طرح ایران برای دور زدن تنگه هرمز برای انتقال نفت
تهران با بغداد در مورد احتمال بازگشایی یک خط لوله که ایران را از طریق عراق به سوریه متصل میکند صحبت کرده است تا دیگر مجبور نباشد از تنگه هرمز برای انتقال نفت در خلیج فارس استفاده کند.
خبرگزاری تسنیم به نقل از راشا تودی: تهران با بغداد در مورد احتمال بازگشایی یک خط لوله که ایران را از طریق عراق به سوریه متصل میکند صحبت کرده است تا دیگر مجبور نباشد از تنگه هرمز برای انتقال نفت در خلیج فارس استفاده کند.
این خط لوله ایران را به شهر بندری بانیاس سوریه در ساحل مدیترانه متصل می کند. این خط لوله که از عراق عبور می کند به ایران اجازه می دهد تنگه هرمز را برای انتقال نفت کنار بگذارد و تحریمهای آمریکا را در بحبوحه افزایش ترس از بسته شدن تنگه هرمز در صورت تقابل مستقیم نظامی بین آمریکا و متحدانش با ایران، دور بزند.
به گفته منابع آگاه ، این خط لوله از دو بخش تشکیل می شود. اول ایران یک خط لوله ۱۰۰۰ کیلومتری جدید از طریق عراق به سمت سوریه می سازد که از دشت نینوا در شمال عراق عبور کرده و از طریق استان دیرالزور وارد قلمرو سوریه می شود و از آنجا به ساحل سوریه می رسد. دوم، ایران خط لوله کرکوک-بانیاس را که طی جنگ ایران و عراق در ۱۹۸۲ بسته شد ، باز می کند. این خط لوله در سال ۲۰۰۰ به مدت سه سال احیا شد ولی طی حمله های هوایی آمریکا به عراق در ۲۰۰۳ به شدت آسیب دید. طبق این طرح ، ساخت و نگهداری از این خط لوله بر عهده تهران خواهد بود.
ظرفیت کل این خط لوله حدود ۱.۲۵ میلیون بشکه در روز تخمین زده می شود که تقریبا معادل نصف صادرات نفت خام ایران قبل از اعمال تحریم های آمریکاست ولی این مقدار حداقل ده برابر کمتر از کل مقدار نفت خامی است که در حال حاضر از طریق تنگه هرمز منتقل می شود.
طبق گفته منابع، از نظر بغداد این پروژه چندان از نظر اقتصادی به صرفه نیست. عراق می تواند نفت خام خود را به بانیاس و سایر کشورهای همسایه در مدیترانه صادر کند. بغداد هنوز رسماً به این پیشنهاد تهران پاسخ نداده است. در واقع ایران قبلا هم در مورد طرح این خط لوله با عراق صحبت کرده بود ولی این مذاکرات در ۲۰۱۴ وقتی گروه داعش بخشهای وسیعی از سوریه و عراق را گرفت متوقف شد.
تنگه هرمز یک مسیر کشتیرانی حیاتی برای نفت ایران است که در حال حاضر ۱۷ میلیون بشکه در روز مواد خام و مشتقات نفتی از طریق آن منتقل می شود. بیشتر این محصولات به بازارهای آسیا و اروپا فرستاده میشوند. تنگه هرمز اخیراً به مرکز درگیری های بین المللی پس از تصمیم واشنگتن به ایجاد ائتلافی برای حفاظت از آن تبدیل شده است. واشنگتن ایران را مقصر حمله به نفتکش ها در تنگه هرمز می داند ولی تهران بارها این اتهام را رد کرده و ادعا می کند آمریکا سعی دارد تحریمهای نفتی یک جانبه خود را از طریق فشار نظامی اعمال کند.
نظر کاربران
اول خط لوله پاکستان برای صادرات گاز رو تکمیل کنید.صادرات نفت از عراق به سوریه و بندر بانیاس پیشکش.
آخرش تنگه هرمز روی ما بسته شد حیف مگر قرار نبود ماتنگه را ببندیم گفتی روحانی
پس دولت قاچاق سوخت می کند
میخواین نفت رو به عراق و سوریه بدین بهانه چرا میارین ، اگه بخواین تنگه رو دور بزنین بیارین بندر جاسک یا چابهار ، میخواین لقمه رو دور سرتون دور بدین؟
پاسخ ها
اخه این چه حرف مضحکیه که میزنی ؟ کدوم کشور رایگان کاری میکنه ک ایران بکنه .. چرا فک میکنین اگه ما نفت به عراق یا سوریه بدیم رایگان میدیم ؟ بیشتر صادر کننده ب کشور های همسایه همین عراقه ... الان کشورهای دیگه تو ایران سرمایه گذاری میکنن دارن رایگان این کارو میکنن .. چین میاد ریل میکشه واسه ایران رایگانه ... فقط ی چی کردن تو مغز مردم ک ایران به سوریه و عراق داره پول میده .. چ پولی اخه ..حرفارو ب سیب زمینی هم بزنی خندش میگیره .. چیزی نمیدونی اظهار نظر نکن ... همین سوریه ب ایران میگفت بیاید کشور رو اباد کنین پولشم میدادن .. من نمیگم از اصلاح طلبای تیر این دولت این حرف رو زده ... بعد شما میگین نفت رو میخواد بده سوریه .. عجب ...
کاربر ۱۷:۳۳ حرفت کاملا درسته...
ولی چه میشه کرد که اکثر مردم ایران تحلیل سیاسی درستی ندارن و هرچی ک درفضای مجازی گفته ویا نشرداده بشه رو سریع باور میکنن بدون حتی یک ذره فکر و تجزیه تحلیل موضوع...
برای دور زدن تنگه هرمز نیازی نیست خط لوله های عراق و سوریه رو تعمیر کنید یه خط لوله بکشید به چابهار
پاسخ ها
خوب اگه امريکا يبار بهش اسيب زده پس دوباره هم ميتونه اسيب بزنه
خط لوله تو دراز مدت خیلی بصرفه تر هستش
تنگه هرمز را خودمان ناامن کردیم، حالا خودمان مجبوریم دورش بزنیم! خخخخخ
خیلی مسیر امن وبیخطریه تازه کوتاه هم هست هزینه ندارد خیلی خیلی عالیه!!!!!!
چرا ما باید بگذاریم از تنکه هرمز نفت صادر کنند وقتی نمیگذارند ما نفت بفروشیم ماهم نمیگذاریم آمریکا وانگلیس واسرائیل نفت صادر کنند
پاسخ ها
جناب انیشتین
انگلیس و اسراییل ک نفت ندارن بخوان صادر کنن لطفا چیزی رو ک نمیدونی نظر نده