روزانه ۱۸۰۰ نفر همدیگر را در حد کبودی میزنند!
در چهار ماهه نخست سال جاری ۲۱۵ هزار و ۶۴۳ مصدوم نزاع به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند، این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار مراجعین نزاع ۲۰۷ هزار و ۴۲۷ نفر بود، ۴ درصد افزایش یافته است.
خبرگزاری ایسنا: در چهار ماهه نخست سال جاری ۲۱۵ هزار و ۶۴۳ مصدوم نزاع به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند، این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار مراجعین نزاع ۲۰۷ هزار و ۴۲۷ نفر بود، ۴ درصد افزایش یافته است.
در چهار ماهه نخست سال جاری، از کل مراجعین نزاع در کشور ۱۴۵ هزار و ۸۶۹ نفر مرد و ۶۹ هزار و ۷۷۴ نفر زن بودند.
در این مدت همچنین استان های تهران با ۳۶ هزار و ۱۸۲، خراسان رضوی با ۱۸ هزار و ۱۱۰ و اصفهان با ۱۶ هزار و ۶۵ نفر بیشترین و استان های ایلام با یکهزار و ۸۸، خراسان جنوبی با یکهزار و ۴۰۰ و بوشهر با یکهزار و ۴۵۳ نفر کمترین مراجعین نزاع را داشتند.
همچنین بر اساس آمار روزانه ۱۸۰۰ ایرانی همدیگر را در حد کبودی و زخم کتک می زنند!
مراجعه بیش از ۶۱ هزار نفر در تیر ماه
در تیر ماه امسال نیز آمار مراجعین نزاع با رشد ۳.۳ درصدی مواجه بود، در این ماه ۶۱ هزار و ۷۴۲ مصدوم نزاع به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند در حالیکه تعداد آنان در تیر ماه سال قبل ۵۹ هزار و ۷۵۲ نفر بود.
همچنین در چهار ماهه امسال بیشترین آمار مراجعات نزاع با ۶۱ هزار و ۷۴۲ نفر در تیر ماه و کمترین آن با ۴۴ هزار و ۸۵۸ نفر در فروردین ماه ثبت شده است.
علاوه بر این نزاع بخش قابل توجهی از مراجعات سازمان را نیز به خود اختصاص می دهد. آمارهای سال گذشته نشان می دهد که بیش از یک سوم از کل معاینات بالینی سازمان مربوط به نزاع است این آمار در سال های دیگر نیز تکرار شده و نزاع همواره در رتبه اول آمار معاینات قرار داشته است.
حجم مراجعات نزاع در فصل تابستان افزایش می یابد
مطابق آمار های موجود به طور کلی تعداد مراجعین نزاع در فصل تابستان افزایش می یابد در سال گذشته ۵۸۰ هزار و۷۰ نفر برای معاینات نزاع به پزشکی قانونی مراجعه کردند که از این تعداد ۱۷۵ هزار و ۳۵۹ نفر تنها مربوط به فصل تابستان است. این بدان معناست که ۳۰.۲ درصد از مراجعات نزاع در فصل تابستان به ثبت رسیده است.
دکتر مهدی صابری رییس بخش معاینات روانپزشکی استان تهران در این خصوص می گوید: عوامل متعددی موجب افزایش نزاع در فصل تابستان می شود که گرمای هوا، افزایش ترددهای خیابانی، تنشهای اقتصادی و اجتماعی، استرسهای ناشی از هوای گرم و ... از جمله این موارد هستند. گرما به عنوان نوعی استرس که از نظر مسایل زیست شناختی قابل بررسی است، مطرح می شود که با کاهش آب بدن، افزایش تنش و تحریک پذیری را به دنبال دارد. در این شرایط حالت تعادل زیست شناختی انسان به هم می خورد و سیستم بدنی آماده واکنشهای شدیدتر از معمول است.
وی می افزاید: علاوه بر این در فصل گرما ترددهای خیابانی هم افزایش می یابد و بسیاری از خانواده ها و جوانان در ساعات مختلف روز و خصوصاً ساعات اولیه شب برای گذران وقت از خانه خارج می شوند. این موضوع افزایش ترافیک و شلوغی پارکها و بوستان ها را به دنبال دارد و به همین دلیل برخوردهای اجتماعی نیز بیشتر می شود.
