تامین نیاز دارو و مواد اولیه داروسازیها تا یک سال
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معتقد است برای عبور از دالانهای تاریک فساد هیچ راهی جز شفافیت در پیش رو نداریم.
ایسنا: دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت روز پنج شنبه در نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی استان و آیین آغاز عملیات اجرایی پروژه های بهداشتی، درمانی ، آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اظهار کرد: اگر میخواهیم در تلههای هزینهزای فساد نیفتیم باید به سمت الکترونیکی شدن بیشتر برویم.
وی ادامه داد: در همین راستا تا پایان آبانماه همه داروخانههای کشور مجهز به زیرساختهای الکترونیکی شده و تا پایان سال نیز علاوه بر حذف دفترچه کاغذی و اجرایی شدن نسخهنویسی الکترونیکی زیرساختهای لازم برای نظارت بیشتر در همه مراکز درمانی، مطبها و...ایجاد خواهد شد.
وی با برشمردن برخی گرفتاریهای حوزه سلامت در کشور اضافه کرد: حوزه سلامت در کشور ما در آینده با گرفتاریهای تازهای همچون سالمندان که جمعیتشان رو به ازدیاد است روبرو خواهد شد.
نمکی با بیان اینکه سالمندان رسیدگی ویژه میخواهند ادامه داد: یکی دیگر از گرفتاریهای بخش سلامت، جمعیت حاشیه شهرها و خصوصا کلانشهرها است این جمعیت در کشور نیازمند بسیاری از خدمات حوزه سلامت است.
وی با اشاره به برخی پیامدهای ناشی از مهاجرت گفت: اگرچه برخی از این مهاجرتها ممکن است با خود اشتغال و تولید و یا منافع دیگری با خود داشته باشد اما ممکن است با خود بیماری نیز بیاورد لذا همیشه رشد جمعیت مهاجرین نمیتواند مفید باشد.
رفع پوسیدگی دندان ۱.۲میلیون دانشآموز کشور در سال ۹۸
وزیر بهداشت از نارساییهای بهداشت دهان و دندان به عنوان یکی از مشکلات جدی در کشور نام برد و گفت: وزارت بهداشت با درک این مهم امسال در قالب طرح مدارس عاری از پوسیدگی برای رفع پوسیدگی یک میلیون و 200 هزار دانشآموز کلاس ششم برنامهریزی کرده است.
وی از ایجاد خانههای بهداشت در مناطق عشایری به عنوالن یکی دیگر از طرحهای این وزارتخانه یاد کرد و گفت: در گام اول 18 خانه بهداشت برای عشایر استان فارس ایجاد شده و در استان سمنان نیز آمادگی داریم برای مناطق عشایری خانه بهداشت ایجاد کنیم.
نمکی از هر خانه یک پایگاه سلامت به عنوان یکی از طرحهای بزرگ این وزارتخانه در نیمه دوم امسال نام برد و افزود: سلامت زمانی پایدار میشود که به نهاد خانواده و سلامت خانوارها بپردازیم لذا این طرح را امسال با قوت اجرایی میکنیم. باید به گونه ای عمل کنیم که 20 میلیون سفیر سلامت در خانواده ها داشته باشیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، الکترونیکی شدن را یک تکلیف برای این وزارتخانه برشمرد و خاطرنشان کرد: در همین راستا 70 درصد کشور را هدفگذاری کردیم که تا پایان امسال زیرساخت های لازم برای الکترونیکی شدن خدمات در آنها فراهم شود.
وی افزود: 100درصد این برنامه باید تا آخر نیمه اول 1399 در کل کشور محقق شود ضمن اینکه امسال نسخهنویسی الکترونیکی که هم به سود بیماران و هم به سود اقتصاد سلامت است را کاملا محقق میکنیم.
وی تلاش در ایجاد زیرساختهای لازم برای الکترونیکی شدن خدمات را ضروری خواند و ادامه داد: برای مقابله با فساد و سوءاستفادهها در این بخش راهی جز توسعه این خدمات نداریم.
