (پنجاه و سوم)، «بلندی های بادگیر» اثر آندرا آرنولد (پنجاه و هشتم)، «کوهستان بروکبک» از آنگ لی (شصت و ششم)، فیلم لبنانی «کفرناحوم» ساخته نادین لبکی (هفتاد و یکم)، «پیامبر» ساخته کارگردان فرانسوی، ژاک اودیار (هفتاد و چهارم)، «گمشده در ترجمه» اثر سوفیا کاپولا (هفتاد و هفتم)، انیمیشن «پرسپولیس» از مرجان ستراپی (هفتاد و نهم)،«مرثیهای برای یک رویا» از دارن آرنوفسکی (هشتادم)، «جایی برای پیرمردها نیست» ساخته برادران کوئن، «بادی که در علفزار پیچید» از کن لوچ (۲۰۰۶)، «هرت لاکر» ساخته کاترین بیگلو (نود و دوم)، «گلادیاتور» از ریدلی اسکات (نود و چهارم)، مستند «فارنهایت ۹/۱۱» به کارگردانی مایکل مو» و «روزی روزگاری در هالیوود» جدیدترین ساخته کوئنتین تارانتینو (رتبه صدم)
نظر کاربران
اونوقت فراستی میگه فیلمای کیارستمیو قبول ندارم ، خب بگو سندرم مقابله با دنیا رو دارم و از این حس ارضاء میشم