به گفته دکتر صابری هرچندگرما تنها فاکتور تشدیدکننده نزاع نیست اما در کنار گرمای هوا، استرسهای دیگری هم در بیشتر شدن برخوردهای خشن اجتماعی مؤثرند؛ از جمله این موارد می توان به مسایل سادهای همچون ترافیک تا مشکلات بزرگتر همچون مسایل اقتصادی، گرایش جوانان به مواد روانگردان، عدم برنامه ریزی مناسب برای اوقات فراغت، الگوبرداریهای نادرست از برخی شخصیتهای خشن در برنامه های ماهواره ای و اینترنت و کمبود و گران بودن امکانات تفریحی سالم برای جوانان و ... اشاره کرد.
پسران جوان بیشترین مراجعین نزاع
رییس بخش روانپزشکی پزشکی قانونی استان تهران یادآور می شود: بر اساس این گزارش و بنا به مشاهدات بخش معاینات، پسران جوان بیشترین گروه مراجعین نزاع هستند، جوانان عمدتاً تحریک پذیر و متوقعترند و به دلیل احساس غرورشان با مواردی که تصور می کنند احترام به نفسشان را خدشه دار کرده برخورد می کنند، در حالی که در سنین سالمندی و میانسالی پرخاشگری کمتر دیده می شود.
وی خاطرنشان می کند: اگر تمام عوامل مؤثر در ایجاد پرخاشگری وجود داشته باشد اما فرد تا اندازهای از خویشتن داری برای پرهیز از رفتار خشن برخوردار باشد و مهارت های لازم برای کنترل خشم را فرا گرفته باشد در آن صورت تا حد قابل توجهی میزان نزاع کاهش می یابد.
این خویشتنداری تحت تاثیر مسایل مختلف سرشتی، تربیتی و فرهنگی، آموزش روشهای مدارا با مشکلات و حمایت فرزندان از سوی والدینشان ایجاد می شود. طبیعی است که با کاهش زمینه های بروز خشم از یک سو و با افزایش دانش و مهارت های لازم و فرهنگ سازی مناسب در این بخش شاهد کاهش میزان وقوع نزاع و به تبع آن کاهش میزان مراجعات به سازمان پزشکی قانونی کشور خواهیم بود.
نظر کاربران
بله و تمام دیگه نیازی به آمریکا و اسرائیل نیست!
ای بابا . چرا اینجوری شدیم ؟؟
مصلمه باید مردم دلشون رو یه جوری خالی کنن از این همه فشار اقتصادی
كشور دچار سقوط اخلاقي شده
شما کجاین؟اگه کنار مردمین که میفهمین مردم یا گرفتار بیمارستانند یا گرفتار مطبهای دکتران ویا گرفتار اعتیاد یا دنبال ضامن و بانکند یا هم تو ادارات مثل شهرداری و فرمانداری که اصولا امروز برو فردا بیاین یا درخواب بسر میبرنچون گرفتارند به زبان عامیانه یکشون دنبال دوشونه همیشه عصبی و پرخاشگرند بنا بر این دق میکنند میرن بزنند میخورندو بر میگردند،پزشک قانونی میبینند باید پول بدن بر میگردند خونه اولشون
الان درست به ۲۰سال پیش ترکیه برگشتیم ..البته الان هم هست ولی در استانهای مرزی کشورش نه پایتخت .....فقط دلیل اصلیش بیکاری ..جوونی که کار داشته باشه سرش مشعول جایی باشه ..و یه دلیل دیگه خانواده ..اگه بخواهیم درست کتیم این وضعیت رو باید مستندهایی از زندان بزاریم که کسانی الان فقط با یه نگاه کردن به یکدیگر الان ۱۰سال زندان هستن یا بیشتر ..فقط برنامه مناسب کار و اشتعال و ازدواج و شاد کردن مردم ..الان به ایام ماه محرم نزدیک میشیم دعوا و نذا بیشتر هم میشه
این که خیلی خوبه ..دارن وحشی گری را نیز از غرب یاد میگیرن ..خاگ بر سرتان ...
آیا نباید فکر کرد که چرا مردم اینجوری شدن ؟؟حتما این رفتارها هم ربط پیدا میکنه به غربی ها ؟.؟.....
خراب کردین ایران را،همش اخبار منفی،اصلا خبر مثبت و رو به جلو نداریم،ی روزی برمیگردیم به عصر حجر.
اینا همش تقصیر ترامپه ، تقصیر نتانیاهوه، تقصیر روحانی نی....
اثر حال زدگی زیاده مردم هیچ مشگلی ندارن دنبال هیجان میگردن
فشار روی مردم زیاد شده بخدا دیگه مردم تحمل ندارن بخاطر همین به جون هم افتادن