این عضو کابینه دوازدهم با اشاره به اجرای موفق طرح کنترل فشارخون بالا در کشور اظهار کرد: بر اساس آمارها سال 96 در مجموع ۳۸۰ هزار مرگ در کشور به وقوع پیوسته که ۳۱۳ هزار مورد آنها به دلیل بیماریهای غیرواگیر و تنها 25 هزار مورد آنها به دلیل بیماریهای واگیردار بوده.
وی ادامه داد: از 313 هزار مرگ به دلیل بیماریهای غیرواگیر ۹۷ هزار مورد به دلیل فشار خون بالا و عوارض ناشی از آن بوده و تاسفآورتر آنجا است که 40 درصد آنها ازه فشار خون خود بیاطلاع بودند.
وی با ابراز خرسندی از تحقق اهداف طرح کنترل فشارخون ادامه داد: وزارت بهداشت در این طرح برای شناسایی 20 تا 25 میلیون شهروند بالای 30 سال هدفگذاری کرده بود که با تلاش همکاران ما توانستیم بیش از ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را در کشور تحتپوشش قرار دهیم.
وی از سمنان به عنوان یکی از موفقترین استانها در این طرح نام برد و گفت: استان سمنان 97 درصد جمعیت بالای 30 سال استان را پوشش داده و از این رو دانشگاه علوم پزشکی سمنان در بین 10 دانشگاه برتر کشور قرار گرفت.
چرایی سرگردانی برخی بیماران و نبود برخی داروهای نایاب
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود از معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ها به عنوان موثرترین معاونت ها نام برد و گفت: این معاونت از طریق برنامههای فرهنگی می توانند به ارتقای علمی، فرهنگی و روانی و اثربخشی دانشجویان در جامعه کمک کند.
دکتر نمکی با بیان اینکه باید با دانشجویان با زبان مناسب حرف بزنیم ادامه داد: باید زبانی انتخاب کنیم که با شرایط روحی، خلقی و اجتماعی آنها متناسب باشد.
وی همچنین به چرایی و علل سرگردانی برخی بیماران در یافتن داروها اشاره کرد و افزود: برخی بیماران نسخی در دست دارند و میچرخند و ممکن است که داروی نوشته شده را پیدا نکنند چرا که آن دارو یک برند خارجی است.
وی با بیان اینکه تقیصر این مهم بر عهده همکاران پزشک است افزود: برخی داروها دارای مشابه داخلی باکیفیت هستند و هیچ لزومی در استفاده از برند خارجی آن نیست اما متاسفانه برخی پزشکان در نسخه ها برند خارجی آن را مینویسند.
نمکی با بیان اینکه اجازه ورود دارویی که مشابه داخلی باکیفیت است داده نمیشود ادامه داد: البته اگر یک داروی داخلی کیفیت لازم را نداشته باشد وزارت بهداشت قطعا جلوی آن را گرفته و اجازه ورود برند خارجی را میدهد چرا که سلامت مردم برای ما یک اصل تخلفناپذیر است.
استاندار سمنان نیز با اشاره به گستردگی جغرافیایی و تراکم پایین جمعیت در این استان پهناور گفت: همین ویژگیها سبب شده که هزینه خدماتدهی به مردم این استان در مقایسه با دیگر استانها گرانتر تمام شود.
به گزارش خبرنگار ایسنا، علیرضا آشناگر در نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی استان و آغاز ساخت و افتتاح پروژه های بهداشتی، درمانی ، آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اظهار کرد: برای خدماتدهی به برخی شهرستانها و روستاها در این استان نیاز به پیمودن 400-500کیلومتر راه وجود دارد و این درحالی است که مردم نیز انتظار دارند که سریعترین زمان ممکن خدمات را دریافت کنند.
وی با اشاره به تعدد محورها در این استان و حجم بالای تردد در آنها خاطرنشان کرد: عبور سالانه 25 میلیون زائر و تردد سالانه 19 میلیون خودرو در استان از اصلیترین دلایل حجم بالای تصادفات جادهای در این استان است.
استاندار سمنان با بیان اینکه استان سمنان در چهار دهه گذشته توسعه خوبی داشته تصریح کرد: برخی شاخصها به خودی خود گویای روند رو به رشد توسعه در این استان است و به نظر میرسد که این شاخصها در سالیان اخیر نیز روند رو به بهبودی دارند.
وی از امید به زندگی به عنوان یکی از شاخصهای مهم در حوزه سلامت نام برد و گفت: میانگین امید به زندگی در استان سمنان بالاتر از متوسط کشوری این شاخص است.
آشناگر با اذعان به اینکه سمنان از استانهایی است که کمترین بیکاری را در سطح کشور دارند گفت: نرخ بیکاری در استان سمنان 7.1 درصد است این در حالی است که استان سمنان استان مهاجرپذیری است.
وی از رشد بالای جمعیت به عنوان دیگر شاخص مهم این استان نام برد که گویای روند رو به رشد توسعه در استان است و افزود: نرخ رشد جمعیت در استان 2.6 درصد و نزدیک به دو برابر نرخ میانگین کشوری است و این در حالی است که این نرخ در برخی نقاط استان همچون دیباج به 8 درصد و یا در شهرستان صنعتی همچون گرمسار به بیش از چهار درصد رسیده است.
آشناگر نرخ بالای سواد را از دیگر مزیتهای این استان خواند و خاطرنشان کرد: 98 درصد جمعیت استان باسواد بوده و استان دارای جمعیت بالای دانشجویی و نیروی انسانی تحصیلکرده است.
عالی ترین مقام اجرایی استان حجم تولید ناخالص داخلی و جی دی پی این استان را 13 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این رقم که تا سال 95، 10 هزار میلیارد تومان اعلام می شد و با بررسی های اخیر 13 هزار میلیارد تومان اعلام شده، رقم بالایی است که حکایت از جایگاه ممتاز این استان در اقتصاد ملی دارد.
استاندار سمنان، پیشرو بودن استان در بسیار از این شاخصها را نشاندهنده روند روبه رشد توسعه پایدار در این استان ارزیابی و اظهار کرد: از سوی دیگر براساس ارزیابیهای رسمی میزان رضایتمندی مردم از دستگاهها نیز در وضعیت خوبی است به طوری که استان امسال در جشنواره شهید رجایی حائز رتبه دوم کشور شد.
این مقام ارشد اجرایی با برشمردن برخی از وعدههای وزیر بهداشت به مردم استان در سفر امروز گفت: جدای از این وعدهها، مردم استان در زمینه تکمیل برخی پروژههای نیمهتمام حوزه سلامت انتظارات به حقی دارند که انتظار میرود از طریق وزارتخانه بهداشت و درمان پیگیری شود.
وی از تکمیل و تجهیز بیمارستان در حال ساخت مهدیشهر به عنوان یکی از مهمترین مطالبات مردم این شهرستان نام برد و گفت: مهدیشهر یک شهرستان توریستی است و در فصول بهار و تابستان گردشگران زیادی را جذب خود میکند. ضمن اینکه مردم شهرستان نیز انتظار دارند در احداث و تجهیز این پروژه که متاسفانه اجرایی شدن آن زمانبر شده تسریع بیشتری شود.
آشناگر با اشاره به آمادگی برخی سرمایهگذاران بر لزوم اعطای مجوز دانشکده داروسازی سمنان تاکید و تصریح کرد: استانداری سمنان ضمن تاکید بر دانشکده داروسازی دامغان، ایجاد این دانشکده جدید در علوم پزشکی سمنان را نیز در راستای بهبود ساختار دانشگاه علوم پزشکی مفید ارزیابی و از این رو صدور مجوزهای لازم در این ارتباط را ضروری میداند.
ارسال نظر